Kategori: Disciplinnämnden

Disciplinnämnden bötfäller Dalkurd

Disciplinnämnden har beslutat att bötfälla Dalkurd till följd av att supportrar som föreningen ansvarar för har brutit mot förbudet mot politiska budskap i samband med två av lagets matcher i Allsvenskan. Läs beslutet i dess helhet här (PDF-dokument, 406 kB).

Kategori: Samarbetspartners - Nyheter
Sebastian Larsson, Albin Ekdal och Martin Olsson iklädda årets VM-kostym från Cavaliere. FOTO: Tobias Lundkvist.

Cavaliere skapar VM-kostymen

Cavaliere har återigen fått det ärofyllda uppdraget att klä våra hjältar inför VM i Ryssland, ett samarbete som sträcker sig över 20 år tillbaka i tiden. Albin Ekdal har varit delaktig i framtagandet av VM-kostymen, som kommer att säljas i utvalda butiker fr.o.m. maj 2018.

UEFA-licenser och delbeslut om elitlicens 2019

Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd har behandlat ansökningar från elva klubbar som ansökt om UEFA-licens för säsongen 2018/19.
Licensnämnden har också licensprövat samtliga klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan - samt fattat delbeslut angående elitlicens 2019.

Kategori: Spelarutbildningsplan
Lilie Persson pratar om läger inom Spelarutbildning - en helhet

Viktiga läger under maj och juli

Inom parollen Spelarutbildning – en helhet, Svenska Fotbollförbundets utbildningsplan, kommer tre läger hållas på flicksidan under maj och juli. Det blir ett första regionalt läger i Uppsala i slutet av maj och sedan två Tipselitläger på Bosön i juli.

- Det är viktiga läger. Allt för att i linje med Spelarutbildning – en helhet ge fler spelare chansen att få en bra fotbollsutbildning men också så klart en möjlighet att visa upp sig för våra förbundskaptener, säger Lilie Persson, landslagschef U23/Flick Elit.

Möte med kandidaterna för VM 2026

Karl-Erik Nilsson, ordförande SvFF.

Ordförandena i de nordiska fotbollsförbunden träffades idag i Köpenhamn för att diskutera gemensamma frågor. Mötet gästades också av representanter för de två kandidaterna till att arrangera VM 2026: Marocko, samt "United Bid" som består av Kanada/Mexiko/USA.

Kompletterande info - nya förmedlarreglementet

SvFF:s styrelse har beslutat att införa ett nytt reglemente för förmedlare (Reglementet), vilket träder i kraft den 15 juni 2018 och då ersätter det nuvarande regelverket.

Kategori: Tränarutbildning

Anmälan till UEFA A för fd. elitspelare

Nu öppnar ansökan till tränarkursen för före detta elitspelare. Kursen vänder sig till före detta spelare på högsta nationella serienivå och innebär att kursdeltagaren erhåller diplomet SvFF Tränarutbildning C, UEFA B respektive UEFA A-licens i en och samma kurs.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter