Domarreportage i SVT, del 4.

Det fjärde och sista inslaget i SVT:s reportageserie om domare, där kan man nu på SVT play se det avsnittet. Här får vi följa Bojan Pandzic och hans team i samband med en match i Svenska cupen mellan Djurgården-Hammarby tidigare i år.

Här är länken: http://www.svt.se/sport/fotboll/minidokumentar-att-doma-ett-stockholmsderby/

Kategori: Domare

Domarreportage i SVT

Med start i går kväll och med uppföljning i kväll, har SVT gjort ett reportage om domarnas miljö. SVT kommer att visa fyra avsnitt och det första gick i går på Sportspegeln. Det handlade om elitdomarna och hur deras vardag ser ut med många hot runt omkring sig. I dag fortsätter det med hur det ser ut i distrikten.

Jonas Eriksson i Uppdrag granskning i kväll.

I kväll medverkar Jonas Eriksson i Uppdrag granskning på SVT, där man fortsätter kartläggningen av riggade matcher inom den svenska fotbollen.

SVT 1 börjar sändningen klockan 20:00.

Upptaktsträff för Damallsvenskan.

I dag var det upptaktsträff för Damallsvenskan i Stockholm. Träffen var på Berns och som representant för domarna på scenen var det domaren Pernilla Larsson. Även Riksinstruktören Stefan Wittberg medverkade.

Linn Andersson dömer EM-kval.

Linn Andersson dömer på tisdagskvällen EM-kval matchen mellan Spanien och Irland i Madrid med avspark 20:30. Med sig har hon Anna Nyström och Josefin Aronsson som assisterande domare.

Denna match i grupp 2 är andra gången nationerna möts. Spanien vann borta mot Irland med 3-0 när dom möttes i höstas. Spanien leder gruppen på 15 poäng på 5 matcher. Finland och Irland ligger sedan på 6 poäng var. Dock har Finland bara spelat 3 matcher mot Irlands 4. Portugal kommer sedan med 3 poäng på 4 matcher. Sist är Montenegro som på 4 matcher ännu inte har tagit någon poäng.

Samtidigt under tisdagskvällen spelar Montenegro hemma mot Finland.

EM-kval för Sara Persson.

På torsdag klockan 19.00 spelar Rumänien-Frankrike i EM-kvalet i Grupp 3.

Domare i denna match är Sara Persson som till sin hjälp har Annica Johansson och Anna Nyström som assisterande domare.

Matchen spelas i Pitesti och det är gruppens två bästa lag som möts. Frankrike leder gruppen med 12 poäng efter 4 spelade matcher i denna fem-lagsgrupp. Tvåa är Rumänien på 7 inspelade poäng på 4 matcher. Ukraina ligger därefter på 7 poäng också, Grekland sedan på 6 poäng och där Albanien är sist med 0 poäng. Lagen har redan möts en gång i Frankrike, där hemmalaget då vann med klara 3-0.

Kategori: Domare
Team Jonas Eriksson dömer UEFA Europa League i veckan.

Jonas Eriksson dömer i Europa League

På torsdagskvällen dömer Jonas Eriksson det första kvartsfinalmötet mellan SC Braga-FC Shakhtar Donetsk i Europa League. Med sig har han Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark.
Stefan Johannesson och Markus Strömbergsson är extra domare och Mehmet Culum är fjärde domare.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter