Kategori: Barn och ungdom

Enskede IK årets barn- och ungdomsförening

Svenska Fotbollförbundet har utsett Stockholmsföreningen Enskede IK till Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll.
I hård konkurrens med föreningar från ytterligare tolv fotbollsdistrikt i Sverige vill vi lyfta fram en stor förening som i storstadsmiljö har utvecklat en syn på människor, fotboll, lärande och utveckling som ligger helt i linje med forskning och beprövad erfarenhet, och kan verka som ett föredöme för andra föreningar.

Kategori: Barn och ungdom

Stockholms FF: "Det räcker nu!"

Under helgen har en allvarlig incident inträffat mellan domare, ledare och föräldrar i en ungdomsturnering. Den aktuella matchen spelades mellan 11-12 åringar i en turnering för spelare födda år 2004. Incidenten, som innefattade både hot, knuffar, sparkar och slag, slutade med ett benbrott. Alla inblandade i själva incidenten var "vuxna"!

Kategori: Barn och ungdom

Gunnar Pettersson ny utbildningskonsulent

Gunnar Pettersson

SvFF har rekryterat Gunnar Pettersson som ny utbildningskonsulent/Grassroots Manager. Gunnar kommer närmast från Östergötlands Fotbollförbund där han jobbar som utvecklingskonsulent.

Hans huvudsakliga arbetsuppgifter där är SvFF:s spelarutbildningsplan och Östergötlands lägerverksamheter. Han är också matchanalytiker för ett av våra ungdomslandslag.

Kategori: Tränarutbildning

Så får du grepp om helheten

Det är lätt att fastna vid detaljerna i fotboll. Men som tränare måste du kunna se helheten. Det gäller för såväl spelet och spelaren som din egen tränarroll.
Riksinstruktör Anders Bengtsson hjälper oss att lägga pusslet.

Kategori: Barn och ungdom
Hans Wildow är ansvarig för future team-satsningen inom svensk fotboll.

I future team får talanger tid

Talanger som är sena in i puberteten riskerar att slås ut. För att motverka detta jobbar förbund och elitklubbar på nya sätt. Future Team är en utvidgad landslagsverksamhet för unga spelare med sen fysisk utveckling.

Kategori: Barn och ungdom

Så ska fotbollen locka längre

Att fler ska spela längre är en av fotbollens viktigaste framtidsfrågor. Nya förenklade regler ska få motionsspelet i föreningarna att växa.
I Uppland har man drivit ett pilotprojekt för att öka antalet spelare och stärka klubbarna.

Kategori: Barn och ungdom

"Låt barnen få inflytande"

Ett sätt att motverka avhopp och få tjejer att stanna kvar längre i idrotten är att göra den friare och mer på deras villkor. Det menar Inger Eliasson, doktor i pedagogik som forskar kring barns idrottande.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter