Daniel Ekvall tipsar

Lyft varandra med fokus på nästa aktion

Är Marcus Bergs och Ola Toivonens samarbete telepatiskt? Knappast. Det handlar om att de pratar mycket med varandra – även utanför planen.

– Att kommunicera, göra all delaktiga i lagets arbetssätt och lyfta varandra till att göra nästa aktion så bra som möjligt kan även barn och ungdomslag jobba med, säger Daniel Ekvall.

Anmälan öppen till RFL damer

Svenska Fotbollförbundet inbjuder till Regionala Futsalligan, RFL, säsongen 2018/2019. Tävlingen avgörs i seriegrupper och därefter genom slutspel bestående av kvartsfinaler, semifinaler och finaler. Föreningar kan anmäla sig till RFL senast 1 juni 2018.

Valborgsstängt på SvFF

På måndag 30 april och tisdag 1 maj håller Svenska Fotbollförbundets kansli i Solna stängt.

Stärkt skydd för spelare och föreningar

I sommar skärps reglerna för förmedlare på transfermarknaden. Spelarrepresentanter ska då kunna visa upp ett fläckfritt straffregister.

– Polisen har varnat för oseriösa aktörer. Därför stramar vi upp regelverket, säger Tobias Tibell, jurist vid SvFF.

Allt fler hittar till Gömmaren

Spelare i BK Gömmaren Foto: Margareta Blom Sandebäck

I styrelsen sitter tre 18-åringar. På plan frodas ungdomar som har slutat men återvänt till fotbollen. Nystartade BK Gömmaren bryter mönster och visar vägen till ett hållbart spelande.

Kategori: Barn och ungdom

Fair Play - viktigare än någonsin

Svensk fotbolls slogan "Vi vill varandras framgång" är idag kanske viktigare än någonsin. Den innebär att vi inom fotbollen ska hjälpa varandra i vår verksamhet, bidra till så att alla har en chans atta vara med och utvecklas på sitt sätt och med sina ambitioner. Såväl för individen, som laget och föreningen man tillhör.

Positiv start för regionala läger

16-19 april genomfördes ett första regionalt läger på Bosön, ett slags pilotläger. Det är 16-åriga spelare som inte tillhör elitklubbarnas akademier som kallas dit och som ska erbjudas likvärdig utbildning som landslagsspelarna i samma ålder.

- Det har varit en väldigt bra och positiv start, spelarna har visat en enorm glädje och entusiasm, så det här kommer blir ett mycket bra koncept, sa P16-landslagets förbundskapten Christofer Augustsson som höll i lägret.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter