Kategori: Domare
Glenn Nyberg är en av mentorerna i Dalarnas fotbollsdomareklubb, som ska få fler yngre att våga satsa på att döma fotboll.

Det nya Dalaupproret

Hot, våld och avhopp. Men bland svarta rubriker spirar en motrörelse i domarkåren. Magasinet Fotboll hittar den i en inomhushall mitt i Dalarna. I täten går släkten Nyberg där alla föds med pipan i mun.

113:e årsmötet för SvFF lördag 25 mars

Svenska Fotbollförbundet håller sitt 113:e årsmöte klockan 10.00 lördagen den 25 mars på Norra Latin i Stockholm och gästas av Allan Hansen, tidigare ordförande i Danmarks Fotbollförbund och flerårig nu avgående ledamot i UEFA:s exekutiva kommitté.
Den tidiga mötestiden beror givetvis på att det är VM-kval på Nationalarenan Friends Arena på lördagskvällen då Sverige möter Vitryssland med avspark kl.18.00.

Kategori: Tränarutbildning

UEFA Elite Youth A 2017

Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning UEFA Elite Youth A

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) inbjuder till tränarkurs UEFA Elite
Youth A Diploma. Kursen består av två tillfällen uppdelade på 2 resp. 5 dagar.
Kursen vänder sig i till tränare som är verksamma inom den elitförberedande spelarutbildningen, 16-19 år inom i första hand SEF- respektive EFD-klubbar, samt skolinstruktörer inom NIU-verksamheten. Kursdeltagare som genomgår utbildningen med godkänt resultat erhåller examensbevis UEFA Elite Youth A Diploma.

Parasport Sverige och SvFF samarbetar kring inkludering


Samarbetet mellan Parasport Sverige och Svenska Fotbollförbundet går vidare för att med gemensamma krafter arbeta för en inkludering av parafotboll i SvFF. För en lyckad och hållbar inkludering är det absolut avgörande att arbetet sker tillsammans med föreningar och distrikt i de båda förbunden.

Inget EM i Norden 2024 men arrangörssamarbete inleds

De nordiska fotbollsförbunden kommer att bilda en arbetsgrupp för att se vilka mästerskap Norden gemensamt kan arrangera i framtiden. Men man avstår ansökan om herr-EM 2024.
- Vi följer därmed rekommendationen från arbetsgruppen som arbetat med frågan, och vi ska nu skapa en permanent nordisk grupp med gemensamt ansvar för framtida ansökningar, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Välbesökt mångfaldsseminarium i Sundsvall

På måndagen hölls det första av fyra mångfaldsseminarier för svensk fotboll i Sundsvall. Föreningar, distrikt och politiker var ganska överens om att fotbollen och idrotten gör en stor nytta.
– Vårt stöd till idrotten ger tydlig direkteffekt, sa Åsa Ulander, ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden i Sundsvall.

Kategori: Barn och ungdom
Nya spelformer för barn och ungdomar

Välkommen till Framtidens fotboll!

SvFF:s arbetsgrupp för nya nationella spelformer för barn och ungdomar inbjuder till utbildning/konferens i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Då detta är en av Sverige mest moderna anläggningar och de nya nationella spelformerna utgår från de senaste forskningsrönen inom internationell spelarutbildning så har vi valt att kalla detta event för - Framtidens fotboll!

Första mångfaldsseminariet i Sundsvall

Sundsvall

SvFF arrangerar inom kort fyra konferenser om social inkludering, mångfald och jämställdhet genom fotboll. Den första äger rum på tisdag (21/2) i Sundsvall och övriga följer sedan i Skellefteå, Växjö och Stockholm.

Pernilla Larsson dömer EM i sommar

Svenskt domarteam till EM i Holland

I dag kom beskedet att Sverige kommer att ha ett domarteam med under damernas EM-slutspel i Holland. Stort grattis till domaren Pernilla Larsson och de två assisterande domarna Annica Johansson och Julia Magnusson. Mästerskapet startar den 16 juli och pågår till och med den 6 augusti.

Boost by FC Rosengård

Boost by FC Rosengård

Fotbollslaget FC Rosengård är sverigeelit. Boost by FC Rosengård är världsklass i regionen.
- Fotboll är den mest förenande och demokratiska sporten som finns, säger Filippa Engstrand, verksamhetschef.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter