Kategori: Barn och ungdom
Woodystipendiaterna 2015 samlade. Foto: SvFF

35 ungdomstränare premieras

För fjärde året i rad sätts breddfotbollen i fokus när Woody Ungdomsledarstipendium delas ut. Stipendiet föräras tränare och ledare som på ett föredömligt vis engagerar sig i laget och inspirerar ungdomarna till spel, glädje och utveckling. I år har juryn utsett 35 stipendiater som får en utbildning tillsammans med några av de främsta tränarna och ledarna inom svensk fotboll.

Landslagets Fotbollsskola 2015

Landslagets Fotbollsskola i Almedalen

Onsdag den 1 juli är Idrottens dag under årets Almedalsvecka i Visby.
Svensk fotboll kommer att representeras av Landslagets Fotbollskola - Sveriges största fotbollsskola som engagerar cirka 55.000 ungdomar per år i omkring 600 föreningar.

Kategori: Barn och ungdom
Fotbollsföräldrar

Nypremiär för Fotbollsföräldrar 2015

Förra året nominerades fler än 1 500 eldsjälar som leder, tränar och tvättar tröjor inom barn- och ungdomsfotbollen. Nu fortsätter SJ och SvFF jakten på nya Fotbollsföräldrar att prisa och hylla under hösten. Målet är att skapa långsiktighet och hållbarhet i svensk fotboll genom att hylla, stötta och inspirera för att på så vis få fler att stanna kvar längre och känna sig trygga.

Kategori: Tränarutbildning
Ta del av intervjun med Urban Hammar, som berättar om den nya barn- och ungdomstränarutbildningen.

Hammar om barn- och ungdomstränarutbildningen

SvFF:s har reformerat barn- och ungdomstränarutbildningen. Riksinstruktör Urban Hammar är den som lett arbetet med att utveckla och förnya SvFF:s tränarutbildningar.
Hör vad han har att säga om vad som kännetecknar en bra tränare och ett bra träningspass och också om pedagogiken som legat till grund för utformningen av själva utbildningen.
– Barn och ungdomar som ägnar sig med liv och lust åt fotboll förtjänar ansvarsfulla och kunniga ledare, slår han fast.

Kategori: Barn och ungdom
Tomas Turesson ger tips om hur du som ungdomsledare kan entusiasmera dina spelare i vinter.

Maxa vintern!

Varierad träning. Löp- och fysträning via fartleksmetoden. Testa andra sporter, men se till att de är fotbollsrelaterade.
Se där – några tips från Tomas Turesson, förbundskapten för U17-landslaget, om hur du som ungdomsledare kan entusiasmera dina spelare i vinter.

Kategori: Tränarutbildning

Barn- och ungdomsfotboll ur ett barnrättsperspektiv

Under ett par år har SvFF arbetat med att FN:s barnkonvention ska ligga till grund för barn- och ungdomsfotbollen. Det har nu godkänts av fotbollsrörelsen och införts i "Fotbollens spela, lek och lär" som alla ungdomsledare får ta del av, liksom i SvFF:s Spelarutbildningsplan 6-19 år som är helt komplett efter fyra års arbete.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter