Kategori: Domare

Utan domare - ingen fotboll


Nu är det på allvar: det är hög tid att svensk fotboll och alla runt den respekterar, stöttar och förstår våra fotbollsdomare och deras situation bättre.
– Det är utmärkt att sikta in sig på de 50 000 unga som medverkar i Landslagets Fotbollsskola, där återfinns de kommande spelarna, ledare, supporters och föräldrar. En viktig attitydförändring över tid är en nyckelfråga för kommande rekrytering av domare och en bättre miljö runt matcherna säger Sveriges VM-domare Jonas Eriksson.

Pernilla Larsson dömer Champions League match i dag.

I dag klockan 15:30 dömer Pernilla Larsson matchen mellan KKPK Medyk Konin-Lyon i damernas Champions League. Detta är första mötet mellan lagen i denna 16-dels final. Assisterande domare i matchen är Anna Nyström och Sandra Österberg. Fjärde domare är Katarzyna Lisiecka från Polen.

Lyon går in i turneringen i och med dagens match. Konin kvalificerade sig till denna match genom att vinna sin kvalgrupp, där man vann tre raka segrar. 5-0 mot Cardiff, 6-0 mot Wexford och slutligen 4-0 mot Gintra.

Bojan Pandzic dömer U19 i Estland.

I dag dömer Bojan Pandzic matchen mellan Tjeckien-Armenien i EM-Kvalet för U19 i Estland. Matchen spelas i Tallin på Kalevi Keskstadion. Avspark är redan klockan 12:00 på dagen. Som assisterande domare har han med sig Daniel Ekman. Den andre är från Estland och heter Riivo Stolts. Även fjärde domaren är från Estland, Veiko Mötsnik.

Övriga lag i gruppen är Estland och Serbien som möter varandra senare i dag.

Al-Hakim dömer i Sydkorea.

Mohammed Al-Hakim är för tillfället i Sydkorea där han dömer Militär OS.

I tisdags dömde han matchen Kanada-Guinea. I dag dömer han gruppfinalen mellan Brasilien-Egypten.

Kategori: Domare

Avslutning Talangprogram 2014-2015

I helgen avslutades Talangprogrammet med en träff i Stockholm. Deltagare var Jacob Hallqvist, Robert Ahlman, Rickard Lingensjö, instruktörer Håkan Jonasson, Leif Sundell, Katrin Sjöberg, guide på Friends Arena Stefan Wittberg.

Martin Strömbergsson debuterar i Champions League.

På onsdag debuterar Martin Strömbergsson som huvuddomare i Champions Leagues gruppspel, då han dömer matchen mellan Astana -Galatasaray i Kazakstan. Avspark är redan klockan 18:00 i Astana. Med sig har han Daniel Gustavsson och Joakim Flink som assisterande domare Som extra domare har han Michael Lerjeus och Mohammed Al-Hakim. Fjärde domare är Per Brogevik.

Lagen har spelat en match innan denna och båda lagen har en förlust med sig inför mötet på onsdagskvällen. Galatasaray förlorade sin hemmamatch mot Atletico Madrid med 0-2. Astana förlorade med samma siffror borta mot Benfica.

Team Eriksson till Italien.

På onsdag dömer Jonas Eriksson Champions League matchen mellan Juventus-Sevilla i Turin. Matchen är den andra för lagen i Grupp D, där Juventus i sin första match vann borta mot Manchester City med 2-1. Sevilla inledde i sin tur med att vinna med klara 3-0 mot Mönchengladbach. Avspark är 20:45 på Juventus Stadium.

Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark är assisterande domare. Stefan Johannesson och Markus Strömbergsson är extra domare och Mehmet Culum är fjärde domare.

Bojan Pandzic dömer Youth League i eftermiddag.

Bojan Pandzic dömer i eftermiddag matchen mellan Bayern München-Dinamo Zagreb i Youth League. Med sig har han Daniel Ekman och Mikael Hallin som assisterande domare. Matchen spelas redan klockan 14.00 i dag.

Kategori: Domare

Team Eriksson i Egypten

Domare Jonas Eriksson, assisterande Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark och 4:e domare Michale Lerjéus har blivit särskilt inbjudna att döma kvällens final i Egypt Cup Championship i Kairo.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter