Första mångfaldsseminariet i Sundsvall

Sundsvall

SvFF arrangerar inom kort fyra konferenser om social inkludering, mångfald och jämställdhet genom fotboll. Den första äger rum på tisdag (21/2) i Sundsvall och övriga följer sedan i Skellefteå, Växjö och Stockholm.

Pernilla Larsson dömer EM i sommar

Svenskt domarteam till EM i Holland

I dag kom beskedet att Sverige kommer att ha ett domarteam med under damernas EM-slutspel i Holland. Stort grattis till domaren Pernilla Larsson och de två assisterande domarna Annica Johansson och Julia Magnusson. Mästerskapet startar den 16 juli och pågår till och med den 6 augusti.

Boost by FC Rosengård

Boost by FC Rosengård

Fotbollslaget FC Rosengård är sverigeelit. Boost by FC Rosengård är världsklass i regionen.
- Fotboll är den mest förenande och demokratiska sporten som finns, säger Filippa Engstrand, verksamhetschef.

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag till Svenska Fotbollförbundets förbundsmöte 25 mars har i dagarna sänts ut.

Röster från utvecklingskonferensen


I veckan anordnade Svenska Fotbollförbundet en tvådagars utvecklingskonferens i Upplands-Väsby. Ämnet var bland annat hur svensk fotboll tillsammans ska nå ut ännu bättre till föreningar, lag och klubbar med allt som görs, nu och för framtiden, för att fler ska spela, leda och det helst längre än vad som är faktum idag.
125 personer från samtliga 24 distrikt och SISU idrottsutbildarna deltog liksom ett antal föreläsare.

Janne Andersson pratade på Utvecklingskonferensen och känner stort hopp till svensk fotboll i framtiden.

Janne Andersson på Utvecklingskonferensen

Förbundskapten Janne Andersson var gäst på Utvecklingskonferensen och var väldigt positiv till sitt jobb och till svensk fotbolls framtid.
- Jag har mycket gott hopp om framtiden, vi har många unga spelare som uppträder och agerar som elitidrottsmän i precis alla avseenden och de tar instruktion. Så det görs ett bra jobb ute i svensk fotboll och i våra unga landslag, sa Janne.

Gunnar Pettersson, utbildningskonsulent SvFF, och Anton Landehag från Ungdomsbarometern.

56 procent tycker om fotboll i åldern 15 till 24 år

Anton Landehag från Ungdomsbarometern inledde Utvecklingskonferensen på tisdagen med att berätta om senaste mätningen och den målgruppsanalys de gjort åt Riksidrottsförbundet och fotbollen specifikt med ungdomar i åldern 15-24 år.

Fr.v: Håkan Sjöstrand, Liam McGroarty, Per Widén, Frank Ludolph och Karl-Erik Nilsson. Foto: SvFF.

Utvecklingskonferensen igång

På måndagen inledde SvFF en tvådagars "Utvecklingskonferens" i Upplands Väsby med cirka 125 personer från samtliga 24 distrikt. Ämnet var bland annat hur alla tillsammans ska nå ut ännu bättre till lag och klubbar med allt som görs nu och för framtiden, för att fler ska spela, leda och det helst längre än vad som är faktum idag.

Kategori: Barn och ungdom

Elitlägret blir Utvecklingslägret

Från och med i år kommer det tidigare Elitlägret att kallas Utvecklingslägret.
- Det beskriver på ett bättre sätt vad lägret egentligen handlar om, säger Jörgen Eriksson, förste vice ordförande i Svenska Fotbollförbundets styrelse.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter