Kategori: Antidoping, medicin & vetenskap

Knäskador vanligast

Knappt 20 av 1000 licensierade fotbollsspelare skadar sig akut varje år. Det visar en studie som Malin Åman, idrottsskadeforskare vid GIH, har genomfört av fem av landets mest populära lagidrotter. Knäskador visade sig vara vanligast förekommande i samtliga undersökta sporter.

Ring och få hjälp - kostnadsfritt

Råd och vård för idrottsskador

Från 15 maj är det premiär för den nya tjänsten "Råd och Vård för idrottsskador". Tjänsten är en del i den försäkring genom Folksam som omfattar alla spelare i landets fotbollsföreningar. Syftet är att ge skadade spelare ett bra första omhändertagande med snabb och komplikationsfri rehabilitering.

Kategori: Antidoping, medicin & vetenskap

Medicinska kommittén angående nickningar

En debatt pågår där det diskuteras att nickar har förbjudits för unga spelare i USA och man ställer sig frågan om vi i Sverige bör göra detsamma. Grunden till debatten är en skotsk studie som visar på att minneskapaciteten hos försökspersoner är nedsatt ett dygn efter utsatthet för nickningar och återgår sedan till att vara normal vid uppföljning.

Kategori: Antidoping, medicin & vetenskap

Ny säsong – utnyttja Spelklar


Vi närmar oss en ny fotbollssäsong med alla dess möjligheter. Under 2015 lanserade SvFF och Folksam i samarbete med Aleris tjänsten Spelklar, kostnadsfri skade- och försäkringsrådgivning för spelare i Svenska Fotbollförbundets föreningar.
Under det första året var det färre än väntat som utnyttjade rådgivningen. Inför den nya säsongen kommer ytterligare insatser att göras för att spelare och ledare i SvFF:s föreningar fullt ut ska få kunskap om Spelklar och i förlängningen utnyttja möjligheten till rådgivning i högre grad.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter