Landslagets Fair Play Trophy

Landslagets Fair Play Trophy förändras

Landslagets Fair Play Trophy förändras inför säsongen 16/17 med syftet att anpassa och utveckla konceptet till tävlingsbeslutet att inte tillåta tävlingsspel för barn upp till 12 år.

Konceptet anpassas även till skolans möjligheter att ta in Fair Play i skolarbetet och gäller årskurs 4 - 6. Konceptet kommer att utvecklas efter hand.

Landslagets Fair Play Trophy - för framtiden

LFPT 2012/13Syfte och mål

Det nya konceptet gäller årskurs 4 - 6 som kan anmäla sig till tävlingen t om 31 januari. Matchresultatet tonas ner och tävlingen kommer att ha olika delmål för respektive årskurs. Vinnaren som blir svenska mästare i Fair Play utses i de deltagande klasserna från årskurs 6. Årskurs 4 och 5 kommer att ha andra delmål och vinster. Landslagets Fair Play Trophy blir nu en del av Fotboll i skolan.

Fair play

Fair Play betyder ärlig, schysst och hjälpsam - och är tävlingens motto. Matchresultat ska inte längre vara avgörande för att utse vinnare men matcher ska självklart spelas. Arbete med olika teman och ett utbildningsmaterial ska vara grunden i Fair Play Trophy före matchresultat.

Futsal

Matcherna i tävlingen ska spelas enligt anpassade futsalbestämmelser. Konceptet ska på sikt knytas närmare futsallandslaget. Syftet är också att stärka idrotten futsal och skapa förebilder bland landslagsspelarna. Tävlingen kan ha som delmål för en årskurs att se en futsallandskamp och besöka futsallandslagets träning. Tävlingsföreskrifterna för Landslagets Fair Play Trophy hittar du här nedan.

Årskurs 4 - 6

Landslagets Fair Play Trophy startar med årskurserna 4-6. Det går inte att anmäla årskurs 7 i år som tidigare varit möjligt. Årskurserna 1-3 och 7-9 kommer in i konceptet i ett senare skede om något år. Fair Play kommer att vara rubrik för det tema som respektive årskurs (4-6) ska arbeta med och Fair Play ska inkludera arbetet i skolan och har delmål som avslutas i årskurs 6.

Tävlingen för årskurs 6 kommer som tidigare att vara Landslagets Fair Play Trophy där futsalmatcher ingår och spelas i respektive distrikt. De vinnande klasserna i respektive distrikt får göra ett speciellt arbete som är lika för alla och bedöms av en jury. Varje distrikt avgör den lokala tidsplanen för deltagande klasser. Svenska mästare 2016/2017 utses från en klass i årskurs 6.

Landslagets Fair Play Trophy bygger också på att klasserna ska vara med i alla årskurser för att till slut kunna utses till vinnare och svenska mästare. Årskurs 4 och 5 kommer att få utrustning som meddelas här på sidan och till de anmälda klasserna i respektive årskurs senare. Det är tänkt att årskurs 4 ska få futsalbollar och årskurs 5 en landslagslik t-shirt. Mer info om utrustning kommer senare.

Delmål

  • Delmål för årskurs 4 är att spela en eller flera futsalmatcher lokalt samt genomföra och skicka in arbete om Fair Play för årskurs 4. Tävlingsuppgift och genomförande meddelas senare och vinnande klass totalt får biljetter till en futsallandskamp.
  • Delmål årskurs 5 är att spela en eller flera futsalmatcher lokalt samt genomföra och skicka in arbete om Fair Play för årskurs 5. Tävlingsuppgift och genomförande meddelas senare och vinnande klass får besök av spelare från futsallandslaget.
  • Delmål årskurs 6 är att spela flera lokala futsalmatcher mot andra skolor (inga resultat räknas) och genomföra och skicka in arbete om Fair Play för årskurs 6. En nationell tävlingsuppgift om Fair Play till samtliga distriktsvinnare. Den totalt vinnande klassen blir svenska mästare i Fair Play och får besöka en landslagsträning (herr/dam). Den vinnande klassen ska i framtiden ha deltagit i samtliga årskurser för att kunna utses.

Mer info om det nya konceptet hittar du här. Konceptet kommer att uppdateras här efter hand.