Beslut om elitlicenser 2015

Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd har beslutat om elitlicenser 2015  för föreningar/Idrotts AB i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan.

Antalet föreningar som redovisade ett negativt eget kapitel per den sista december 2013 och som har fått sina handlingsplaner godkända av Licensnämnden ligger på ungefär motsvarande nivå som tidigare år. En handlingsplan ska visa vilka åtgärder klubben avser att vidta för att uppnå ett positivt eget kapital vid utgången av innevarande år.

Utfallet av årets elitlicensprövning ger vid handen att samtliga klubbar som hittills har prövats har beviljats elitlicens 2015.
Licensnämnden har bordlagt behandlingen av Åtvidabergs FF och Ängelholms FF och räknar preliminärt med att fatta beslut under vecka 47.

Godkända handlingsplaner och periodiserade bokslut

Assyriska FF, IFK Värnamo och Östersunds FK (Superettan) liksom KIF Örebro DFF (Damallsvenskan) har redovisat negativt eget kapital per sista december 2013 men har fått sina handlingsplaner godkända.
GIF Sundsvall (Superettan), Jitex BK, Kristianstads DFF och Umeå IK FF (Damallsvenskan) har haft att upprätta periodiserade bokslut per den 31 augusti 2014, vilka i samtliga fall har visat att det egna kapitalet vid den tidpunkten var positivt.

Intyg om fortsatt drift och betalningar

Föreningarna/Idrotts AB har genom av respektive styrelser och revisorer undertecknade intyg visat att man per den 31 augusti 2014 inte hade några förfallna skulder avseende skatter och arbetsgivareavgifter eller till SvFF, SDF eller annan medlemsförening, eller till utländska föreningar avseende spelarövergångar.

Klubbarna/Idrotts AB har även har intygat att ekonomiska förutsättningar inte saknas för att fortsätta driva verksamheten vidare under hela nästkommande år.

Frågor om Licensnämndens beslut besvaras av dess ordförande Richard Johnsson, 070-698 22 50.