Kategori: Spelarutbildningsplan
Lilie Persson pratar om läger inom Spelarutbildning - en helhet

Viktiga läger under maj och juli

Inom parollen Spelarutbildning – en helhet, Svenska Fotbollförbundets utbildningsplan, kommer tre läger hållas på flicksidan under maj och juli. Det blir ett första regionalt läger i Uppsala i slutet av maj och sedan två Tipselitläger på Bosön i juli.

- Det är viktiga läger. Allt för att i linje med Spelarutbildning – en helhet ge fler spelare chansen att få en bra fotbollsutbildning men också så klart en möjlighet att visa upp sig för våra förbundskaptener, säger Lilie Persson, landslagschef U23/Flick Elit.

Möte med kandidaterna för VM 2026

Karl-Erik Nilsson, ordförande SvFF.

Ordförandena i de nordiska fotbollsförbunden träffades idag i Köpenhamn för att diskutera gemensamma frågor. Mötet gästades också av representanter för de två kandidaterna till att arrangera VM 2026: Marocko, samt "United Bid" som består av Kanada/Mexiko/USA.

Kompletterande info - nya förmedlarreglementet

SvFF:s styrelse har beslutat att införa ett nytt reglemente för förmedlare (Reglementet), vilket träder i kraft den 15 juni 2018 och då ersätter det nuvarande regelverket.

Kategori: Tränarutbildning

Anmälan till UEFA A för fd. elitspelare

Nu öppnar ansökan till tränarkursen för före detta elitspelare. Kursen vänder sig till före detta spelare på högsta nationella serienivå och innebär att kursdeltagaren erhåller diplomet SvFF Tränarutbildning C, UEFA B respektive UEFA A-licens i en och samma kurs.

Daniel Ekvall tipsar

Lyft varandra med fokus på nästa aktion

Är Marcus Bergs och Ola Toivonens samarbete telepatiskt? Knappast. Det handlar om att de pratar mycket med varandra – även utanför planen.

– Att kommunicera, göra all delaktiga i lagets arbetssätt och lyfta varandra till att göra nästa aktion så bra som möjligt kan även barn och ungdomslag jobba med, säger Daniel Ekvall.

Anmälan öppen till RFL damer

Svenska Fotbollförbundet inbjuder till Regionala Futsalligan, RFL, säsongen 2018/2019. Tävlingen avgörs i seriegrupper och därefter genom slutspel bestående av kvartsfinaler, semifinaler och finaler. Föreningar kan anmäla sig till RFL senast 1 juni 2018.

Valborgsstängt på SvFF

På måndag 30 april och tisdag 1 maj håller Svenska Fotbollförbundets kansli i Solna stängt.

Stärkt skydd för spelare och föreningar

I sommar skärps reglerna för förmedlare på transfermarknaden. Spelarrepresentanter ska då kunna visa upp ett fläckfritt straffregister.

– Polisen har varnat för oseriösa aktörer. Därför stramar vi upp regelverket, säger Tobias Tibell, jurist vid SvFF.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter