Kategori: Tränarutbildning

Tränarutbildning futsal under produktion

Futsalsporten växer med imponerande kraft i Sverige och SvFF arbetar intensivt med produktionen av landets första tränarutbildning i futsal – "Tränarutbildning Futsal" (TU Futsal).
Utbildningen vänder sig till alla som arbetar som tränare i futsal med spelare från 15 års ålder till elitnivå. Studieplanen kommer att omfatta minst 1+1 dag, med en mellanliggande webbperiod där flera praktiska uppgifter ska genomföras i tränarens vardagsmiljö i hemmaklubben.

Känner du till idrottsrörelsens gemensamma försäkring?

Riksidrottsförbundet står för försäkringslösning för ideella ledare inom idrottsrörelsen, den gäller alla oavsett idrott och även om ditt förbund har egna försäkringslösningar. Riksidrottsförbundet behöver nu dina svar till hjälp för att utveckla ännu bättre försäkringsprodukter för idrottsrörelsen ihop med sin försäkringspartner.

Kategori: Barn och ungdom

Hur kan fotboll vara för alla?

För att leva upp till riktlinjen Fotboll för alla från Fotbollens spela, lek och lär så behöver fotbollen jobba för att vara tillgänglig på alla ställen i landet och för alla grupper i samhället. Dessutom behöver verksamheten vara attraktiv för människor med olika syften till att spela fotboll och med varierande erfarenhet fotboll. SvFF:s integrationssamordnare Sevana Bergström ger här några tips till föreningar, ledare och föräldrar om vad som är viktigt att tänka på för att verksamheten ska vara tillgänglig och attraktiv för alla.

Angående politiska budskap vid matcher

Schweiz herrlandslag genomför en politisk manifestation i samband med EM-kvalmatchen mot Sverige på Ullevi 1995.*

Med anledning av riksdagsvalet 2018 och ett antal förfrågningar från medlemsföreningar finns anledning att påminna om vad som gäller i Tävlingsbestämmelserna angående politiska budskap och fotbollsmatcher.

Kategori: Barn och ungdom

Fler ska spela längre

Riktlinjen hållbart idrottande i nya Fotbollens spela, lek och lär syftar till att fler ska spela fotboll längre. Peter Brusvik (tidigare utbildningskonsulent på SvFF) är doktorand vid Umeå universitet och forskar på avsluts- och fortsättningsprocesser inom svensk fotboll. Han redogör här för några frågor kring hållbart idrottande.

Karl-Eriks ord från Förbundsmötet

Karl-Erik Nilsson.

Karl-Erik Nilsson summerar sina tankar från gårdagens förbundsmöte:
"Svensk fotbolls enorma engagemang och betydelse innefattar precis allt i vårt samhälle, och efter 2017 kan vi konstatera att mycket av det vi själva kan påverka i vår verksamhet gör vi riktigt bra."

SvFF:s årsmöte 2018. En ny strategi för 2018 till 2022 beslutades.

Ny strategi för SvFF 2018-2022 klubbad

En ny strategi för åren 2018-2022 antogs på Svenska Fotbollförbundets 114:e årsmöte som hölls på Vasateatern på lördagen.
- Vi tydliggör att vi utökar vårt ansvar på flera områden, bl.a. genom att vi går från att följa till att vara pådrivande i arbetet för jämställdhet och integration, sa förbundsordförande Karl-Erik Nilsson.

SvFF och Civil Rights Defenders inleder samarbete

Civil Rights Defenders

Svenska Fotbollförbundet och människorättsorganisationen Civil Rights Defenders har inlett ett långsiktigt samarbete. Civil Rights Defenders kommer att utbilda personal, ledare och spelare inom området mänskliga rättigheter, och fungera som rådgivare åt SvFF.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter