Kategori: Domare

Utan domare - ingen fotboll


Nu är det på allvar: det är hög tid att svensk fotboll och alla runt den respekterar, stöttar och förstår våra fotbollsdomare och deras situation bättre.
– Det är utmärkt att sikta in sig på de 50 000 unga som medverkar i Landslagets Fotbollsskola, där återfinns de kommande spelarna, ledare, supporters och föräldrar. En viktig attitydförändring över tid är en nyckelfråga för kommande rekrytering av domare och en bättre miljö runt matcherna säger Sveriges VM-domare Jonas Eriksson.

Martin Strömbergsson dömer EM-Kval i kväll.

I kväll dömer Martin Strömbergsson i EM-Kvalet mellan Tjeckien-Kazakstan i Grupp A. Matchen spelas i Plzen och matchstart är 20:45. Med sig som assisterande domare har han Mehmet Culum och Daniel Gustavsson. Michael Lerjéus och Kristoffer Karlsson är extra domare och Per Brogevik är fjärde domare.

Tjeckien är tvåa i gruppen med 13 poäng, 2 poäng efter ledande Island. Kazakstan ligger sist i gruppen med en inspelad poäng. I förra mötet länderna emellan, vann Tjeckien med 4-2 i Kazakstan.

Kategori: Domare
Martin Strömbergsson (bilden), Mehmet Culum och Daniel Gustavsson är uttagna till U17-VM i Chile.

Svensk domartrio till U17-VM

Martin Strömbergsson och de assisterande domarna Mehmet Culum och Daniel Gustavsson har fått FIFA-uppdraget att medverka i höstens U17-VM.
Turneringen spelas 17 oktober till 8 november i Chile,

Kategori: Domare

Martin Strömbergsson dömer UEL

På torsdag kl 20:45 dömer Martin Strömbergsson Athletic Club - MŠK Žilina i Uefas Europa League. Matchen spelas i Bilbao i Spanien. Detta är returmötet lagen emellan, där första matchen slutade 3-2 till Žilina.  Med som assisterande domare i matchen är Mehmet Culum och Daniel Gustavsson. 4:e domare är Johan Hamlin.

Kategori: Domare

Stefan Johannesson dömer UEL

På onsdag klockan 19.00 dömer Stefan Johannesson mötet mellan Videoton-Leche i Uefas Europa League. Matchen spelas i Székesfehérvár i Ungern. Detta är returmötet lagen emellan, där första matchen slutade 3-0 till Leche. Med som assisterande domare i matchen är Fredrik Nilsson och Stefan Hallberg. Fjärdedomare är Mohammed Al-Hakim.

Fortbildning CDO

Denna helg genomför SvFFs Domarkommitté en fortbildning för Centrala domarobservatörer.

Kategori: Domare
Mohammed Al-Hakim.

Al-Hakim lägger av – med Facebook

När den allsvenske och internationellt meriterade domaren Mohammed Al-Hakim startade sin Facebook-sida blev den snabbt en supersuccé.
Men nu upphör han med sidan.
– Det var fantastiskt roligt, men jag hinner helt enkelt inte med längre. Jag har två jobb, familj och en domarkarriär att tänka på, säger han.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter