Landslagets Fair Play Trophy

Dags för anmälan

Du kan anmäla din skola och klass till Landslagets Fair Play Trophy 2015/2016. Anmälan till tävlingen är öppen. Klicka på "Anmälan" i menyn till vänster och fyll i uppgifterna så är klassen med i tävlingen. Det genomförs under samma former som tidigare och riktar sig till årskurs 6 men även årskurs 7 har möjlighet att anmäla sig. Den klass som under våren 2016 vinner tävlingen blir svenska mästare i Fair Play.

Vinnare och svenska mästare i Fair Play 2015

Svenska mästare i Fair Play 2015 blev Uslands skola, klass 6 B från Alnö utanför Sundsvall i Medelpad som vi gratulerar! Klassen besökte Stockholm den 11 juni där man fick närvara på en landslagsträning med herrlandslaget. Klassen besökte också Gröna Lund som avslutning på Stockholmsbesöket. Här nedan ser du den vinnande klassens arbete om Fair Play.


Fair Play - en gemensam värdegrund

LFPT 2012/13Här nedan får du en kort beskrivning av vad Landslagets Fair Play Trophy står för. Klicka på "Så här går tävlingen till" i menyn till vänster så får du en beskrivning av hur den genomförs.

Fair Play betyder ärlig, schysst och hjälpsam - och är turneringens motto. I stället för gula och röda kort får man i den här turneringen grönt kort om man uppträtt extra sportsligt. Med Fair Play menar vi också att alla ska ta avstånd från fusk, våld och mobbing - inte bara på fotbollsplanen utan också i skolan och i umgänget med kompisarna.

Men framförallt betyder ett deltagande i Landslagets Fair Play Trophy att man har kul tillsammans. Även om alla spelar för att vinna, så vinner vi något extra om alla från början spelar schysst. En god förlorare kan vara en större vinnare än vinnaren.

Spela fruktbingo och lär dig mer om frukt

Du kan lära dig mer om frukter genom att spela fruktbingo. Ica är en ny samarbetspartner till Landslagets Fair Play Trophy och samarbetet ska fokusera på det vi äter och hur viktigt det är att äta för att kunna prestera och orka en hgel dag. Frukt är ett viktigt komplement med massor av nyttiga vitaminer.

Klicka på Ica i menyn till vänster så kan du läsa mer om hur du spelar fruktbingo och lär dig mer om frukt.