Kategori: Barn och ungdom

Elitlägret blir Utvecklingslägret

Från och med i år kommer det tidigare Elitlägret att kallas Utvecklingslägret.
- Det beskriver på ett bättre sätt vad lägret egentligen handlar om, säger Jörgen Eriksson, förste vice ordförande i Svenska Fotbollförbundets styrelse.

Fyra mångfaldsseminarium blir Sevanas första uppgift

Rösta på Sevana Bergström i Årets Eldsjälar-gala.

Sevana Bergström, integrationssamordnare, har nu börjat sitt arbete hos SvFF.
- Tillsammans ska vi skapa förutsättningar för att precis alla ska känna sig välkomna i svensk fotboll, och vi ska hjälpa föreningar och distrikt i arbetet för vår framtid i världens bästa inkluderande sport, säger Sevana efter sina första arbetsdagar.

UEFA donerar till "maxipitch" i Husby

Pierpascal Larotonda, UEFA, t v, skakar hand med stadsdelsdirektör Patrik Derk. Foto: SvFF.

På onsdagsförmiddagen offentliggjordes att Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning i Stockholm får 100.000 euro i donation av UEFA (cirka en miljon kronor) för att bygga en "maxi pitch plan" i Husby som ska vara klar till UEFA Europa League-finalen 24 maj.

Inbjudan till förbundsmötet 2017

SvFF:s förbundsmöte hålls som tidigare meddelats lördagen den 25 mars i Stockholm. Inbjudan till mötet gick idag ut till de berörda.

Ängö BK:s lag C - ett lag för ensamkommande flyktingungdomar.

Ängö BK - integrationsarbete av bästa märke

På Ängö vid foten av Ölandsbron brinner en fotbollseld som bokstavligen räddar liv. Ensamkommande flyktingbarnen har i Ängö BK hittat en fristad och kraftkälla för att orka kämpa vidare.
– För de här killarna har fotbollen blivit allt de har kvar att hoppas på. Fotbollen ger dem något att se fram emot, säger Arnel Vuckic, 26 år och tränare i föreningen.

Kategori: Tränarutbildning

Inbjudan till Målvaktstränarkurs MV A Nationell

Svenska Fotbollförbundet inbjuder härmed till Målvaktstränarkurs, MV A Nationell. Utbildningen är en pilotkurs i SvFF:s nya utbildningsprogram för målvaktstränare som fortfarande är under produktion.

Kursen vänder sig till målvaktstränare och lagtränare som genomgått MV Bas 2 eller MV B. Sökanden ska vara verksam som målvaktstränare eller lagtränare på lägst U-16-nivå för att betraktas som behörig.

Bli volontär vid Europa League-finalen

Onsdagen den 24 maj 2017 spelas UEFA Europa League-finalen på Nationalarenan Friends Arena i Solna. Det kommer att bli en stormatch inför fullsatt arena. Svenska Fotbollförbundet och Stockholms Stad är arrangörer med bistånd av Solna Stad. Nu söker vi volontärer som tillsammans med oss vill skapa ett fantastiskt evenemang!

Karl-Erik Nilsson om nya förslaget till VM

FIFA council tog under tisdagen fram förslaget att VM ska utökas från 32 till 48 lag till mästerskapet 2026. Tre lag i 16 olika grupper är tanken. SvFF och de nordiska fotbollsförbunden ska nu diskutera förslaget från FIFA:s council innan en omröstning och ett eventuellt beslut sker i kongressen i maj.
- I grunden ger det här fler länder drömmar om att spela VM, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter