Stängt på förbundskansliet 24-28 maj

Svenska Fotbollförbundets kansli i Solna är stängt från och med onsdag 24 maj och öppnar åter igen på måndag 29 maj.

Kategori: Domare
Jonas Eriksson

Eriksson dömer U20-VM med ny teknik

På söndag dömer team Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark och Ivan Kruzliak, fjärdedomare från Slovakien, Iran mot Costra Rica. Matchen är gruppspel i pågående U20-VM i Sydkora och teamet dömer matchen tillsammans med två VAR (Video Assistant Referees). FIFA har en ambition att utveckla supporten till domarna med ny teknik och det här är första skarpa testet som sedan ska utvärderas för att eventuellt tas vidare i fler turneringar.

- Jag ser verkligen fram emot att prova framtidens teknologi och utvärdera det, sa Jonas Eriksson inför avresan.

Göteborg-AIK uppskjuten pga matchfixingförsök

En AIK-spelare uppvaktades i tisdags av en misstänkt så kallad matchfixare som erbjöd honom en stor summa pengar.
Med förtäckta hot krävde fixaren i gengäld att spelaren skulle underprestera i kvällens allsvenska bortamatch mot IFK Göteborg.

"Det här är en mycket allvarlig attack mot svensk fotboll och det kommer vi aldrig, aldrig att acceptera", säger Håkan Sjöstrand, Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare.
Därför beslutade SvFF att ställa in kvällens match.

Analys av allsvenska klubbarnas ekonomi 2016

SvFF:s analys av de allsvenska klubbarnas ekonomi 2016 är nu klar, och samtliga klubbar är behandlade i Licensnämnden.
Ekonomin i sammantaget god, vilket beror på att talangutvecklingsverksamheten och arenorna är bra samt att klubbarna i allmänhet har ett bra ekonomikunnande och en bra förståelse för samspelet mellan ekonomi och verksamhetsinnehåll.
Resultat uppgick till plus 82 mkr.

Kategori: Barn och ungdom

Nya nationella spelformer för barn- och ungdomsfotboll


Nu finns förslaget till "Nya nationella spelformer för barn- och ungdomsfotbollen" publicerat här på fogis.se.

Match och spelform är viktiga delar av spelarutbildningen i barn- och ungdomsfotboll. Om barnen får möjlighet att röra bollen ofta och ta många beslut har det en positiv påverkan på deras utveckling av fotbollens färdigheter och deras spelförståelse.

Den kombinationen skapar bästa möjliga förutsättningar för passion för fotboll och ett livslångt intresse.

Ring och få hjälp - kostnadsfritt

Råd och vård för idrottsskador

Från 15 maj är det premiär för den nya tjänsten "Råd och Vård för idrottsskador". Tjänsten är en del i den försäkring genom Folksam som omfattar alla spelare i landets fotbollsföreningar. Syftet är att ge skadade spelare ett bra första omhändertagande med snabb och komplikationsfri rehabilitering.

Thomas Bodström ordförande i FIFA-kommitté

Thomas Bodström invald i FIFA-kommitté

Den tidigare justitieministern, allsvenske fotbollsspelaren, advokat Thomas Bodström, är ny ordförande i FIFA Appeal Committee.
- Det är tredje gången i mitt liv som jag får ett erbjudande jag inte kan säga nej till: Att spela i Allsvenskan, att bli justitieminister och nu det här, säger han.

Kategori: Barn och ungdom

Våra hjältar står utanför planen

Tomas Turesson, ungdomsförbundskaptenen, genomförde ett uppskattat praktikpass på Bosön. Foto: Sören Andersson.

Vare sig det regnar eller blåser kallt. Är en tidig helgmorgon eller sen vardagskväll. Ungdomsledarna står där bredvid fotbollsplanen och manar på. För att kunna ge barn och ungdomar meningsfull tid som bygger glädje, kamratskap, och fotbollsdrömmar behövs personerna som gör mer. Woody Ungdomsledarstipendiet vill uppmärksamma alla de hjältar som står utanför planen.

Kriminella styr spelartransfers?

Under senare tid har polisens nya aktionsgrupp mot idrottsrelaterad organiserad brottslighet uppmärksammat att grovt kriminella kontaktar spelare, ibland mycket unga, i syfte att få en hållhake på spelaren inför kommande övergångar och proffsanställningar.
- Vi ser mycket allvarligt på detta och har informerat klubbar och distrikt om detta hot mot spelare och klubbar, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette. Det känns bra att polisen prioriterar detta och den nya gruppen har verkligen gått in med full kraft.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter