Karl-Erik Nilsson förste vicepresident för UEFA

Direkt efter UEFA-kongressen i Helsingfors konstituerades UEFA:s exekutiva kommitté.
SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson blev först invald i Uefas exekutivkommitté med flest röster, och sedan utsåg UEFA-ordföranden Aleksander Ceferin Nilsson till sin förste vicepresident för organisationen.
- Det är roligt och smickrande givetvis, men också ansvarsfullt, säger Karl-Erik Nilsson.

Arrangera Tillsammans Cup under nationaldagen

Sugen på att spela fotboll under nationaldagen den 6 juni? Nu kan du och dina kompisar själva arrangera en cup och få hjälp av den ideella föreningen Tillsammans Cup att genomföra det. Allt för att tillgängliggöra fotbollen för alla.

Karl-Erik Nilsson fick 50 av 55 möjliga röster i omröstningen in till ExCo i UEFA.

Karl-Erik Nilsson invald i UEFA:s beslutande organ

Under onsdagen valdes Karl-Erik Nilsson in i UEFA:s högst beslutande organ exekutiva kommittén (ExCo), som tredje svensken i historien. Han erhöll flest röster av alla kandidater!
- Jag är överväldigad över stödet från hela den europeiska fotbollen. Det känns stort för en fotbollsgrabb från Småland och jag är glad och tacksam för den support jag fått under processen, framförallt från våra nordiska kollegor, sa Karl-Erik direkt efter valet.

UEFA-val på onsdagen – SvFF hoppas på Karl-Erik Nilsson

Karl-Erik Nilsson.

41:a UEFA-kongressen hålls i Helsingfors onsdag 5 april. Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson är på vallistan som Nordens representant i UEFA:s exekutiva kommitté.
Tidigare har Tore G Brodd (1966-70) och Lennart Johansson, UEFA-ordförande 1990-2007, varit med i exekutiva kommittén (Exco) och Lars-Christer Olsson adjungerad som vd på UEFA.

Föreningsenkäten – hjälp oss hjälpa er!

Under våren är det åter dags för föreningsenkäten. Ett mejl med länk till enkäten skickas till den officiella föreningsadressen. Svarsperioden pågår 24 april-3 maj och alla föreningars svar behövs. Genom enkäten får vi grundfakta om vilka vi är - spelare och ledare, i vilken ålder, med mera. Det är ett viktigt underlag för svensk fotbolls strategiarbete och vår plan för att tillsammans göra fotbollen ännu bättre!

Spelbetänkande kräver djupare analys

Svenska Fotbollförbundet välkomnar spellicensutredningens betänkande och initiativet att skapa ordning och reda på spelmarknaden. Vid en första anblick är förbundet försiktigt positivt till betänkandet, men konsekvenserna av förslagen behöver analyseras ytterligare.

Nilsson omvald vid årsmötet

Svenska Fotbollförbundet omvalde på lördagen Karl-Erik Nilsson som ordförande över en tid på två år vid Förbundsmötet.
Samtidigt framkom att landslagen i framtiden ska ha Sverige på bröstet och att kampanjen "Vi är Sverige" lanseras i samband med kvällens VM-kvalmatch på Friends Arena.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter