Kategori: Tränarutbildning

Så får du grepp om helheten

Det är lätt att fastna vid detaljerna i fotboll. Men som tränare måste du kunna se helheten. Det gäller för såväl spelet och spelaren som din egen tränarroll.
Riksinstruktör Anders Bengtsson hjälper oss att lägga pusslet.

Kategori: Barn och ungdom
Hans Wildow är ansvarig för future team-satsningen inom svensk fotboll.

I future team får talanger tid

Talanger som är sena in i puberteten riskerar att slås ut. För att motverka detta jobbar förbund och elitklubbar på nya sätt. Future Team är en utvidgad landslagsverksamhet för unga spelare med sen fysisk utveckling.

Kategori: Barn och ungdom

Så ska fotbollen locka längre

Att fler ska spela längre är en av fotbollens viktigaste framtidsfrågor. Nya förenklade regler ska få motionsspelet i föreningarna att växa.
I Uppland har man drivit ett pilotprojekt för att öka antalet spelare och stärka klubbarna.

Kategori: Barn och ungdom

"Låt barnen få inflytande"

Ett sätt att motverka avhopp och få tjejer att stanna kvar längre i idrotten är att göra den friare och mer på deras villkor. Det menar Inger Eliasson, doktor i pedagogik som forskar kring barns idrottande.

Kategori: Barn och ungdom
Reymersholm F-01

120–0 spelar ingen roll!

Bästa målskytten får pris, utan att ha gjort mål. Årets team player ges till två spelare. Flera av tjejerna vågar vägra matchspel.
Ger oss Reymers F01 en fingervisning om vilken väg fotbollen måste ta?

Kategori: Barn och ungdom
Woodystipendiaterna 2015 samlade. Foto: SvFF

35 ungdomstränare premieras

För fjärde året i rad sätts breddfotbollen i fokus när Woody Ungdomsledarstipendium delas ut. Stipendiet föräras tränare och ledare som på ett föredömligt vis engagerar sig i laget och inspirerar ungdomarna till spel, glädje och utveckling. I år har juryn utsett 35 stipendiater som får en utbildning tillsammans med några av de främsta tränarna och ledarna inom svensk fotboll.

Landslagets Fotbollsskola 2015

Landslagets Fotbollsskola i Almedalen

Onsdag den 1 juli är Idrottens dag under årets Almedalsvecka i Visby.
Svensk fotboll kommer att representeras av Landslagets Fotbollskola - Sveriges största fotbollsskola som engagerar cirka 55.000 ungdomar per år i omkring 600 föreningar.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter