Många med och premiärgrävde i Linköping

Måndag eftermiddag togs det första spadtaget till Linköpings nya fotbollsarena, som ska uppföras på fältet i Kallerstad. Förutom Linköpings FC:s spelartrupp fanns bland andra Lars-Åke Lagrell med bland de som premiärgrävde.

Många var med vid det första spadtaget för Linköpings nya fotbollsarena. Här bland andra Svante Larsson, ordförande i Linköpings Idrottsförbund. FOTO:Thomas Sjöström.

Den nya fotbollsarenan i Linköping får en publikkapacitet på 8 000 personer, men kan byggas ut så att den rymmer 12 000. Arenan ska stå klar hösten 2012 och användas under UEFA Dam-EM 2013.

Det var många som var med och tog några spadtag i Kallerstad. Förutom de damallsvenska spelarna i Linköpings FC också en rad inbjudna representanter från fotbollsrörelsen och ett antal politiker – en av dem SvFF:s ordförande Lars Åke Lagrell.
– Linköping är att gratulera. Och det jag är speciellt glad för är att det är vår satsning på dam-EM som nu fört med sig flera arenabyggen, som det i Kalmar, det i Växjö och så det här i Linköping, sa SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell.