Kategori: Antidoping, medicin & vetenskap

Per Renström om skallskador i elitfotbollen

Skallskador i elitfotbollen är ett problem som uppmärksammas allt mer. Från säsongen 2015 införs en ny regel som ger matchläkare tillgång till repriserade TV-bilder för att kunna bedöma inträffade huvudskador. Förbundsläkare Per Renström intervjuas om arbetet för att bättre hantera misstänkta huvudskador under match.

Kategori: Antidoping, medicin & vetenskap

Att anlita idrottspsykologisk rådgivare

Glädjande nog är idrottspsykologi ett ämne på frammarsch och såväl internationellt som nationellt blir en idrottspsykologisk rådgivare vanligare och vanligare i fotbollsverksamheten. De föreningar och klubbar som noterat vinsterna och fördelarna med att ha idrottspsykologiska rådgivare med i sina ledarteam blir fler och fler.
Med tanke på den ökande efterfrågan på idrottspsykologisk kompetens vill SvFF bistå med vissa rekommendationer.

Kategori: Antidoping, medicin & vetenskap

Så äter allsvenska spelare

Kostundersökning

Kostmedvetenheten hos allsvenska spelare och klubbar borde vara bättre. Det visar den undersökning som kostrådgivaren Henning Svendsen och läkaren Ulf Ståhle gjort för SvFF:s och SEF:s räkning. "Det skiljer ljusår i kostmedvetenhet mellan allsvenska spelare och individuella elitidrottare", säger Henning Svendsen.

Jan Ekstrand om konstgräsets utveckling

Jan Ekstrand (professor i Idrottsmedicin vid Linköpings Universitet) om konstgräsets historia och utveckling. Från SvFF:s Fotbollsmedicinska konferens 2014.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter