Kategori: Fotbollsgalan
Köp din biljett till Fotbollsgalan

Köp din biljett till Fotbollsgalan

Upplev Fotbollsgalan tillsammans med landslag, mästarlag och andra stjärnor. Ett perfekt tillfälle för föreningar och lag att avsluta säsongen på bästa sätt. Eller att tillsammans med vänner och familj uppleva en kväll i fotbollens stjärnglans. Kända artister underhåller och årets bästa spelare koras i olika kategorier. Biljetter till Fotbollsgalan 2017 är släppta – i år med ett nytt och extra bra erbjudande till föreningar och lag!

Kategori: Fotbollsgalan

Är du nästa Number 10?

Vi vill hylla och belöna människor som på sitt alldeles egna sätt ger sitt hjärta för att ta svensk fotboll in i framtiden. De som vill och aldrig ger upp. De som lyssnar, men också går sin egen väg. På eller utanför planen.
Number 10 är ett stipendium instiftat av Volvo Car Sverige och SvFF. Beskyddare är ingen mindre än Zlatan Ibrahimović och den första Number 10 presenteras under Fotbollsgalan 2017.

Hur når fotbollen fler tjejer med utländsk bakgrund?

Anahita Ebrahim, Sevana Bergström, Sofia Andersson, Sahar Khalili, och Ella Karlsson träffades för fortbildning i frågan.

I samband med SvFF:s mångfaldsarbete och seminarium i distrikten är det tydligt: fotbollen måste bli bättre på att nå nya målgrupper, inte minst på tjejsidan och även fler tjejer med utländsk bakgrund.
- Vi har samlat in nödvändig fakta, vi startar nu med fortbildning i distrikten. Ambitionen är att de närmaste åren stödja föreningar och distrikt på olika sätt bland annat med detta, men även andra saker, säger Sevana Bergström, integrationssamordnare och ansvarig för mångfaldssatsningen "Alla är olika – olika är bra".

Kammarrätten förkortar NMR:s demonstrationstid

Av säkerhetsskäl överklagade SvFF Förvaltningsrättens dom att Nordiska motståndsrörelsens, NMR, demonstration skulle avslutas vid Gamla Ullevi en timme innan Superettanmatchen mellan GAIS och Brommapojkarna. Kammarrätten har beslutat att förkorta demonstrationstiden med en timme, klockan 15.00 – två timmar innan matchen.

Kategori: Tränarutbildning

En klar målbild

Hur mycket är ett avslut innanför respektive utanför straffområdet värt? Med den statistiska modellen "expected goals" kan du styra ditt lags sätt att träna.
– Det är ett bra redskap för att delvis analysera var man har sina styrkor och svagheter, säger Niklas Egnell, riksinstruktör på SvFF.

SvFF överklagar Förvaltningsrättens beslut om NMR-marsch

Svenska Fotbollförbundet överklagar Förvaltningsrätten i Göteborgs beslut om att destinationen för Nordiska Motståndsrörelsens marsch kommer att vara utanför Gamla Ullevi - bara en timme innan matchen GAIS-BP.
- Vi tycker att det är direkt olämpligt och jag är väldigt oroad över konsekvenserna av beslutet, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: Barn och ungdom
AIK Ungdom

Fritt spelrum

AIK Ungdomsakademi startade 2009. Egentligen som ett svar på att andra storklubbar använde sig av upplägget. Åtta år senare tar en av Sveriges största elitföreningar det radikala steget att skrota akademilagen för pojkar och flickor innan de fyllt 13 år.

Kategori: Barn och ungdom

"Det AIK gör är väldigt bra"

Stefan Lundin

AIK lägger ner akademiverksamheten för spelare upp till 13 år. Det ser Svensk Elitfotboll (SEF) enbart positivt på.
– Bra att alla klubbar inte jobbar identiskt, säger Stefan Lundin, sportdirektör på SEF.

Annika Strandhälls gamla förening BK Banér är ett exempel på en klubb som är nedlagd.

Idrottsministern: "Klubbarna får inte dö"

Född och fostrad under tuffa förhållanden i förorten i nordöstra Göteborg. Idrottsminister Annika Strandhäll blir bedrövad när hon får höra om föreningskrisen i socialt utsatta områden.
– Jag får ont i hjärtat när jag hör att min gamla klubb är nedlagd.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter