Elitdomarkonferens på Bosön.

I dag avslutades en två dagar lång Elitdomarkonferens ute på Bosön. Medverkande var domare från Amerikansk fotboll, ishockey, innebandy, basket, bandy och fotboll.

Under dessa dagar utbytte man erfarenheter inom respektive idrott. Man pratade en hel del om att stärka domarens roll i Svensk elitidrott och även samarbetet över gränserna i framtiden.

Första dagen gästades domarna av Liselotte Ohlson från RF som pratade om "Elitstödets tillvägagångsätt och syfte". Efter det så kom Leif Larsson, SOK;s träningsrådgivare, som berättade om "Erfarenhet och strategier från tävlingsidrott".

Under dag två kom Göran Kenttä från RF och pratade om idrottspsykologi. Mellan dessa talare så hade man ett antal grupparbeten som summerades ihop innan man skiljdes åt.

Fotbollens representanter var Sara Persson, Lovisa Johansson, Martin Strömbergsson, Johan Hamlin, Stefan Johannesson, Glenn Nyberg och Mohammed Al-Hakim.

Jonny Ahlvin

Andreas Ekberg dömer cupfinalen.

I eftermiddag spelas cupfinalen mellan Malmö FF och Häcken på Swedbank stadion. Matchstart är 15:30 och förutom att vinnaren blir cupmästare, så står också en europaplats på spel till sommaren för vinnaren.

Matchen döms av Andreas Ekberg. Till sin hjälp har han Mohamed Culum och Stefan Hallberg som assisterande domare. Fjärde domare är Robert Daradic.

Kategori: Domare

Tess dömer Slutspel i Women's Under-17

Tess Olofsson befinner sig just nu på UEFA Women´s Under-17 slutspel i Minsk, Vitryssland. Hon har blivit tilldelad sitt första domaruppdrag. Imorgon onsdag den 4 maj kl 15:30 på City Stadium - Slutsk dömer hon matchen mellan Tyskland-Spanien. Till sin hjälp har hon assisterande domare Síbel Yamac Tamkafa (Turkiet), Aleksandra Ardasheva (Ukraina) och 4:e domare Irina Turovskaya (Vitryssland)

Vill ni läsa mer om turneringen kan ni gå in på följande länk:
http://www.uefa.com/womensunder17/season=2016/matches/index.html

Domarreportage i SVT, del 4.

Det fjärde och sista inslaget i SVT:s reportageserie om domare, där kan man nu på SVT play se det avsnittet. Här får vi följa Bojan Pandzic och hans team i samband med en match i Svenska cupen mellan Djurgården-Hammarby tidigare i år.

Här är länken: http://www.svt.se/sport/fotboll/minidokumentar-att-doma-ett-stockholmsderby/

Kategori: Domare

Domarreportage i SVT

Med start i går kväll och med uppföljning i kväll, har SVT gjort ett reportage om domarnas miljö. SVT kommer att visa fyra avsnitt och det första gick i går på Sportspegeln. Det handlade om elitdomarna och hur deras vardag ser ut med många hot runt omkring sig. I dag fortsätter det med hur det ser ut i distrikten.

Jonas Eriksson i Uppdrag granskning i kväll.

I kväll medverkar Jonas Eriksson i Uppdrag granskning på SVT, där man fortsätter kartläggningen av riggade matcher inom den svenska fotbollen.

SVT 1 börjar sändningen klockan 20:00.

Upptaktsträff för Damallsvenskan.

I dag var det upptaktsträff för Damallsvenskan i Stockholm. Träffen var på Berns och som representant för domarna på scenen var det domaren Pernilla Larsson. Även Riksinstruktören Stefan Wittberg medverkade.

Linn Andersson dömer EM-kval.

Linn Andersson dömer på tisdagskvällen EM-kval matchen mellan Spanien och Irland i Madrid med avspark 20:30. Med sig har hon Anna Nyström och Josefin Aronsson som assisterande domare.

Denna match i grupp 2 är andra gången nationerna möts. Spanien vann borta mot Irland med 3-0 när dom möttes i höstas. Spanien leder gruppen på 15 poäng på 5 matcher. Finland och Irland ligger sedan på 6 poäng var. Dock har Finland bara spelat 3 matcher mot Irlands 4. Portugal kommer sedan med 3 poäng på 4 matcher. Sist är Montenegro som på 4 matcher ännu inte har tagit någon poäng.

Samtidigt under tisdagskvällen spelar Montenegro hemma mot Finland.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter