Kategori: Barn och ungdom

Föräldrarollen viktig i all idrott

Föräldrarollen i idrotten, även inom fotbollen, beskrivs i dagarna av SVT Sport på flera sätt.
– Vi välkomnar det, för vi vill ha en ännu bättre miljö runt vår barn- och ungdomsfotboll. SVT-granskningen bidrar till mer fokus i frågan och det är väldigt bra eftersom föräldrar betyder oerhört mycket för vår och all idrott, säger Per Widen, utbildningschef på SvFF.

Kategori: Barn och ungdom

Talangutveckling - Skilda världar

IF Brommapojkarna och Malmö FF. Två elitklubbar med två olika filosofier när det handlar om att få fram duktiga spelare. Samtidigt delar de uppfattning om Utvecklingslägret i Halmstad: Det är bra för svensk fotboll.

Kategori: Barn och ungdom

Talangutveckling - Två väljer annan väg

Elitlägret blir Utvecklingslägret. Namnbytet tydliggör vad det handlar om. Ändå vill två av distrikten – Skåne och Halland – dra sig ur den anrika fotbollsträffen. Vi tar tempen på en fråga som blir allt hetare för varje vecka vi närmar oss lägret i Halmstad.

Kategori: Barn och ungdom
Nya spelformer för barn och ungdomar

Välkommen till Framtidens fotboll!

SvFF:s arbetsgrupp för nya nationella spelformer för barn och ungdomar inbjuder till utbildning/konferens i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Då detta är en av Sverige mest moderna anläggningar och de nya nationella spelformerna utgår från de senaste forskningsrönen inom internationell spelarutbildning så har vi valt att kalla detta event för - Framtidens fotboll!

Kategori: Barn och ungdom

Elitlägret blir Utvecklingslägret

Från och med i år kommer det tidigare Elitlägret att kallas Utvecklingslägret.
- Det beskriver på ett bättre sätt vad lägret egentligen handlar om, säger Jörgen Eriksson, förste vice ordförande i Svenska Fotbollförbundets styrelse.

Kategori: Barn och ungdom

Pengaregn över fotbollen

Fotboll är som vanligt den stora vinnaren när pengarna ur Gräsroten fördelas. I år får fotbollen 30 685 392 kronor, en ökning med 11,7 procent jämfört med i fjol.

- Fotbollen är landets största idrott med tusentals föreningar. Med dem här pengarna kan ungdomsfotbollen fortsätta att utvecklas, säger Lennart Käll, VD på Svenska Spel.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter