Domarbesök hos Enskede IK

Enskede IK har denna vecka sin fotbollsskola som pågår på Enskede IP och där ungefär 100 barn deltar och 13 ledare finns tillgängliga. Detta är andra veckan man har Landslagets Fotbollsskola och där ytterligare två väntar, en nästa vecka och en i augusti.

Landslagets Fotbollsskola i Huddinge fick domarbesök

I förra veckan fick Huddinge IF besök av Elitdomaren Farouk Nehdi i samband med deras fotbollsskola som dom höll på Källbrinks IP.

Farouk är en av många av våra elitdomare som i sommar besöker en fotbollsskola i landet och har ett pass med ungdomarna.

VM-Kval för Andreas Ekberg

På söndag dömer Andreas Ekberg VM-kvalmatchen mellan Moldavien-Georgien i Grupp D. Matchen börjar 19:00 lokal tid och spelas i Zimbru Chisinau.

Kategori: Domare
Jonas Eriksson under Allsvensk match i år.

Eriksson dömer kvartsfinal i U20-VM

U20-VM som avgörs i Sydkorea har nått kvartsfinalerna. Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark och Ivan Kruzliak, fjärdedomare från Slovakien, är som enda representanter från UEFA uttagna att döma i kvartsfinalerna. Matchen spelas mellan Venezuela och USA på söndag 08.00. Matchen sänds på Eurosport.

Markus Strömbergsson avslutar sin domarkarriär på lördag

I den allsvenska matchen mellan IFK Norrköping-Halmstads BK så dömer Markus Strömbergsson sin sista allsvenska match i karriären. Markus har tagit sitt beslut att avsluta sin långa elitdomarkarriär lagom till sommaruppehållet med just denna match.

Markus Strömbergsson har hunnit med mycket i sin långa karriär. På lördag gör Markus sin 227:e match som domare i högsta serien i Sverige. Markus har också gjort 63 matcher i Superettan. 93 internationella matcher blev det också varav 2 EM-slutspel.

Kategori: Domare

Elfte finalen för Bosse Karlsson

Bo Karlsson i en allsvensk match 1991

Den svenske domarbasen, tillika f d internationelle domaren, Bosse Karlsson har tilldelats uppdraget som domarobservatör vid onsdagens UEFA Europa League-final mellan Ajax och Manchester United på Friends Arena. Det är Karlssons elfte (!) internationella final som domarobservatör.

Kategori: Domare
Jonas Eriksson

Eriksson dömer U20-VM med ny teknik

På söndag dömer team Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark och Ivan Kruzliak, fjärdedomare från Slovakien, Iran mot Costra Rica. Matchen är gruppspel i pågående U20-VM i Sydkora och teamet dömer matchen tillsammans med två VAR (Video Assistant Referees). FIFA har en ambition att utveckla supporten till domarna med ny teknik och det här är första skarpa testet som sedan ska utvärderas för att eventuellt tas vidare i fler turneringar.

- Jag ser verkligen fram emot att prova framtidens teknologi och utvärdera det, sa Jonas Eriksson inför avresan.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter