Kategori: Barn och ungdom

Pengaregn över fotbollen

Ungdomsfotbollen tilldelas 30.931.816 kronor i samband med årets utbetalning från Svenska Spels Gräsroten. Totalt får 2.337 föreningar i landet dela på pengarna tack vare sina 419.488 supportrar. Den förening som får mest är Hammarby IF FF med 1.569.031 kronor, följt av Djurgårdens IF FF som får 1.208.699 kronor och AIK FF som får 1.174.924 kronor.

Kategori: Barn och ungdom

Vinbergs IF årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll 2017

Vinbergs IF

Svenska Fotbollförbundet har utsett Hallandsföreningen Vinbergs IF till Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll. I hård konkurrens med föreningar från ytterligare elva fotbollsdistrikt i Sverige vill vi lyfta fram en förening som genomsyras av fotboll för alla.
Föreningen har inte minst de senaste åren tagit emot många ensamkommande barn och ungdomar som finns på ett boende i närområdet.

Kategori: Tränarutbildning

Tränarutbildning A Ungdom 2018

SvFF:s utbildnings- och utvecklingsavdelning är i slutskedet av produktionen av Tränarutbildning A Ungdom (TU AU), som enligt produktionsplanen lanseras under första kvartalet 2018. Utbildningen tar upp samma kompetensområden som UEFA:s Elite Youth A-utbildning.

Kategori: Barn och ungdom

Grassrootsarbetet vår framtid

"Hur får vi verkligen flera att börja med fotboll, och framförallt flera att fortsätta med fotboll?"
Det var huvudfrågan för de drygt 100 personer från distrikten och SvFF som samlades under tre dagar i oktober för att jobba med helhetsfrågan Grassroots.

Kategori: Barn och ungdom
AIK Ungdom

Fritt spelrum

AIK Ungdomsakademi startade 2009. Egentligen som ett svar på att andra storklubbar använde sig av upplägget. Åtta år senare tar en av Sveriges största elitföreningar det radikala steget att skrota akademilagen för pojkar och flickor innan de fyllt 13 år.

Kategori: Barn och ungdom

"Det AIK gör är väldigt bra"

Stefan Lundin

AIK lägger ner akademiverksamheten för spelare upp till 13 år. Det ser Svensk Elitfotboll (SEF) enbart positivt på.
– Bra att alla klubbar inte jobbar identiskt, säger Stefan Lundin, sportdirektör på SEF.

Bollis - integrationsprojektet permanentas i Norrköping

Bollis - integrationsprojektet permanentas i Norrköping

Testperioden är över – nu ska Bollisprojektet övergå till ett permanent inslag i barnens miljö i utsatta Norrköpingsområden.
Fotbollen fostrar, läxläsning utbildar och för barnen finns hopp om en bättre framtid.
– Om det här ger bra resultat även framöver, att barnen lyckas bättre i skolan och kan fortsätta sin utbildning i gymnasiet, har vi lyckats. Om så vi bara räddar ett barn från kriminalitet och andra problem är det fantastiskt, säger Pelle Holm.

Kategori: Anläggning/Arenor

Delseger för fotbollen i Nacka-beslut

Fotbollen och Boo FF vann en delseger på onsdagen när Miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka kommun beslutade om åtgärder för att minska bullret från Boovallen. Nämnden anser att lagstiftningen, bland annat om hur/om man mäter buller vid idrottsplatser, behöver ses över. Dessutom ska bullerskydd byggas och tider för träning och matcher justeras.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter