UEL match för Stefan Johannesson

På torsdag den 28 augusti dömer Stefan Johannesson mötet mellan Lokomotiv Moskva-Apollon i Europa League den andra omgången i play off spelet. Till sin hjälp har han Assisterande domare Fredrik Nilsson och Mehmet Culum samt 4:e domare Mohammed Al-Hakim. Matchen spelas på Stadion Lokomotiv Moscow kl 17.00 (CET) 19.00 (Lokal tid)

Allsvensk träff i Sollentuna

I dag hade de Allsvenska domarna och de assisterande en gemensam träff ute i Sollentuna. Man började med det obligatoriska löptestet ute på Sollentuna IP.

Träff för regionalt talangprogram och steg 4 damer i Södertälje

9-10 augusti hade det regionala talangprogrammet, med 6 regiondomare, och steg 4 damer, med 2 Elitettandomare, en gemensam teorihelg i Södertälje. Under lördagen hade tränarinstruktör Jonas Klippvik från Färjestaden teoripass i spelförståelse, speluppfattning och matchanalys samt vad en domare har för nytta av detta. Därefter genomfördes en studie av Superettanmatchen Assyriska-Ängelholm som sedan analyserades ur ett spelperspektiv. Under söndagen genomfördes ett fyspass under fyscoachen i Superettan, Hasse Rydéns, ledning med bl.a. yo-yo-test. Helgen avslutades med ett teoripass om träningsplanering, kost, egna fystester och domarna fick sätta ett personligt mål för sin fysträning till 1 januari 2015. Kursansvarig för helgen var DK:s talangansvarige Katrin H Sjöberg.

Hasse Rydén instruerar domarna på fyspasset

Hasse Rydén instruerar domarna på fyspasset.

Laura Rapp från Årsta, Joakim Östling från Göteborg och Andreas Johansson från Jönköping kör Yo-Yo test.

Laura Rapp från Årsta, Joakim Östling från Göteborg och Andreas Johansson från Jönköping kör Yo-Yo test.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter