Kategori: Domare

Utan domare - ingen fotboll


Nu är det på allvar: det är hög tid att svensk fotboll och alla runt den respekterar, stöttar och förstår våra fotbollsdomare och deras situation bättre.
– Det är utmärkt att sikta in sig på de 50 000 unga som medverkar i Landslagets Fotbollsskola, där återfinns de kommande spelarna, ledare, supporters och föräldrar. En viktig attitydförändring över tid är en nyckelfråga för kommande rekrytering av domare och en bättre miljö runt matcherna säger Sveriges VM-domare Jonas Eriksson.

Culum finaldomare i kväll!

Mohammad Culum är en av dom 12 assisterande domarna i turneringen som har blivit uttagen att döma finalen i U17 EM i kväll mellan Frankrike – Tyskland som går i Bulgarien.

Matchen döms av domaren Pavel Raczkowsko från Polen. Erik Weiss från Slovakien är den andre assisterande domaren.

Kategori: Domare
Jonas Eriksson blir fjärdedomare i årets Champions League-final.

Eriksson fjärdedomare i CL-finalen

Jonas Eriksson har fått uppdraget att vara fjärdedomare i Champions League-finalen mellan Barcelona och Juventus i Berlin den 6 juni. Domarteamet i övrigt kommer från Turkiet med Cüneyt Çakir som huvuddomare.

Kategori: Domare
Domaretamet med bl.a. Daniel Wärnmark, Jonas Eriksson och Mathias Klasenius dömer semifinalreturen i Champions League mellan Real Madrid och Juventus.

Erikssons team dömer Real Madrid-Juventus

Jonas Erikssons domarteam dömer den avgörande semifinalreturen i Champions League på onsdag mellan Real Madrid och Juventus på Bernabeu-stadion i Madrid.
– Hedrande förstås och vi ser verkligen fram emot en härlig fotbollsmatch, säger Eriksson.

Kategori: Domare
Pernilla Larsson är uttagen att döma i VM i Kanada 2015,

Pernilla Larsson dömer i VM 2015

2014 dömde Jonas Eriksson med kollegorna Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark VM i Brasilien 2014 med bravur. 2015 blir det Pernilla Larssons tur att döma i VM i Kanada. Och som assisterande har Anna Nyström tagits ut.
- Jättehäftigt, det största som händer, säger Pernilla.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter