Kategori: Domare

Utan domare - ingen fotboll


Nu är det på allvar: det är hög tid att svensk fotboll och alla runt den respekterar, stöttar och förstår våra fotbollsdomare och deras situation bättre.
– Det är utmärkt att sikta in sig på de 50 000 unga som medverkar i Landslagets Fotbollsskola, där återfinns de kommande spelarna, ledare, supporters och föräldrar. En viktig attitydförändring över tid är en nyckelfråga för kommande rekrytering av domare och en bättre miljö runt matcherna säger Sveriges VM-domare Jonas Eriksson.

Kategori: Domare
Pernilla Larsson är uttagen att döma i VM i Kanada 2015,

Pernilla Larsson dömer i VM 2015

2014 dömde Jonas Eriksson med kollegorna Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark VM i Brasilien 2014 med bravur. 2015 blir det Pernilla Larssons tur att döma i VM i Kanada. Och som assisterande har Anna Nyström tagits ut.
- Jättehäftigt, det största som händer, säger Pernilla.

Salem Zahda ­Aldarcazallie

Sams nya domarliv

Han tvingades lämna sin familj och fly från ett krigshärjat Syrien. Salem "Sam" Zahda Aldarcazallie kom ensam till Ljusne, Hälsingland i slutet av sommaren 2014. Ett halvår senare ska han döma sin första svenska fotbollsmatch.

Kategori: Domare
Karl-Erik blåser av sin sista match, den 14 juli 2002.

FIFA-utmärkelse till Karl-Erik

Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson har fått en fin utmärkelse av FIFA:s domarkommitté för en lång och framgångsrik karriär som domare.
- Stolt och glad förstås, kul att bli uppmärksammad i såna sammanhang efter en lång domarkarriär, säger Karl-Erik.

Jonas Eriksson i TV4:s morgonsoffa

Klockan 06.37 i morgon bitti framträder vår alldeles egen världsdomare Jonas Eriksson tillsammans med domaren Leonora Heimdahl, 20, i TV4:s morgonsoffa.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter