Damallsvenskans upptaktsträff 2017

Den 7 april så var det dags för Damallsvenskan att ha sin årliga upptaktsträff, denna gång i Malmö. Sara Persson och Sandra Österberg representerade domarsidan tillsammans med Riksinstruktör Håkan Jonasson. Nedan kommer en sammanfattning från Sara Persson.

Sara Persson

Varje lag hade en kort genomgång om hur försäsongen sett ut och hur deras träningsupplägg har sett ut. De berättade vidare om deras planer och tankar inför säsongen 2017 ser ut och om det är något särskilt de har jobbat på för att förbättra. Många lag känns trygga och stabila med en del intresssanta värvningar. Några nya coacher i en del av lagen som kommer in med nya tankar.

Sandra Österberg

Karl-Erik pratade inledningsvis om hur det ser ut för damfotbollen i stort i Sverige och att vi ska vara stolta över det arbete som läggs ner. Vi ser med spänning fram emot EM senare i sommar. Pia Sundhage pratade kring landslaget och hur hennes resa och upplevelser varit kring det. Hon tryckte mycket på att den svenska damfotbollsspelaren är en mycket god förebild inte bara i fotbollen utan även för samhället. Hon tycker att många spelare utvecklats de sista åren och blivit starka ledarfigurer, hon hoppades på att de tar med sig de goda egenskaperna till sina klubblag.

Linda från EFD pratade om hur DA ska marknadsföras via Damallsvenskan.tv och att arbetet om att höja statusen på DA hela tiden fortgår via nya projekt och idogt arbete tillsammans med klubbarna.

Från vår sida pratade vi en del kring de nya reglerna gällande offside, avspark, målchans, skadad spelare och fintning vid straff. Vi använde oss av clips och avslutningsvis körde vi två frågor där deltagarna fick ta ett beslut via mentometerknapp.

Håkan Jonasson

En snabb genomgång av elitettan fick avsluta dagen. Media visade stort intresse för lagen och det var en trevlig dag med många bra diskussioner i pauserna.

Ha det gott!

Sara