"Min ledstjärna är förstärkt dialog"

Håkan Sjöstrand är sedan den 15 november på plats som Svenska Fotbollförbundets nye generalsekreterare. Här är hans egna ord inför tillträdet:

Hej alla fotbollsvänner!

Det är med stolthet, spänning och nyfikenhet som jag nu påbörjar uppdraget som generalsekreterare hos Svenska Fotbollförbundet.

Det blir mitt första heltidsarbete med fotboll, och det känns väldigt inspirerande (även om jag inte ser mig som en general):
Fotbollen är största sporten i världen, och i Sverige.
Fotbollen engagerar halva svenska befolkningen, ung som gammal, tjej som kille och oavsett social bakgrund eller ­annan tillhörighet – vilken kraft det finns!
Fotbollen är den marknadsledande idrotten, vi kan sätta vår egen agenda och vi bör kunna öka kraften i vårt redan starka varumärke.

Som tränare för Skiljebos SK flickor-07 är jag också själv en av alla föräldrar som är verksamma i en fotbollsförening. Alla vuxna som engagerar sig i våra barns idrottsutövande är en del av ryggraden i samhällsbygget. Utan gräsrötter och breddklubbar urholkas fotbollen. Den verksamheten är basen för elitidrotten, och delarna måste vårdas med lika varsam hand.

Svensk fotboll är därmed en stor och viktig folkrörelse och en stark kommersiell toppidrott samlat i samma tröja.

Jag ska göra allt som står i min makt för att fotbollsrörelsen tar kliv framåt.
Min ledstjärna kommer att vara förstärkt dialog (inte om utan med varandra) och därmed utveckla de små som stora utmaningar vi står inför.

Lusten för fotboll är det inte något fel på – den ska vi värna och förädla!

Håkan Sjöstrand
Generalsekreterare
Svenska Fotbollförbundet