Kategori: Tränarutbildning
Ta del av intervjun med Urban Hammar, som berättar om den nya barn- och ungdomstränarutbildningen.

Hammar om barn- och ungdomstränarutbildningen

SvFF:s har reformerat barn- och ungdomstränarutbildningen. Riksinstruktör Urban Hammar är den som lett arbetet med att utveckla och förnya SvFF:s tränarutbildningar.
Hör vad han har att säga om vad som kännetecknar en bra tränare och ett bra träningspass och också om pedagogiken som legat till grund för utformningen av själva utbildningen.
– Barn och ungdomar som ägnar sig med liv och lust åt fotboll förtjänar ansvarsfulla och kunniga ledare, slår han fast.

Kategori: Barn och ungdom
Tomas Turesson ger tips om hur du som ungdomsledare kan entusiasmera dina spelare i vinter.

Maxa vintern!

Varierad träning. Löp- och fysträning via fartleksmetoden. Testa andra sporter, men se till att de är fotbollsrelaterade.
Se där – några tips från Tomas Turesson, förbundskapten för U17-landslaget, om hur du som ungdomsledare kan entusiasmera dina spelare i vinter.

Kategori: Tränarutbildning

Barn- och ungdomsfotboll ur ett barnrättsperspektiv

Under ett par år har SvFF arbetat med att FN:s barnkonvention ska ligga till grund för barn- och ungdomsfotbollen. Det har nu godkänts av fotbollsrörelsen och införts i "Fotbollens spela, lek och lär" som alla ungdomsledare får ta del av, liksom i SvFF:s Spelarutbildningsplan 6-19 år som är helt komplett efter fyra års arbete.

Kategori: Barn och ungdom
Utbildning av 'Framtidens Fotbollsledare', i Stockholms FF:s regi.

Framtidens ledare i fokus för Stockholms FF

För andra året i rad satsar Stockholms FF på Framtidens Fotbollsledare. I år får elva engagerade ungdomar utbildning i ledarskap, föreningslära och mötesteknik. Allt för att på sikt säkra ledarförsörjningen inom Stockholmsfotbollen, men också för att ungdomarna ska kunna öka sitt engagemang i sin förening redan idag.

Kategori: Barn och ungdom
FK Karlskrona får Gunnar Nordahl-stipendiet 2014. På bilden föreningens lag för funktionshindrade. FOTO: fkkarlskrona.com

Nordahl-stipendiet 2014 till FK Karlskrona

Stipendium ur Gunnar Nordahls minnesfond delas årligen ut till person eller förening som genom utomordentliga insatser på ett förtjänstfullt sätt har främjat ungdomsfotbollen i Sverige.
2014 års stipendium har tilldelats FK Karlskrona, som förutom en gedigen helhet i sitt ungdomsarbete även aktivt och framgångsrikt arbetar med integration och mångfald.
Stipendiet delas ut i samband med Fotbollsgalan i Globen den 10 november.

11 fotbollsföräldrar utsedda – hyllas i samband med Fotbollsgalan

Fotbollsföräldrar är ett gemensamt initiativ från SvFF och SJ, med syfte att hylla de tiotusentals eldsjälar vars ideella engagemang gör ungdomsfotbollen möjlig. Under året har fotbollsrörelsen i Sverige skickat in över 1 500 nomineringar. Nu har en specialjury med Tommy Söderberg och Caroline Jönsson i spetsen utsett en "dröm-elva" som kommer att uppmärksammas i samband med Fotbollsgalan den 10 november.

Tobias Siverholm är spelarutbildningsplansansvarig i Kisa BK. De fyra häftena i nivå ett till fyra har Östergötlands fotbollförbund arbetat fram, med SvFF:s material som grund.

Spelarutbildningsplan röd tråd i Kisa BK

Kisa BK är en av klubbarna som kommit längst i landet med Svenska fotbollförbundets spelarutbildningsplan. Den lilla östgötaklubben har utsett en ansvarig som utbildar alla föreningens ledare och gör kontinuerliga uppföljningar.

Kategori: Barn och ungdom
Lucksta IF fick nya spelare och ny energi tack vare ett samarbete med Sundsvalls DFF och Idrottslyftet. Foto: Frida Sjögren.

Nya spelare räddade bylaget i Lucksta

Lina och Olivia och de andra tjejerna i den lilla byn Lucksta var för få för att få ihop ett fotbollslag. Men när Aya, Dahabo, Safia och deras kompisar från stadsförorten Nacksta kom till klubben fick man plötsligt två lag.
– Vi ropade halleluja, säger tränarna i Lucksta.
Den glada fotbollssagan kan berättas tack vare ett framgångsrikt projekt inom Idrottslyftet.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter