"Bötesbelopp" på 150.000 till välgörenhet

I samband med Svenska Cupfinalen, där Svenska Fotbollförbundet (SvFF) stod som arrangör, brast SvFF i sitt arrangörsansvar, enligt bedömning i SvFF:s Diciplinnämnd. Om SvFF hade kunnat bötfällas så hade bötesbeloppet för arrangören bestämts till 150.000 kronor. Ett idrottsförbund kan dock inte bötfällas. Enligt Riksidrottsförbundets stadgar är det enbart enskilda personer och föreningar som kan ådömas ansvar. Förbundsstyrelsen beslutade därför att ett "bötesbelopp" motsvarande 150.000 kronor skulle skänkas till välgörenhet.

Det finns givetvis många behjärtansvärda ändamål och organisationer där pengarna skulle kunna göra nytta. Då bötestillfället inträffade på en av SvFF arrangerad match, gjordes bedömningen att pengarna borde tillfalla en organisation utanför idrotten, men som ändå på något sätt har anknytning till vår verksamhet.

Bötesbeloppet om 150.000 kr har delas upp i tre lika stora delar där 50.000 kr ska gå till vardera Rädda Barnens projekt "High Five – Idrott för alla!", till Hjärt- och Lungfonden och till Futebol dá forças svenska verksamhet.

Information om mottagarnas verksamhet:

>> Rädda Barnen "High Five – Idrott för alla!"

>> Hjärt-Lungfonden

>> Futebol dá força