28 feb 2019

Februari en av två intensiva årsmötesmånader

Idag är årets kortaste månad över och den gick verkligen fort. Går fort gör däremot inte jag, fast visst gör min rehab stor nytta och snart slänger jag även den andra kryckan. I huvudet ekar varje dag min sjukgymnasts visdomsord: Karl-Erik, du måste ha tålamod. Glädjen över att smärtan som fanns, före min nya höftled, är borta är mycket stor. Nu gäller det bara att träna upp muskulaturen igen. Kanske redo för match efter sommaren…

Årets intensiva årsmötesperiod börjar i februari och först ut var ett föreningsårsmöte redan måndagen den 4 februari. Skepplanda BTK, den enda bordtennisklubben som inte spelar någon pingis enligt klubbens företrädare, genomförde ett mycket välbesökt årsmöte i bygdegården. Imponerande att se såväl herrarnas som damernas spelartrupper på plats.
Förutom att leda mötet fick jag förmånen att berätta om svensk fotboll samt också dela ut medel till föreningen från Alla är olika – Olika är bra. Föreningens arbete med funktionsnedsatta och ensamkommande ungdomar har uppmärksammats och föreningen erhöll en penninggåva för sitt gedigna arbete med även dessa frågor.

Lämnade Skepplanda i ett ymnigt snöfall på måndagskvällen för att i ottan resa till Rom och möttes där av strålande sol och 17 grader varmt. Det var riktigt gott! Där var det dags för nytt årsmöte, men denna gången med UEFA som kallar sitt årsmöte för kongress, men det är ett hederligt årsmöte där det väljs justeringspersoner, rösträknare och utses ledamöter i styrelsen, exekutivkommittén, och väljs ordförande, president.
Jag hade förmånen att presentera UEFA:s första strategi för kongressen och den blev väl emottagen. Riktningen framåt är nu utpekad och strategin kommer att vara en viktig vägvisare för både medlemmar i UEFA och intresseorganisationer, men framförallt för UEFA själva. Har varit synnerligen stimulerande att leda detta arbete fram till beslut och presentation på årsmötet i Rom.

Nackdelen med kontrasten från vinter i Sverige till sommar i Rom kom som ett brev på posten, är det en bra liknelse nuförtiden??? Ja, hursomhelst så fick jag feber och kraftig förkylning och var kass i nästan en vecka. Några hävdade att detta var italienarnas hämnd för förlusten i play off. Ok, då var det värt det, ingen tvekan.
Årsmötena fortsätter på hemmaplan och i lördags var det dags för årsmöte i Västergötlands Fotbollförbund i Skövde. Där noterades att Magnus Gunnarsson, Skövde, valdes till ny ordförande efter Peter Karlsson, som avböjt omval. Tack för gott jobb, Peter, och välkommen i arbetet, Magnus.

Dagen före hade Dalslands FF bjudit in till möte mellan fotbollen och kommunerna i Dalsland. Ett utmärkt initiativ där alla kommunerna var på plats med bra representation och vi från fotbollen fick prata om vårt bidrag till samhället. En bra dag som kan bidra till ännu bättre samarbete mellan fotbollen och det offentliga Dalsland. Bra jobbat!

Möte med Dalslands FF och företrädare för kommunerna i Dalsland. Foto: SvFF.

Igår var det dags för Göteborgs Fotbollförbunds årsmöte. Ett möte där bl a Bert Andersson omvaldes som ordförande. Mars månad börjar sedan med årsmöte i Dalsland imorgon, fredag, och fortsätter sedan i Skåne på lördag. Skånes FF firar samtidigt med sitt årsmöte 100-årsjubileum. Grattis, Skåneboll!

Avslutningsvis så har ju också aktiviteterna på planen startat. Malmö har kämpat och gjort det bra i en svår uppgift mot Chelsea i Europa League. Malmö vann matchen på läktarna och det talades om svensk supporterkultur i absolut världsklass.
Våra futsaldamer har spelat två landskamper mot Tjeckien och det slutade med en vinst och en förlust.
Fotbollsdamerna betvingade Schweiz igår med 4-1 i Algarve- Cup. Fin start i Algarve och bra inför det kommande VM-äventyret i sommar.

Svenska cupen har startat och många fina matcher har genomförts. En kunde tyvärr inte slutföras och det som hände i Göteborg gör äkta fotbollssupporters både förbannade, ledsna och besvikna. Vi bevittnade troligen den mest omfattande pyrotekniska bränningen någonsin. Ofattbart att dessa s.k. supporters kan bidra till att skada sporten de säger sig älska och klubben i sitt hjärta.
Hoppas nu dessa kriminella handlingar kan bli lagförda och att klubben får underlag för att kunna stänga av de som åsamkat alla fotbollsälskare denna skada. Ambitionen hos alla inblandade i samband med den avbrutna matchen var att slutföra matchen. Sedan får alla respektera att det kan uppstå sportsliga konsekvenser som gör att ambitionen att slutföra matchen inte går att förverkliga. Nu kommer det av Förbundsmötet utsedda organen, Disciplinnämnden, att tvingas avgöra matchen vid skrivbordet, tyvärr.

Och det kan ju inte vara så att svenska supporters gick från världsklass i Europa League till bottenplats på en vecka. Nej, det stora flertalet är fantastiska och bidrar till en förhöjd upplevelse, men de som agerade i derbyt i Göteborg de vill vi inte ha på våra arenor i framtiden om de inte bestämmer sig för ett totalt förändrat beteende.
Du sabbar inte festen för andra när du är inbjuden till fest....

Karl-Erik

1 feb 2019

Redan februari och var tog den första månaden vägen?

Idag är det fredagen den första februari och snart börjar den inhemska tävlingssäsongen. Fina vårtecken är i antågande. Jag är i Alingsås idag och njuter av att den internationella tävlingssäsongen är i full gång. Våra futsalkillar besegrade Malta, igår, med 5-1 och i förrgår blev det seger mot Armenien. Laget är redan vidare till nästa VM-kvalomgång i oktober, men vart vi reser avgörs i gruppfinalen mot Belgien här i Alingsås kl 17.00 lördag. Seger och det blir gruppspel i Frankrike medan en andraplats i gruppen innebär matcher i Kroatien.

Seger mot Belgien ger en bättre lottning i nästa runda, så vi håller tummarna och räknar med utsålt i Estrad Alingsås imorgon. Arrangemanget har fungerat perfekt här och stort tack till alla inblandade. Just varit med och snackat med laget och lyssnade också till förbundskaptenens, Matija Dulvat, klockrena analys av gårdagens match. Futsal växer och futsal engagerar. Extra kul att vi här i Alingsås idag genomför SvFF:s första specifika tränarutbildning med fokus på futsal. I samband med VM-kvalet så lanserar vi den första officella tränarutbildingen för futsal. I tre dagar utbildar vi utbildarna i distrikten som sedan ska hålla själva utbildningen för tränare. En milstolpe!

Ja, vart tog januari vägen? För egen del är det fortfarande en hel del rehab som gäller efter min höftledsoperation före jul. Det går framåt och steg för steg kommer också muskulaturen runt höftleden tillbaka. Tålamod och träning är vad som gäller. Detta innebar att jag höll mig på hemmaplan utan att resa under de två första veckorna. Däremot har de två senaste veckorna inneburit en hel del farande. Förra veckan innebar bland annat årets första möte med förbundsstyrelsen och sedan en resa till Odense för att för UEFA:s räkning inleda en stor konferens på temat: Football is Medicine. Passade ju bra att halta fram till podiet med kryckan i vänsterhanden: Football is Medicine! Danmark med forskaren Peter Krustrup i spetsen är i absolut världsklass i detta avseende och vi har också, äntligen anammat en del av hans tankar. Det är bland annat det som ligger bakom det vi kallar Football Fitness men har också bäring på våra ambitioner att stimulera till s k Walking Football. Här gör fotbollen oerhört mycket nytta i ett synnerligen brett perspektiv.

Denna vecka har det varit avstämning med Arbetsgruppen Alla är olika – Olika är bra och genomgång av våra sociala projekt. Händer oerhört mycket spännande här. Kolla mera på vår hemsida.

Vi har genomfört träff 2 för Engagera Flera, vårt adept- och mentorprogram för 18 adepter och sex mentorer. Den här gången var det fokus på den internationella arenan med föreläsare från UEFA på plats. Vi får oerhört mycket cred för programmet som betraktas som helt unikt i fotbolls-Europa. Kul! Dessutom extra kul att såväl adepter som mentorer uppskattar programmet. Nästa träff sker i Solna i samband med att vi möter Tyskland i april. En av förberedelsematcherna inför VM i sommar. Och då kommer vi att slå ett historiskt publikrekord för det svenska damlandslaget. Har du inte bokat din biljett så gör det och passa samtidigt på att köpa till EM-kvalmatchen mot Rumänien på Friends den lördagen den 23 mars. Då startar resan mot EM 2020.

Nästa vecka startar med besök hos min sjukgymnast. Lite kontroll och sedan lite nya rehab-övningar och sedan, med all säkerhet, en ny påminnelse om att Nilsson ska ha tålamod med sin nya höft….

Och därefter UEFA-kongress i Rom!

Vi håller tummarna för våra futsalkillar imorgon och hoppas på seger mot Belgien!

Karl-Erik

28 dec 2018

Ett framgångsrikt 2018 och spännande utmaningar inför 2019, men först och främst: God fortsättning och ett Gott Nytt År!

Efter ett tags bloggpaus är det nu dags för årets sista alster. Skrev en julhälsning till stora delar av rörelsen före jul och delar av den får bli blogg 205 sedan starten 2012.

Nedan följer lite tankar om året som gått och det som står för dörren…

VM-året för våra herrar 2018 blev en klassiker att jämföras med åren 1958,1974 och 1994. De insatser våra spelare och ledare gjorde i VM i Ryssland väckte respekt och stor uppmärksamhet både inom Sverige och i stora delar av fotbollsvärlden. Och det handlar om insatser både på och utanför spelplanen! De positiva ekonomiska konsekvenserna skapar utvecklingsmöjligheter till tjejer och killar i alla delar av den svenska fotbollsfamiljen. Stort tack för en fantastisk sommar!

2019 är också ett VM-år tack vare ett utmärkt kvalresultat, och det finns goda förutsättningar för att damlandslaget ska kunna lyckas väl i VM i Frankrike till sommaren. Insatsen i den direkt avgörande matchen mot Danmark var av högsta kvalité. Snacka om att vara bäst när det gäller.
Vi har varit med i alla mästerskap hittills men fotbollens kvalitet ökar på alla håll och kontinenter, vilket gör att konkurrensen ökar stadigt och hela tiden. Nu ser vi först och främst fram emot möten med Chile, Thailand och USA i VM-gruppspelet.

Vår toppklubbfotboll har haft ett magiskt år med publiksiffror och TV-publik som gör avtryck långt utanför landets gränser. Och då tänker jag på såväl Allsvenskan som OBOS Damallsvenskan. Serierna levde ända in i slutminuterna i den sista omgången. Precis som vi vill att det ska vara. Tack alla föreningsföreträdare i såväl bredd som elit för alla fina insatser under året som gått.

Vid Förbundsmötet i mars sjösatte vi vårt nya strategidokument och inom ramen för vårt strategiska arbete har vi projekt som "Världsklass", fokus på spelare i åldern 15-23 år, tillsammans med Elitfotboll Dam. Vi arbetar med + 10 000, som handlar om rekrytering av nya kvinnor som ledare, fotboll fitness, fotboll som motionsform samt diplomerad förening, ett sätt att säkra kvalité och stimulera till utveckling. Allt detta håller på att implementeras.

Dessutom en Spelarutbildning där det är tydligt vem som i våra led gör vad kring spelarnas utveckling i olika åldrar. Allt detta för att få fler och bättre utbildade spelare och ledare för att på sikt utveckla framförallt fotboll och futsal. Det är inget fel på ambitionen inom den svenska fotbollen!
När det gäller Spelarutbildningen har vi fortfarande några utmaningar kvar, men förutsättningarna för pojkar och flickor som vill utvecklas ska inte bero på var i landet man utövar sin fotboll.

Futsal växer så det knakar och är den bollsport som växer snabbast i världen. Den svenska futsalligan, SFL, är mitt inne i sitt seriespel. Under året har vårt nya damlandslag skördat fina, initiala, framgångar. Herrarna kämpar på och förhoppningarna om ett slutspel i EM eller VM finns, men konkurrensen är verkligen stenhård.

Redan om en dryg månad är det VM-kval för herrarna i Alingsås. Boka in match mot Armenien den 30/1 kl19, mot Malta 31/1 kl 19 samt, en förmodad, gruppfinal mot Belgien lördagen den 2 /2 kl 17.00. Samtliga matcher på Estrad i Alingsås.
Den 5 december 2018 är ett historiskt futsal-datum. Det var första gången ett svenskt ungdomslandslag spelade landskamp. Seger med 8-1 mot Finland! Bra start för våra kommande stjärnor på futsal-himlen.

Vårt minsta syskon, Beach soccer, växer inte så det knakar, men det finns ett antal föreningar som driver på med stort engagemang. Varken FIFA eller UEFA visar stort engagemang internationellt, men UEFA kommer under 2019 att ta reda på statusen hos respektive medlemsland avseende Beach soccer.
Vid sommarens inofficiella SM i Kalmar blev Djurgården vinnare på damsidan och GAIS vinnare på herrsidan. Vid Förbundsstyrelsens möte i januari kommer Beach soccer att vara ett av våra teman. Åt vilket håll ska den nationella och internationella utvecklingen gå?

VM-framgången för herrlandslaget betyder att 2018 blir ett gott ekonomiskt år. Våra prestationer i VM genererar delar av de pengar som FIFA drar in via tv-avtal, reklam, publik – biljettintäkter m.m. och som bl a fördelas på de 32 nationer som deltog i Ryssland sommaren 2018.

Vad överskottet sedan ska användas till beslutar vi om tillsammans. Det har tidigare varit stöd till exempelvis anläggningar, spelar- och ledarutbildning, domarprojekt, futsal, utökade distriktsbidrag, damsatsningar, fler nationella fotbollsutbildare, sociala projekt inom jämställdhet och mångfald.
Vid våra ordförandekonferenser så arbetas det ofta fram idéer som sedan föreläggs styrelsen för beslut och med årsmötet som slutlig beslutsinstans för budget och verksamhetsplanering.
Ordförandekonferensen 2019 förläggs till VM i Frankrike och där jobbar vi under några intensiva dagar samt avslutar med att heja fram våra tjejer till seger i gruppspelets andra match mot Thailand.

Som vi redan noterat händer det otroligt mycket positivt på våra spelplaner. 2018 har också varit ett märkesår utanför spelplanen och jag väljer en speciell händelse av alla under året.

I slutet av augusti, på ett seminarium arrangerat av Svenska Fotbollförbundet, och i sällskap av bland annat idrottsminister Annika Strandhäll, presenterade UEFA en SROI-studie över breddfotbollens värde för det svenska samhället. Studien har utförts av forsknings- och analysföretagen Portas och Substance på UEFA:s uppdrag.

Bakom de redovisade resultaten ligger ett omfattande arbete – en stor mängd data har bearbetats och analyserats, tidigare forskning har granskats och en mängd intervjuer genomförts. Allt under överinseende av ett expertråd.
Forskarna bakom analysen betonade att man varit mycket försiktiga i sina antaganden, och att man utelämnat områden där för stor osäkerhet råder. De sammantagna resultaten av studien visar ändå på positiva sociala, ekonomiska och hälsomässiga effekter som uppgår till ett värde av drygt 23 miljarder kronor. Bland de faktorer man studerat märks jobbskapande, minskad brottslighet, utbildning, ideellt arbete och psykisk och fysisk hälsa. Rapporten redogör också för hur investeringar som leder till ökat antal fotbollsutövare är "lönsamma" för samhället. Det finns alltså goda skäl för beslutsfattare att satsa på fotboll och idrott i allmänhet.

Vi har ju länge vetat att fotbollen gör stor nytta för samhället, men inte kunnat leda det i bevis. Därför är den här studien oerhört värdefull – den gör att beslutsfattare kan känna en trygghet i att pengar som satsas på bättre förutsättningar för fotbollen ger betydligt större värden tillbaka till samhället. Nu hoppas vi förstås att den här studien, som tydligt visar fotbollens positiva påverkan på samhället, kommer att leda till en ökad vilja att investera i fotbollen.

Vad vi konstaterar är att fotbollen och idrott bidrar till en ovärderlig samhälls- och individnytta. Det finns starka incitament för samhället att investera i ökad tillgänglighet för barn- och ungdomar som vill idrotta. Här finns det stor anledning att känna oro över att idrotten inte får det som idrotten förtjänar. Vi har i alla fall svart på vitt på hur mycket samhället TJÄNAR på att investera!

Idrottsminister Annika Strandhäll talade varmt om både fotbollen och studien på konferensen:
- Fotbollen är underbar! Se bara hur mycket VM betydde för sammanhållningen och glädjen i vårt land. Sedan vet vi ju också att fotbollen och idrotten i stort har mycket stor betydelse för hälsa och socialt välbefinnande. Och det är ju precis vad den här rapporten visar – jag är imponerad av resultaten.

Ja, Idrottsministern har rätt. VM betydde oerhört mycket för Sverige som nation, fotbollen betyder mycket för hälsa, glädje och välbefinnande och visst var resultaten 2018 imponerande!

Nu laddar vi för ett spännande 2019 med härliga utmaningar för våra olika bollidrotter. Killarna packar fotbollstrunken och drar på vinterturné till Qatar efter nyår och så gör även tjejerna lite senare i januari till Sydafrika där VM-förberedelserna börjar.
Ni noterade väl ovan att en resa till Alingsås för att se världens snabbast växande bollsport är ett gott alternativ. Boka in månadsskiftet januari/februari för futsal i Alingsås. Och glöm inte att våra F19-tjejer spelar Elite Round i England i början av april. Hemmanationen plus Italien och Turkiet svarar för motståndet. Gruppsegraren till EM-slutspel. Tufft, men möjligt.

Avslutningsvis...

På och utanför spelplanen tas dagligen en mängd beslut. Det gör det för övrigt i alla verksamheter. Det kan vara stora som små, väsentliga och ibland mindre avgörande, men en mängd överväganden och så småningom beslut. Jag brukar reflektera över hur beslut och beslutsfattande uppmärksammas och jag gjorde det framför allt under mina år som internationell domare och kommunalråd. Det pratades ofta om att som domare tar du upp emot 500 beslut per match, blev väl inte lika många på kommunalkontoret och inte heller i rollen som Förbundsordförande. När jag jobbat med att utveckla olika grupper genom åren har jag ofta talat om vikten av att våga ta beslut och att vara i en miljö där man vill ta beslut. Och att man dessutom är i en miljö där man får ta beslut. Alternativet att låta bli att ta beslut är förödande.

Konsekvensen av att ta beslut kan ju bli att något beslut blir galet eller mindre bra, men, gott folk, oavsett roll, position, funktion: De beslut du tar i vardagen eller yrkeslivet är nästan alltid rätt. Det är faktiskt ganska sällsynt att det blir helt galet. Skulle det bli fallet är det väl bara att göra om och försöka på nytt. För det blir nästan alltid rätt. Är man som i mitt fall f.d. domare vet man att beslut ofta blir uppmärksammade, men sällan p.g.a. av dess positiva karaktär. Det lär man sig leva med, för skulle man ta åt sig av all kritik som framförs blir det ganska outhärdligt. Därför är det så viktigt att lyssna på dem vars feedback verkligen betyder något. Annars kan det naturligtvis bli jobbigt. Oavsett roll, position eller organisation.

Jag är glad och stolt över alla beslutsfattare i bredd och elit, på och utanför planen, domare, ledare och spelare, våra medarbetare och chefer på kanslier runt om i landet. Ni gör ett fantastiskt jobb varenda dag till gagn för svensk fotboll och för våra barn och ungdomar. Ett råd till er: fortsätt att ta beslut, det blir nästan alltid rätt, blir det galet försöker vi igen och lyssna på dem som verkligen kan, förstår och vill att det ska bli bra. Vi, inom svensk fotboll, vi vill varandras framgång.

Stort tack till alla som på olika sätt bidragit till att göra 2018 till ett så fantastiskt fint år för svensk fotboll. Nu laddar vi för 2019!

Karl-Erik

P.S. För er som sett mig, likt en anka, halta omkring i höst kan jag meddela att jag den 12/12 fick en ny höftled. Det har gått bra och rehab går som planerat. Reser ingenting i närtid, men räknar med att vara i full gång om några veckor. Känns bra, ja i alla fall OK, så här långt. Jag kör min rehabträning och gör mina småpromenader. Och jag tar det lugnt och stressar inte även om tålamod inte alltid är min bästa gren. D.S.

21 okt 2018

Bra dag i Bollnäs!

Tack klubbar och distriktsförbund för en bra Föreningsdag i Bollnäs igår. Innan jag styrde bilen mot Hälsingland i fredags var det en, minst sagt, omväxlande vecka.

Trots ett kraftigt försenat tåg i måndags lyckades jag komma i tid för den officiella middagen inför herrarnas match mot Slovakien. Vi hade ett öppet och bra samtal med våra slovakiska kollegor om diverse utvecklingsfrågor. Alltid nyttiga diskussioner och alltid något att lära.

Tisdagen var vikt för styrelsemöte med framförallt en genomgång av alla ärenden som är på bordet vid vårt möte med Representantskapet den 20 november. På eftermiddagen kickade vi igång edition två av vårt adept- och mentorprogram, "Engagera Flera". Arton unga, hungriga, fotbollsentusiaster var uttagna och tillsammans med sina sex mentorer startade denna andra omgång av detta program. Utvärderingen av det första programmet var otroligt positiv och nu är det dags för ett nytt gäng. Första träffen handlade om svensk fotbolls organisation, våra strategier samt lite djupdykning i delar av våra utvecklingsområden. Nästa träff sker i januari och då handlar det om internationell fotboll. Intressant fortsättning följer!

Tisdagskvällens matcher blev inte vad vi, resultatmässigt, hade hoppats på. Vi var nära att vinna mot Slovakien men en sen kvittering gjorde att slutresultatet blev 1-1. Sammantaget en bra samling och ett lyft jämfört med september. Våra U21-killar hade EM-biljetten inom räckhåll men en klar 0-3-förlust mot Belgien gjorde att EM-drömmen sprack och vi får nu ladda om och sikta på U21-EM 2021 istället. Vi har haft fina U21-framgångar under många år, men den här gången ville det sig inte. Vi samlar ihop oss och kommer igen!

För min del blev det resa till Paris på onsdagseftermiddagen och presentation av statusen i arbetet med UEFA:s strategiska dokument som ska beslutas på kongressen i Rom i februari. Jag har varit ansvarig för en arbetsgrupp och tillsammans med åtta andra representanter för olika nationsförbund har vi nu ett första förslag att presentera. I Paris var det information och diskussion tillsammans med klubbarnas intresseorganisation, ECA. Nu är arbetet inne i en sådan process där medlemmar och intresseorganisationer ska tycka till om vi är på rätt väg och dessutom ge lite kloka inspel. Bra möte!

Ja, fredagen veks sedan åt sju timmar i bilen mellan Uddevalla och Bollnäs. Jag slet hårt på handsfree-utrustningen och satt merparten av tiden i samtal. Utmärkt sätt att få resan att gå lite snabbare och att hinna med en del längre samtal. Efter en snabb lunch i Filipstad så gick resan via Dalarna och till Bollnäs i Hälsingland. HFF bjöd in till föreningsdag och jag och Linda Wijkström, EFD, var inbjudna gäster. För Linda, född i Iggesund, handlade det ju om att komma hem till sitt kära Hälsingland. Linda och jag dryftade innan start lite om det otroligt spännande läget i OBOS Damallsvenskan samt Linköpings och Rosengårds Champions League-äventyr. Tuffa resultat i första matcherna men drömmen om avancemang lever.

På föreningsdagen fick jag inleda och jag pratade om året som gått, vår strategiska inriktning och fotbollens samhällsnytta genom bl a den SROI-rapport som vi gjort tillsammans med UEFA. Strax innan lunch avbröt vi för att besöka den s k Hälsingemodellen. Öppna träningar för killar och tjejer i distriktets regi och med skickliga instruktörer på plats. Sammanlagt cirka 80 killar och tjejer, som anmäler sig själva till aktiviteterna, födda 2004 var på plats och dessa spetsträningar sker under ett antal lördagar efter ordinarie säsong. Oktober månad ut kör man utomhus och därefter i olika hallar i distriktet. Ett utmärkt sätt att ge lite extra till de som vill och att dessutom lyfta kvalitén för alla. Samtidigt pågick motsvarande aktiviteter i Kilafors med en annan åldersgrupp. Bra initiativ av Hälsingland inom ramen för Spelarutbildningen – en helhet. Och med fokus på "Så många som möjligt, så länge som möjligt i så bra miljöer som möjligt."

Eftermiddagen fortsatte med grupparbete kopplat till utvecklingen av fotbollen i Hälsingland. En bra dag med bra tankar och också med kraft att kunna utveckla och förändra.

Som helhet en otroligt omväxlande vecka med internationell toppfotboll för herrarna, styrelsemöte, nytt utvecklingsprogram för unga ledare, möte med toppklubbar i Paris, matcher i damernas Champions League där drömmen lever trots tuffa resultat och sedan spelar- och föreningsutveckling i Bollnäs!

Trevlig helg!

Karl-Erik

Visa fler inlägg