Lagardère tar över driften av Friends Arena

Den 1 januari 2015 tar Lagardère Unlimited över driften av Friends Arena i ett avtal som sträcker sig minst 10 år fram i tiden. Det offentliggjorde idag ägarna till Friends Arena, däribland Svenska Fotbollförbundet, tillsammans med Lagardère Unlimited, som också tecknar ett långsiktigt hyresavtal med fastighetsbolaget till Friends Arena, Arenabolaget i Solna.

Friends Arena

Redan i mars i år presenterade parterna ett intentionsavtal kring driften av Friends Arena och nu har den processen lett fram till ett avtal från kommande årsskifte.

Lagardère Unlimited har gedigen erfarenhet av att driva och utveckla liknande anläggningar och har för närvarande avtal med ett 20-tal arenor runtom i världen. I driften ingår att marknadsföra och sälja in evenemangsmöjligheter till arrangörer och företag, skapa och utveckla egna evenemang, administrera biljettförsäljning, arbeta med nuvarande och framtida partners samt utveckla arenans kringservice.

- Vi känner oss väldigt nöjda med det här. Lagardère är en professionell aktör som är vana att arrangera fotbollsevenemang på högsta internationella nivå, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Lagardère Unlimited har mer än 1.300 anställda och bedriver verksamhet i mer än 20 länder.