Kategori: Barn och ungdom
Nya spelformer för barn och ungdomar

Välkommen till Framtidens fotboll!

SvFF:s arbetsgrupp för nya nationella spelformer för barn och ungdomar inbjuder till utbildning/konferens i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Då detta är en av Sverige mest moderna anläggningar och de nya nationella spelformerna utgår från de senaste forskningsrönen inom internationell spelarutbildning så har vi valt att kalla detta event för - Framtidens fotboll!

Kategori: Barn och ungdom

Elitlägret blir Utvecklingslägret

Från och med i år kommer det tidigare Elitlägret att kallas Utvecklingslägret.
- Det beskriver på ett bättre sätt vad lägret egentligen handlar om, säger Jörgen Eriksson, förste vice ordförande i Svenska Fotbollförbundets styrelse.

Kategori: Barn och ungdom

Pengaregn över fotbollen

Fotboll är som vanligt den stora vinnaren när pengarna ur Gräsroten fördelas. I år får fotbollen 30 685 392 kronor, en ökning med 11,7 procent jämfört med i fjol.

- Fotbollen är landets största idrott med tusentals föreningar. Med dem här pengarna kan ungdomsfotbollen fortsätta att utvecklas, säger Lennart Käll, VD på Svenska Spel.

Kategori: Barn och ungdom

Enskede IK årets barn- och ungdomsförening

Svenska Fotbollförbundet har utsett Stockholmsföreningen Enskede IK till Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll.
I hård konkurrens med föreningar från ytterligare tolv fotbollsdistrikt i Sverige vill vi lyfta fram en stor förening som i storstadsmiljö har utvecklat en syn på människor, fotboll, lärande och utveckling som ligger helt i linje med forskning och beprövad erfarenhet, och kan verka som ett föredöme för andra föreningar.

Kategori: Barn och ungdom

Stockholms FF: "Det räcker nu!"

Under helgen har en allvarlig incident inträffat mellan domare, ledare och föräldrar i en ungdomsturnering. Den aktuella matchen spelades mellan 11-12 åringar i en turnering för spelare födda år 2004. Incidenten, som innefattade både hot, knuffar, sparkar och slag, slutade med ett benbrott. Alla inblandade i själva incidenten var "vuxna"!

Kategori: Barn och ungdom

Gunnar Pettersson ny utbildningskonsulent

Gunnar Pettersson

SvFF har rekryterat Gunnar Pettersson som ny utbildningskonsulent/Grassroots Manager. Gunnar kommer närmast från Östergötlands Fotbollförbund där han jobbar som utvecklingskonsulent.

Hans huvudsakliga arbetsuppgifter där är SvFF:s spelarutbildningsplan och Östergötlands lägerverksamheter. Han är också matchanalytiker för ett av våra ungdomslandslag.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter