Kategori: Domare

Utan domare - ingen fotboll


Nu är det på allvar: det är hög tid att svensk fotboll och alla runt den respekterar, stöttar och förstår våra fotbollsdomare och deras situation bättre.
– Det är utmärkt att sikta in sig på de 50 000 unga som medverkar i Landslagets Fotbollsskola, där återfinns de kommande spelarna, ledare, supporters och föräldrar. En viktig attitydförändring över tid är en nyckelfråga för kommande rekrytering av domare och en bättre miljö runt matcherna säger Sveriges VM-domare Jonas Eriksson.

Andreas Ekberg dömer U-19 i Grekland

Andreas Ekberg är uttagen av UEFA att döma EM-slutspelet för 19-åringar. Slutspelet går i Grekland och startar den 6 juli och avslutas den 19 juli. Andreas är en av sex huvuddomare som är uttagna.

Domarutbildning i Skåne

Skånes FF har genomfört en steg 1 utbildning i samband med Skånelägret för P-F 14. Under ledning av DI Christos Tziolas utbildades 12 nya domare från Malmö-Lund.Teori blandades med praktisk träning och varje domare hade minst 4 praktikmatcher.

"Ett perfekt tillfälle att ha en steg 1 utbildning i samband med ett spelarläger" sa Christos Tziolas.

Mohammed Al-Hakim dömer U21 i kväll.

I kväll dömer Mohammed Al-Hakim U21 landskampen mellan Norge-Österrike. Matchen spelas i Honefoss och med sig som assisterande domare har han Per Brogevik och Peter Magnusson.

Japan-Kamerun med Svenska domare.

Natten mot lördag, svensk tid (04:00), lokal tid 19:00, gör Pernilla Larsson sin VM-debut i matchen Japan mot Kamerun. BC Place Stadium i Vancouver är arenan och med sig som assisterande domare har Pernilla, Anna Nyström som gör sin andra match i detta VM och Natalie Aspinall från England.

Kamerun och Japan vann båda sina inledande matcher i första omgången. Kamerun slog Ecuador med 6-0 och Japan slog Schweiz knappt med 1-0.

Kamerun-Ecuador för Anna Nyström i kväll.

I kväll gör Anna Nyström sin första VM match i Kanada, då hon i matchen Kamerun-Ecuador assisterar på linjen åt Katalin Kulcsar från Ungern. Natalie Aspinhall från England är den andre assisterande domaren. Matchen spelas på BC Place Stadium i Vancouver. TV 12 sänder matchen direkt från klockan 01.00.

Culum finaldomare i kväll!

Mohammad Culum är en av dom 12 assisterande domarna i turneringen som har blivit uttagen att döma finalen i U17 EM i kväll mellan Frankrike – Tyskland som går i Bulgarien.

Matchen döms av domaren Pavel Raczkowsko från Polen. Erik Weiss från Slovakien är den andre assisterande domaren.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter