Jonas Erikssons team till EM

Daniel Wärnmark, Jonas Eriksson och Mathias Klasenius dömer EM tillsammans med Stefan Johannesson och Markus Strömbergsson.

Uefa har offentliggjort domarteamen till sommarens EM. I december meddelades att Jonas Eriksson var en av 18 uttagna huvuddomare och nu är alla turneringens domarteam offentliggjorda.
I Erikssons team ingår de assisterande domarna Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark samt extradomarna Stefan Johannesson och Markus Strömbergsson.
Mehmet Culum är uttagen som reserv för det fall någon i teamet skulle behöva ersättas innan turneringen startar.

De uttagna domarna är kallad till fystester och workshop i Frankrike 18-21 april. Uttagningarna bekräftas sedan formellt först efter genomgångna tester.

Domartrion Eriksson, Wärnmark, Klasenius har gjort sammanlagt 98 internationella matcher och ett 100-tal svenska – det är självklart att det ger dem en trygghet i sina bedömningar under matcherna.

– Vi förbereder oss givetvis på alla tänkbara händelser under en match, men sedan är det kanske 60 000 människor på läktarna och spelare som är engagerade och då gäller det att ha saker att falla tillbaka på som trygghet, säger Mathias Klasenius.

Just samarbetets betydelse trycker även Daniel Wärnmark på.
– Vi är ett team, uppträder som ett lag och det är en styrka i sig, säger han.

Däremot blir det ingen svensk fjärdedomare, utan det kommer att cirkulera bland de huvuddomarna som är uttagna.
Klasenius, Wärnmark och deras tränare Gunnar Söderström åkte Vasaloppet i måndags och där var Daniel snabbast med cirka 6 timmar mot Mathias 7.30.
– Söderström är viktig för oss, både som personlig tränare och han tar hand om oss när vi behöver lite stöd, säger Wärnmark.

Wärnmark rapporteras vara den som håller koll på grejerna i trion, så att inget fattas, att rätt kläder är med när de ska döma. Klasenius har många strängar på sin lyra, är bra i skrift och tal. Jonas Eriksson lämnar inget åt slumpen, kalkylerar och förbereder trion.

Både Wärnmark och Klasenius tycker naturligtvis att det ska bli roligt att få döma i EM i sommar och de hoppas att det blir en enda stor fotbollsfest.

fogis.se - Domare