UEFA-beslut om EM 2020 på fredag 13:00

Svenska Fotbollförbundet och Stockholms stad, med uppbackning av Solna stad, ansöker som en av 19 nationer och städer om att få arrangera EM 2020 och tre gruppspelsmatcher samt en åttondelsfinal på Nationalarenan Friends Arena.
Fredag 19 september kl 13.00 i Genève offentliggör UEFA:s exekutiva kommitté vilka 13 arrangörer som får ta hand om det nya och unika arrangemanget.

EM 2020-kandidatur

– Vi känner stor tillförsikt inför omröstningen och vill verkligen vara en del av det nya EM-konceptet. Vi har uppfyllt alla krav som UEFA ställer på oss som arrangör. Vår historia, inte minst succéfyllda EM 2013, bör ge oss goda möjligheter att få arrangera en ny historisk fotbollsfest, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

SvFF:s och Stockholms gemensamma vision är ett mästerskap som går i fotbollens, fansens, och miljöns tecken: ett modernt EM i världsklass i den vackraste av alla huvudstäder.

"Välkomna till mitt land, till vår vackra huvudstad Stockholm och till Nationalarenan Friends Arena", säger den svenska lagkaptenen Zlatan Ibrahimović. "Här skriver vi fotbollshistoria, här blir drömmar sanna" säger damernas förbundskapten Pia Sundhage i Sveriges ansökningsvideo.

Offentliggörandet av arrangörerna för EM 2020 den 19 september direktsänds på uefa.com klockan 13.00–13.30.