Magasinet Fotboll - nytt nummer

MF #2 2016i Nr 2/2016:

Skolkamraternas fotbollssommar

Pia Sundhage, Håkan Ericson och Erik Hamrén. Magasinet Fotboll återförenade trion på GIH där allting började för trettio år sedan då de var skolkamrater. Likt företrädare som Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg. Läs spännande samtal om vägval, tankeläsning och mästerskapen, och tiden efter Zlatan. Sommaren 2016 liknar ingen annan i svensk fotbolls historia.

Gyllene zonen alla letar efter

Christoffer Bernspång och Andreas Janmyr är först med att se matchens sanningar. Matchanalytikerna är ovärderliga för landslagens jakt på vassare spel och rätt resultat. Läs det överraskande reportaget där Sverige faktiskt är mer framgångsrika än bättre rankade länder i flera avseenden och som åskådare eller tv-tittare knappast noterar.

Rampen dörröppnare - nytt projekt sjösätts

För några av deltagarna var det tidigare otänkbart att få träna eller vara med i ett lag. I göteborska Rampen har ett åttiotal nyanlända tjejer fått chansen att växa som spelare och som människor. En utmärkt historia som passar i vårt projekt "Alla är olika – olika är bra", där vi nu tillsammans startar ett projekt som ger föreningarna möjlighet att söka medel som vi skapat tillsammans med Svenska Spel, ICA och våra landslagsspelare.

Unga domarna i Vejby

Trots larmrapporter om hot och våld så finns det klubbar som går mot strömmen. I Vejby IF har alla ungdomsmatcher tre domare. Klubben peppar alla yngre spelare att testa på att vara domare.

Magasinet Fotboll är officiellt organ för Svenska Fotbollförbundet. Magasinet Fotboll ska ge läsaren "inside information" om den svenska fotbollen och spegla den verksamhet som sker utanför fotbollsplanen. Här finns utrymmet att titta in bakom kulisserna och gå på djupet med de viktiga utvecklingsfrågorna.
Kort och gott - en tidning för de som påverkar och påverkas av den svenska fotbollen!

Prenumerera på Magasinet Fotboll