Nordiska länderna träffade presidentkandidater

De sex nordiska ländernas ordföranden träffade fyra av fem av FIFA:s presidentkandidater i Köpenhamn. I mitten, till höger om Karl-Erik Nilsson, syns Tokyo Sexwale.

Under måndagen den 23 november träffade de sex nordiska ländernas ordföranden (Färöarna, Finland, Island, Norge, Danmark och Sverige) fyra av fem kandidater till FIFA:s presidentval i Köpenhamn.
- Det var ett bra möte där vi, som den enda nationsförbundsgruppen i världen, tagit initiativ till att lyssna och fråga ut fyra av kandidaterna. Vi fick bra svar och vi lyfte, för oss, viktiga frågor som transparens, öppenhet och fotbollsutveckling. FIFA behöver genomgå ett reningsbad och vi ska innan kongressen i februari enas om vem som ska bli vår kandidat, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Karl-Erik Nilssons och hans motsvarigheter i våra grannländer träffade: Jerome Champagne, Gianni Infantino, H.R.H Prince Ali och Tokyo Sexwale.

Under mötet presenterade presidentkandidaterna deras valkampanjer och de nordiska ländernas ordföranden fick chansen att ställa frågor kring hur kandidaterna ställde sig kring viktiga nordiska värderingar samt frågor som mänskliga rättigheter, transparens, damfotboll, reformer och ett tydligt styrelseskick.

Den femte presidentkandidaten, Sheikh Salman, är tanken att de nordiska länderna ska träffa i december.
De nordiska förbunden har inte beslutat sig för vilken av kandidaterna som de ska ställa sig bakom i FIFA:s presidentval än. De kommer nu att föra vidare diskussionerna som har förts till sina egna förbundsstyrelser innan de träffas i Zürich den 24 februari för att komma överens om vilken presidentkandidat de gemensamt ska lägga sina röster på.