Kategori: Barn och ungdom

Nya nationella spelformer för barn- och ungdomsfotboll


Nu finns förslaget till "Nya nationella spelformer för barn- och ungdomsfotbollen" publicerat här på fogis.se.

Match och spelform är viktiga delar av spelarutbildningen i barn- och ungdomsfotboll. Om barnen får möjlighet att röra bollen ofta och ta många beslut har det en positiv påverkan på deras utveckling av fotbollens färdigheter och deras spelförståelse.

Den kombinationen skapar bästa möjliga förutsättningar för passion för fotboll och ett livslångt intresse.

Kategori: Barn och ungdom

Våra hjältar står utanför planen

Tomas Turesson, ungdomsförbundskaptenen, genomförde ett uppskattat praktikpass på Bosön. Foto: Sören Andersson.

Vare sig det regnar eller blåser kallt. Är en tidig helgmorgon eller sen vardagskväll. Ungdomsledarna står där bredvid fotbollsplanen och manar på. För att kunna ge barn och ungdomar meningsfull tid som bygger glädje, kamratskap, och fotbollsdrömmar behövs personerna som gör mer. Woody Ungdomsledarstipendiet vill uppmärksamma alla de hjältar som står utanför planen.

Kategori: Barn och ungdom

Föräldrarollen viktig i all idrott

Föräldrarollen i idrotten, även inom fotbollen, beskrivs i dagarna av SVT Sport på flera sätt.
– Vi välkomnar det, för vi vill ha en ännu bättre miljö runt vår barn- och ungdomsfotboll. SVT-granskningen bidrar till mer fokus i frågan och det är väldigt bra eftersom föräldrar betyder oerhört mycket för vår och all idrott, säger Per Widen, utbildningschef på SvFF.

Kategori: Barn och ungdom

Talangutveckling - Skilda världar

IF Brommapojkarna och Malmö FF. Två elitklubbar med två olika filosofier när det handlar om att få fram duktiga spelare. Samtidigt delar de uppfattning om Utvecklingslägret i Halmstad: Det är bra för svensk fotboll.

Kategori: Barn och ungdom

Talangutveckling - Två väljer annan väg

Elitlägret blir Utvecklingslägret. Namnbytet tydliggör vad det handlar om. Ändå vill två av distrikten – Skåne och Halland – dra sig ur den anrika fotbollsträffen. Vi tar tempen på en fråga som blir allt hetare för varje vecka vi närmar oss lägret i Halmstad.

Kategori: Barn och ungdom
Nya spelformer för barn och ungdomar

Välkommen till Framtidens fotboll!

SvFF:s arbetsgrupp för nya nationella spelformer för barn och ungdomar inbjuder till utbildning/konferens i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Då detta är en av Sverige mest moderna anläggningar och de nya nationella spelformerna utgår från de senaste forskningsrönen inom internationell spelarutbildning så har vi valt att kalla detta event för - Framtidens fotboll!

Kategori: Barn och ungdom

Elitlägret blir Utvecklingslägret

Från och med i år kommer det tidigare Elitlägret att kallas Utvecklingslägret.
- Det beskriver på ett bättre sätt vad lägret egentligen handlar om, säger Jörgen Eriksson, förste vice ordförande i Svenska Fotbollförbundets styrelse.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter