Kategori: Barn och ungdom

Pengaregn över fotbollen

Fotboll är som vanligt den stora vinnaren när pengarna ur Gräsroten fördelas. I år får fotbollen 30 685 392 kronor, en ökning med 11,7 procent jämfört med i fjol.

- Fotbollen är landets största idrott med tusentals föreningar. Med dem här pengarna kan ungdomsfotbollen fortsätta att utvecklas, säger Lennart Käll, VD på Svenska Spel.

Kategori: Barn och ungdom

Enskede IK årets barn- och ungdomsförening

Svenska Fotbollförbundet har utsett Stockholmsföreningen Enskede IK till Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll.
I hård konkurrens med föreningar från ytterligare tolv fotbollsdistrikt i Sverige vill vi lyfta fram en stor förening som i storstadsmiljö har utvecklat en syn på människor, fotboll, lärande och utveckling som ligger helt i linje med forskning och beprövad erfarenhet, och kan verka som ett föredöme för andra föreningar.

Kategori: Barn och ungdom

Stockholms FF: "Det räcker nu!"

Under helgen har en allvarlig incident inträffat mellan domare, ledare och föräldrar i en ungdomsturnering. Den aktuella matchen spelades mellan 11-12 åringar i en turnering för spelare födda år 2004. Incidenten, som innefattade både hot, knuffar, sparkar och slag, slutade med ett benbrott. Alla inblandade i själva incidenten var "vuxna"!

Kategori: Barn och ungdom

Gunnar Pettersson ny utbildningskonsulent

Gunnar Pettersson

SvFF har rekryterat Gunnar Pettersson som ny utbildningskonsulent/Grassroots Manager. Gunnar kommer närmast från Östergötlands Fotbollförbund där han jobbar som utvecklingskonsulent.

Hans huvudsakliga arbetsuppgifter där är SvFF:s spelarutbildningsplan och Östergötlands lägerverksamheter. Han är också matchanalytiker för ett av våra ungdomslandslag.

Kategori: Tränarutbildning

Så får du grepp om helheten

Det är lätt att fastna vid detaljerna i fotboll. Men som tränare måste du kunna se helheten. Det gäller för såväl spelet och spelaren som din egen tränarroll.
Riksinstruktör Anders Bengtsson hjälper oss att lägga pusslet.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter