Svenska Fotbollförbundets Elitläger

2016-års lägerdatum:

Elitflicklägret 26 juni - 1 juli
Elitpojklägret 3-8 juli

Elitläger 1973.Svenska Fotbollförbundets Elitläger genomförs i Halmstad för 15-åriga fotbollsspelare, där alla Sveriges 24 distrikt är representerade. Lägrena har arrangerats i många år, redan 1956 arrangerades det första Elitpojklägret i Malmahed i Malmköping. Där genomfördes lägret fram till 1965.

Från 1965 och framåt är Elitlägret förlagt på Halmstad Arena (f d Sannarps IP) i Halmstad. Det var också i Halmstad som det första Elitflicklägret arrangerades 1981.

Under veckan samlar SvFF:s 24 distriktsförbund  de 16 spelare som just nu har hunnit längst i sin utveckling, för ett läger på sex intensiva dagar med utbildning i träning och spel. Från dessa spelare ska sedan ett landslag formas under hösten.

MatchbildVarje distriktslag har två distriktsförbundskaptener, en målvaktstränare och 16 spelare. Under veckan genomförs utbildning i form av fem träningspass och tre matcher. Till detta kommer också kvällsföreläsningar om kost, förebyggande av skador samt föreläsning av den blivande förbundskaptenen för åldersgruppen.

Det bjuds på mycket kvalificerad fotboll under dessa dagar. Matcher och träningar övervakas av bland annat representanter från Svenska Fotbollförbundet. Målsättningen med denna vecka är att utbilda och stimulera ledare och spelare från landets alla hörn.