Kategori: Barn och ungdom
Fredrik Sundqvist.

"Satsa på breddutveckling"

Sluta fokusera på de tidigt utvecklade barnen och ungdomarna. Förbättra istället förutsättningarna för breddfotbollen, det kommer även ge bättre och fler elitspelare. Det menar filosofen och fotbollsledaren Fredrik Sundqvist som skrivit boken "Så funkar ungdomsfotboll".

Svensk talangutveckling – knappast ett haveri

Är svensk talangutveckling ett haveri? Är spelare födda sent på året chanslösa? Vad är elitläger och ungdomslandslag till för? Aktuella frågor som får svar av Claes Eriksson som är förbundskapten och ansvarig för spelarutbildningen på pojksidan.

Knäkontroll: Gratisapp förebygger knäskador hos flickor

Ett enkelt träningsprogram på 10-15 minuter minskar kraftigt risken för allvarliga knäskador hos flickfotbollsspelare. Nu finns träningsprogrammet "Knäkontroll" som en gratisapp för smartphones, genom ett samarbetsprojekt mellan SISU Idrottsböcker, Svenska Fotbollförbundet och Folksam.

Degerfors-gymnasiet formar elitspelare

Fotbollsgymnasiet i Degerfors har utbildat några av Sveriges mest kända spelare. I sommar är flera av dem aktuella för EM och OS.
– Jag tror att vi producerar fler elitspelare än någon annan motsvarande gymnasieskola, säger rektorn Karl G Lindqvist.

Klass 6D Lyrfågelskolan i Trollhättan Fair Play Trophy-vinnare

Klass 6D från Lyrfågelskolan i Trollhättan är årets vinnare i Landslagets Fair Play Trophy. Förstapriset - en träff med landslaget inför mötet med Island i Göteborg den 29 maj - överlämnades av representanter för SvFF och Skolidrottsförbundet.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter