Kategori: Anläggning/Arenor

Stort intresse för anläggningskonferenserna

Från konferensen i Växjö. Foto: SvFF.

Anläggningskommittén anordnade tre konferenser i slutet av september och början på oktober i Umeå, Solna och Växjö med sammanlagt cirka 120 deltagare. Ingvar Björkman har varit föredragande och medverkande har även kommit från Naturvårdsverket, Solna Stad och Luleå Tekniska Högskola. Många frågor är aktuella givetvis, men kanske framförallt diskussionen om konstgräset och dess påverkan på miljö och hälsa.

Kategori: Barn och ungdom

Grassrootsarbetet vår framtid

"Hur får vi verkligen flera att börja med fotboll, och framförallt flera att fortsätta med fotboll?"
Det var huvudfrågan för de drygt 100 personer från distrikten och SvFF som samlades under tre dagar i oktober för att jobba med helhetsfrågan Grassroots.

Sverige, Stockholm och Solna vill ha EM 2020

Sverige, Stockholm och Friends Arena har av UEFA (europeiska fotbollförbundet) blivit ombedda att delta i en ny ansökningsprocess om att bli värd för fyra matcher i herrarnas EM-slutspel i fotboll 2020.

Pia Sundhage med i FIFA-panel - ska utveckla damfotbollen

FIFA:s damfotbollsdivision samlade den 2-3 oktober nio ledande damfotbollsexperter i Zurich för att ta fram ett ramverk för hur damfotbollen ska utvecklas inom två specifika och utvalda projekt. Pia Sundhage var en av de nio experterna som samlades.

Kategori: Fotbollsgalan
Köp din biljett till Fotbollsgalan

Köp din biljett till Fotbollsgalan

Upplev Fotbollsgalan tillsammans med landslag, mästarlag och andra stjärnor. Ett perfekt tillfälle för föreningar och lag att avsluta säsongen på bästa sätt. Eller att tillsammans med vänner och familj uppleva en kväll i fotbollens stjärnglans. Kända artister underhåller och årets bästa spelare koras i olika kategorier. Biljetter till Fotbollsgalan 2017 är släppta – i år med ett nytt och extra bra erbjudande till föreningar och lag!

Kategori: Fotbollsgalan

Är du nästa Number 10?

Vi vill hylla och belöna människor som på sitt alldeles egna sätt ger sitt hjärta för att ta svensk fotboll in i framtiden. De som vill och aldrig ger upp. De som lyssnar, men också går sin egen väg. På eller utanför planen.
Number 10 är ett stipendium instiftat av Volvo Car Sverige och SvFF. Beskyddare är ingen mindre än Zlatan Ibrahimović och den första Number 10 presenteras under Fotbollsgalan 2017.

Hur når fotbollen fler tjejer med utländsk bakgrund?

Anahita Ebrahim, Sevana Bergström, Sofia Andersson, Sahar Khalili, och Ella Karlsson träffades för fortbildning i frågan.

I samband med SvFF:s mångfaldsarbete och seminarium i distrikten är det tydligt: fotbollen måste bli bättre på att nå nya målgrupper, inte minst på tjejsidan och även fler tjejer med utländsk bakgrund.
- Vi har samlat in nödvändig fakta, vi startar nu med fortbildning i distrikten. Ambitionen är att de närmaste åren stödja föreningar och distrikt på olika sätt bland annat med detta, men även andra saker, säger Sevana Bergström, integrationssamordnare och ansvarig för mångfaldssatsningen "Alla är olika – olika är bra".

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter