Inbjudan till förbundsmötet 2017

SvFF:s förbundsmöte hålls som tidigare meddelats lördagen den 25 mars i Stockholm. Inbjudan till mötet gick idag ut till de berörda.

Ängö BK:s lag C - ett lag för ensamkommande flyktingungdomar.

Ängö BK - integrationsarbete av bästa märke

På Ängö vid foten av Ölandsbron brinner en fotbollseld som bokstavligen räddar liv. Ensamkommande flyktingbarnen har i Ängö BK hittat en fristad och kraftkälla för att orka kämpa vidare.
– För de här killarna har fotbollen blivit allt de har kvar att hoppas på. Fotbollen ger dem något att se fram emot, säger Arnel Vuckic, 26 år och tränare i föreningen.

Kategori: Tränarutbildning

Inbjudan till Målvaktstränarkurs MV A Nationell

Svenska Fotbollförbundet inbjuder härmed till Målvaktstränarkurs, MV A Nationell. Utbildningen är en pilotkurs i SvFF:s nya utbildningsprogram för målvaktstränare som fortfarande är under produktion.

Kursen vänder sig till målvaktstränare och lagtränare som genomgått MV Bas 2 eller MV B. Sökanden ska vara verksam som målvaktstränare eller lagtränare på lägst U-16-nivå för att betraktas som behörig.

Bli volontär vid Europa League-finalen

Onsdagen den 24 maj 2017 spelas UEFA Europa League-finalen på Nationalarenan Friends Arena i Solna. Det kommer att bli en stormatch inför fullsatt arena. Svenska Fotbollförbundet och Stockholms Stad är arrangörer med bistånd av Solna Stad. Nu söker vi volontärer som tillsammans med oss vill skapa ett fantastiskt evenemang!

Karl-Erik Nilsson om nya förslaget till VM

FIFA council tog under tisdagen fram förslaget att VM ska utökas från 32 till 48 lag till mästerskapet 2026. Tre lag i 16 olika grupper är tanken. SvFF och de nordiska fotbollsförbunden ska nu diskutera förslaget från FIFA:s council innan en omröstning och ett eventuellt beslut sker i kongressen i maj.
- I grunden ger det här fler länder drömmar om att spela VM, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

"Flickorna måste få plats

Helsingborgs IF har inga flicklag. Det ska det bli ändring på.
– Det är glasklart. Vi måste vara öppna för all fotboll, inte bara den ena halvan, säger klubbdirektören Mats-Ola Schulze.

Lagkamp mellan könen

IFK Göteborgs Frank Andersson vill undvika en jättediskussion om pengar. Landslagets Lisa Dahlkvistmenar att framtiden finns i tvekönade elitföreningar.
– Det finns ett mervärde i att herrlagen delar med sig av sina resurser och hjälper damfotbollen att växa, säger hon.

Kategori: Tränarutbildning
Flickfotbollen hade få utövare i Sundsvall med omnejd, men vändning kom när man tog kontakt med Nacksta invandrarförening.

SDFF Plus erbjuder ledarutbildning - för integration

Egentligen började allt för drygt fem år sedan med tio nyfikna tjejer.
Fortsättning följde – i dag sitter fjorton nyanlända ungdomar i skolbänken för en unik utbildning och lär till ledare.
- Ska det här vara långsiktigt hållbart måste vi ha lokala ledare, säger Lennart Lummi, projektledare och grundare av SDFF Plus.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter