Enkät 2015: "Viktigt att så många föreningar som möjligt deltar"

Ungdomar i Kovlands IF. Ånäscupen, augusti 2015.

SvFF har vänt sig till alla medlemsföreningar med en uppmaning att fylla i Enkät 2015. Enkäten skickades ut i mitten av augusti med önskemål om att få in uppgifterna senast 30 augusti.
Enkät 2015 är en mycket viktig avstämning i kartläggningen av fotbollen i Sverige med syfte att lägga kraft och resurser på rätt saker i utvecklingsarbetet.

I arbetet med Mål och strategi 2013-2017 för svensk fotboll genomförs en nationell enkät, Enkät 2015, som är en uppföljning av motsvarande enkät för 2014. Enkäten är en värdefull del i kartläggningen av fotbollen i Sverige. Det är viktigt att veta hur det ser ut idag i föreningslivet för att kunna avgöra inriktning och eventuell justering av det strategiska arbetet.

SvFF:s föreningsutvecklare Peter Landström betonar vikten av att så många föreningar som möjligt verkligen fyller i Enkät 2015.
– Då får vi ett tillförlitligt underlag att arbeta med. Den statistik vi får in om antal spelare och antal ledare gör det enklare för oss att veta vilken typ av utbildningsinsatser vi ska göra. Med ett bättre underlag kan både vi och föreningarna också lättare analysera till exempel vid vilken ålder och framför allt varför en del killar och tjejer väljer att sluta med fotbollen och utifrån det styra vårt arbete.

Enkät 2015 är också viktigt verktyg i fotbollens kontakter med politiker och andra makthavare för att kunna visa på fotbollens storhet och omfattning. Deltagande föreningar får en återkopplingsrapport, som möjliggör att jämföra föreningen med omgivningen och riket i stort.

Ta tiden att besvara enkäten, det betyder mycket för svensk fotboll.

Mer information om Enkät 2015, länkar för respektive förening, ifyllande och andra frågor:
Kontakta Peter Landström, 08-735 09 40

Mer om Mål och strategi 2013-17: