111:e årsmötet kröner intensiv fotbollshelg

Svenska Fotbollförbundet håller sitt 111:e årsmöte lördagen den 21 mars med start kl. 13.00 i Stockholm City Conference Centre, Norra Bantorget, i Stockholm.
Det är en intensiv helg som väntar fotbollens representanter: på fredagen den 20 mars håller Svensk Elitfotboll (SEF) sitt årsmöte, liksom Elitfotboll Dam (EFD). Under fredagen har även distrikten sina landsdelskonferenser (Götaland, Svealand och Norrland).

Årsmöte i Stockholm

Lördag förmiddag samlas fotbollens representanter för ett internt seminarium med bl a rapporter kring aktuella arbeten såsom Serieutredningen (herr), utbildningen i Jämställdhet & Mångfald, Nationalarenan Friends Arena och ekonomifrågor.

Michel van Praag prisar Wesley Sneijder vid dennes 100:e landskamp.Årsmötet startar kl 13.00 med Hollands ordförande Michael van Praag, tillika medlem i UEFA:s exekutiva kommitté, som gäst. Praag är en av kandidaterna till FIFA:s ordförandepost senare i vår.

Inga motioner har inkommit till årsmötet. Däremot föreslås att införa en Valnämnd, vars uppgift blir att från och med Förbundsmötet 2016 avge förslag på ledamöter, jämte personliga suppleanter i Valberedningen. Förändringen innebär att Förbundsstyrelsen i fortsättningen inte föreslår ordförande och vice ordförande i Valberedningen, och om förslaget att inrätta en Valnämnd bifalls, kommer fem ledamöter att väljas in i den nämnden.

På årsmötet kommer 44 fotbollspersonligheter erhålla välförtjänta medaljer för sin insats för svensk fotboll. Den intensiva helgen avslutas med en gemensam kamratmåltid.

Valberedningens förslag till förbundsmötet 2015

Till Förbundsstyrelsen förslås omval på ett år av ordföranden Karl-Erik Nilsson, Uddevalla. Omval på två år av ledamöterna Jörgen Eriksson, Luleå och Bert Andersson, Göteborg. Nyval på två år av Lars-Christer Olsson, Lund.
Omval av revisorerna Torbjörn Backvall och Hans Bredberg i ett år liksom revisorssuppleanterna Juhan Okasmaa och Håkan Fjelner.

Valberedningen föreslår nedan angivna kandidater till Licensnämnden, Appellationsnämnden, Disciplinnämnden, Besvärsnämnden och Ekonomiska Samrådsnämnden att väljas vid SvFF årsmöte 2015.

I Licensnämnden föreslås omval av Richard Johnsson som ordförande i ett års tid och i två år av ledamöterna Fredrik von Bothmer, Anna Wallin och Ivar Verner. Samt fyllnadsval av Josefine Fors.

Även omval av Appellationsnämndens ordförande: Martin Holmgren ett år, men nyval av de två ledamöterna, Susanne Holmström och Svante Brinkhagen, på två år.

I Disciplinnämnden föreslås omval av Khennet Tallinger som ordförande i ett år. Ledamöterna Nils-Olof Andersson, Göran Nilsson, och Anders Johrén omval i två år samt nyval av Kristin Persson i två år. Christer Söderberg är här föreslagen som kandidat av Upplands FF.

När det gäller Besvärsnämnden, omval: ordförande Lars Nilsson ett år, samt ledamöter över två år: Åsa Lönnqvist, Johan Fröjdelin och Jonas Löfgren.

I Ekonomiska Samrådsnämnden föreslås nyval av ordförande Ingemar Carlsson i ett år. Nyval av ledamöterna Pär Jonsson, två år, Lars-Erik Nilsson, ett år samt omval av Örjan Ohlström för två år.