Kategori: Domare
Under onsdagen går Pernilla Larsson in i EM-turneringen.

Pernilla Larsson dömer Spanien - Portugal

Onsdagen den 19 juli dömer Pernilla Larsson EM i Holland. Matchen Spanien - Portugal i grupp D startar kl 18.00 och sänds i TV 12. Till sin hjälp har Pernilla assisterande domare Petruta Iugulescu, Mihaela Tepusa från Rumänien och 4:e domare Katalin Kulcár från Ungern.

"Avhoppen bottnar nästan alltid i en ledarfråga"

Tjejboost

Han vill inte kalla sig fotbollsrevolutionär. Ändå har Daniel Lindahl lyckats med något som många andra drömmer om – att få spelare att återvända.
Artikeln ingår i en serie där ett antal fotbollsprofiler analyserar hur vi ska få fler tjejer att vara med i världens största folkrörelse.

"Starka kvinnliga ledare behövs"

Tjejboost

Tyngden i att vara förbild är enorm. Därför måste fler tjejer bli ledare inom fotbollen. Det menar Frida Persson, verksamhetsledare på Futebol dá força.
Artikeln är den första i en serie där ett antal fotbollsprofiler analyserar hur vi ska få fler tjejer att vara med i världens största folkrörelse.

Kategori: Antidoping, medicin & vetenskap

Knäskador vanligast

Knappt 20 av 1000 licensierade fotbollsspelare skadar sig akut varje år. Det visar en studie som Malin Åman, idrottsskadeforskare vid GIH, har genomfört av fem av landets mest populära lagidrotter. Knäskador visade sig vara vanligast förekommande i samtliga undersökta sporter.

SvFF vill att FIFA inför ett internationellt regelverk för utbildnings- och solidaritetsersättningar inom damfotbollen

Svenska Fotbollförbundet har idag sänt en skrivelse till FIFA med ett yrkande om att man inför utbildnings- och solidaritetsersättningar inom damfotbollen. SvFF och ytterligare några förbund har redan egna nationella system för ersättningar, men i takt med att allt fler internationella transfers sker inom damfotbollen anser SvFF att tiden är mogen för ett heltäckande internationellt system i likhet med det som finns på herrsidan.

Extra beredskap när proffsfönstret öppnar

Det så kallade "proffsfönstret", det vill säga den period när internationella och nationella proffsövergångar kan göras, öppnar på lördag 15 juli. Med anledning av att datumet infaller på en lördag har Svenska Fotbollförbundet beslutat om extra bemanning i helgen för att hantera de ärenden som berör spelklarhet under helgen.

Nathalie Björn kom igenom nålsögat och blev elitspelare i fotboll.

Björns väg till Damallsvenskan

Lång tid i moderklubben, stöttande föräldrar och tränare. Nu bankar Nathalie Björn, 20, på porten till A-landslaget.
– Jag har lagt ner så mycket tid, energi och hjärta att jag vill se hur bra jag kan bli.

Karl-Erik sommarbloggar

På båten från Visby till Oskarshamn författade förbundsordförande Karl-Erik Nilsson sitt sommarbrev till den svenska fotbollsrörelsen. Ett brev som du också kan ta del av i hans sommarblogg!

”Att kompromissa är inte att mötas i mitten”

Över hälften av klubbarna och distrikten vill ha ett kunskapslyft om mångfald och hederskultur.
– Vår ambition är att ha ett kompetensteam senast våren 2018, säger SvFF:s Sevana Bergström.

Stort föreningsfokus avslutade ordförandekonferensen

Sven-Inge Arnell, Lars Ekholmer samt Örjan Ohlström pratade under ordförandekonferensens sista dag.

Under onsdagen avslutades årets ordförandekonferens.
- Folkhälsoperspektivet, föreningsperspektivet, mer konkret kring domarfrågan, fler mätbara mål och kommunikation, det tar vi till oss direkt. Vi tackar för allt inspel, för alla bidrag till det kommande strategiarbetet, så sa SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson när han avslutade årets ordförandekonferens.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter