AEG tar över driftansvaret på Nationalarenan Friends Arena

AEG blir ny driftoperatör på Nationalarenan Friends Arena. Arenabolaget och AEG har en gemensam ambition att positionera en växande Stockholmsregion och att ta upp konkurrensen om attraktiva evenemang med andra städer i Europa.

Kategori: Disciplinnämnden

Böter för AIK för brott mot SvFF:s reglemente för förmedlare

SvFF:s Discplinnämnd har behandlat och fattat beslut i ärende rörande AIK:s agerande i samband med Alexander Isaks övergång till Borussia Dortmund.
Nämnden finner det klarlagt att AIK betalat ersättning till förmedlare i samband med övergången, vilket inte år tillåtet när det gäller spelare under 18 år, och har beslutat om 350 000 kronor i böter som påföljd.

Foto: SvFF

Spelarutbildning i fokus!

Under rubriken "Spelarutbildningen – en helhet" samlades distriktens och SvFF:s spelarutbildningsansvariga, cirka 150 personer, på måndagen till en heldagskonferens i Upplands Väsby. Spelarutbildning är kanske den viktigaste frågan för svensk fotboll i framtiden och där SvFF försöker hitta en gemensam inriktning eftersom framtiden innehåller många utmaningar på olika sätt i hela landet.

Kategori: Barn och ungdom

Föräldrarollen viktig i all idrott

Föräldrarollen i idrotten, även inom fotbollen, beskrivs i dagarna av SVT Sport på flera sätt.
– Vi välkomnar det, för vi vill ha en ännu bättre miljö runt vår barn- och ungdomsfotboll. SVT-granskningen bidrar till mer fokus i frågan och det är väldigt bra eftersom föräldrar betyder oerhört mycket för vår och all idrott, säger Per Widen, utbildningschef på SvFF.

Bjud in unga att engagera sig


Det finns ett stort engagemang hos dagens unga att engagera sig i samhällsfrågor och organisationer. Flera undersökningar pekar på ökat engagemang och känsla av delaktighet – trots det finns det en debatt om curlade ungdomar som är lata och passiva. Den uppfattningen är helt felaktig!

Kategori: Barn och ungdom

Talangutveckling - Skilda världar

IF Brommapojkarna och Malmö FF. Två elitklubbar med två olika filosofier när det handlar om att få fram duktiga spelare. Samtidigt delar de uppfattning om Utvecklingslägret i Halmstad: Det är bra för svensk fotboll.

Kategori: Barn och ungdom

Talangutveckling - Två väljer annan väg

Elitlägret blir Utvecklingslägret. Namnbytet tydliggör vad det handlar om. Ändå vill två av distrikten – Skåne och Halland – dra sig ur den anrika fotbollsträffen. Vi tar tempen på en fråga som blir allt hetare för varje vecka vi närmar oss lägret i Halmstad.

Kategori: Domare

Jonas team dömer Atletico-Leicester

Onsdagens kvartsfinal i Champions League mellan Atletico Madrid och Leicester City döms av Jonas Eriksson med assisterande Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark, Stefan Johannesson, Markus Strömbergsson och fjärdedomaren Mohammad Culum. Det blir teamets första framträdande i CL för året.

Kategori: Samarbetspartners - Nyheter

Folksam Sak säljer sin ägarpost till SvFF

Folksam Sak har erbjudit Svenska Fotbollförbundet att till förmånliga villkor köpa Folksams aktier i Cooperante AB, som äger 11,1 procent av Arenabolaget i Solna. Då Cooperante 2013 köpte 11.1 % av Arenabolaget från SvFF investerade Folksam 100 mkr i Cooperante för att finansiera köpet.

SvFF har med glädje tackat ja till erbjudandet och betalar 17 000 kronor för aktierna. Det innebär att Cooperante AB, som ligger kvar som delägare av arenan, fortsättningsvis är helägt av Svenska Fotbollförbundet.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter