25 mar 2018

Min inledning på gårdagens Förbundsmöte

Söndag morgon efter några intensiva dagar. Igår på Förbundsmötet inledde jag, ungefär, så här:
2017 visar att vårt system fungerar Svensk fotbolls enorma engagemang och betydelse innefattar precis allt i vårt samhälle, och efter 2017 kan vi konstatera att mycket av det vi själva kan påverka i vår verksamhet gör vi riktigt bra.

Herrlandslagets bragd tog Sverige till VM i Ryssland 2018, U21 och U19 kvalade in till EM vilket är ett styrkebevis på att vår utbildning fungerar. Dam-EM tog slut i kvartsfinal mot Nederländerna som sedan vann turneringen, men intresset ökar totalt för damfotbollen hos oss och i övriga fotbollsvärlden.

Sverige slog ut Italien, fyra gånger världsmästare, och som inte missat VM sedan 1958, efter ett lagspel i över ett års tid av ädlaste märke, och som visar vad vi klarar när vi arbetar tillsammans. Att vara del i ett fotbolls-VM skapar drömmar bland flickor och pojkar, som vill bli som sina förebilder. VM är en överlägsen och ovärderlig rekryteringsplattform.

Lägg därtill att U21 medverkade i ett andra raka EM-slutspel, UEFA:s tuffaste kval, och för första gången deltog vi i U19 EM-slutspel. Vi måste ju också nämna våra Pojkar 17 som förra veckan tog sig till EM i England som spelas i maj.
Det är ett starkt bevis för att vår spelarutbildning och talangutveckling fungerar såväl i Sverige som i ett internationellt perspektiv. Det beror i grunden på att samarbetet mellan elit och bredd, mellan våra klubbar och landslag på olika nivåer, fungerar väl. Det finns olika framgångsidéer i vår fotboll vilket skapar dynamik för både klubb och landslagsfotbollen på både dam och herrsidan. Där kan vi sträcka på oss eftersom alla bidrar till utvecklingen.

Europamästarinnorna från Holland blev för svåra i kvartsfinalen i sommarens EM-slutspel. Efter OS-silvret 2016 hoppades vi på mer, men vi räckte inte till denna gången. Kvalet inför VM i Frankrike, under Peter Gerhardsson ledning, har börjat på bästa sätt med full pott så här långt. Välkommen i arbetet Peter och varmt tack för ditt fina jobb, Pia Sundhage!

Svenska Fotbollförbundet satsar sex miljoner under tre år i ett utvecklingsprojekt som heter Världsklass. Tillsammans med Elitfotboll Dam ska vi fokusera på åldrarna 15-23 år. Annelie Gustafsson och Victoria Sandell ledar arbetet.
Sverige jobbar internationellt för en bättre fördelning, bla att införa utbildningsersättningar när spelare byter förening. Flick och damfotbollen har en stor potential att växa mer och UEFA har sjösatt "together#weplaystrong, ett verktyg för tillväxt för dam- och flickfotboll. Det görs idag en bred satsning över Europa och i länder där damfotbollen inte är lika utbredd som hos oss.

På UEFA-kongressen i Helsingfors i april valdes jag in i UEFA:s exekutiva kommitté och blev utsedd till UEFA:s förste vice ordförande. Ett hedrande och ansvarsfullt uppdrag! Min ambition är att via svensk fotbolls arbete kunna påverka det i den riktning som vi vill att UEFA ska gå!
Lägg därtill att vid UEFA-kongressen för en månad sedan valdes Lars-Christer Olsson in i UEFA:s ExCo på ett mandat från de Europeiska Professionella ligorna. Vi är därmed väl representerade från svensk fotboll. Ser framemot att tillsammans med Lars-Christer samarbete på den internationella arenan.

Vi arrangerade UEFA Europa Leaguefinalen i maj mellan Ajax-Manchester United, vilket blev en arrangemangsmässig succé. Den turistekonomiska effekten för Stockholms-regionen beräknades till cirka 300 miljoner kronor. Samhälle och näringsliv blev stora vinnare vid sidan om fotbollen vid finalen som innebar fin PR för fotboll, Sverige, Stockholm och för Friends Arena! Friends där vi för övrigt slog publikrekord mot Luxemburg: 50.022 åskådare.

Den inhemska elitfotbollen lockar också stora skaror åskådare och Allsvenskan var över två miljoner för tredje året i rad. Stort grattis till Malmö FF till SM-guldet och till Östersunds FK till cupguldet. ÖFK:s Europa-league äventyr slutade med seger mot Arsenal på Emirates Stadium i London!
På damsidan vann Linköpings FC sitt andra raka allsvenska guld, och FC Rosengård cupguldet, de båda lagen var suveräna 2017. Grattis! För Linköping lever drömmen om Champions League-finalen i Kiev i maj. Match hemma mot Manchester City på onsdag.

Futsal-landslaget fick det tufft i Nordic Cup, nordiskt mästerskap, tre förluster och en seger. Nye Förbundskaptenen Matija Dulvat har nya spännande tankar som blir intressanta att följa framöver. Det är ingen tvekan om att intresset för sporten växer i landet vilket innebär spännande utmaningar.

Svenska mästare i beach soccer blev Beach FF från Stockholm på damsidan och Glömminge IF i herrklassen.

Vi har genomfört ett lyckat mentor- och adeptprogram för unga ledare. 14 adepter har deltagit och bidragit med kloka tankar och inspel till gagn för svensk fotboll. Tack till mentorer och adepter för ett givande pilotprojekt! Vi arbetar med att implementera nya Spelformer, sjösätter nya Fotbollens Spela Lek och Lär, Kvalitetssäkring genom Diplomerad förening, Motionsfotboll och vi samtalar med Parasport om inkludering av Parafotboll. Det råder ingen brist på ambition och utmaningar!

Höstens #metoo-kampanj påverkade idrotten och svensk fotboll
I spåren av #metoo har idrotten precis som andra delar av vårt samhälle utmaningar att ta hand om. Alla former av kränkning och diskriminering är oacceptabla. Man ska kunna känna sig trygg i alla våra fotbollsmiljöer. Vi måste reagera och agera och inte acceptera felaktigt beteende. Vi kommer att satsa på utbildning för att öka kunskapen samt säkerställa rutiner och åtgärdsplaner om något inträffar.

Matchfixing!
Det är inte idrottens fel att det finns matchfixing utan det är Spel på idrottshändelser!
Detta gissel och stora hot mot idrottens trovärdighet måste bekämpas. Under säsongen tvingades vi att ställa in den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK pga att en spelare uppvaktats för att manipulera matchen. Med stort mod och starkt civilkurage meddelade AIK:s målvakt Kyriakos Stamatopoulos att han uppvaktats och matchen sköts på framtiden. Tack vare spelare som Kyriakos kan vi tillsammans på ett bättre sätt stoppa krafter som vill förstöra vår idrott. Vi har bra samarbete med Regeringen, Polisen, RF, våra klubbar och intresseorganisationer i kampen mot matchfixing.

Pågående process kopplat till omreglering av Spelmarknaden och kan innebära krafttag mot Matchfixing och det finns positiva inslag i den nya spelpolitiken och vi hoppas att man kommer att göra mer för att ta bort oseriöst spel på idrottshändelser.
Vi hoppas att vårt fina samarbete med ett seriöst och ansvarstagande Svenska Spel ska kunna fortsätta att utvecklas inom ramen för den nya spelpolitiken.
Vi delar uppfattningen om att det behövs en ny fungerande spelpolitik, men ett medskick till alla politiska företrädare. Kom ihåg ert stora ansvar gentemot idrotten när regelverket för den nya spelpolitiken slutligen fastställs.

Strategi för svensk fotboll 2018-2022
Ettt omfattande arbete med att ta fram vår Strategi för svensk fotboll har genomförts under 2017 och idag är vi redo för beslut. Tack för alla runt om i landet som har bidragit till tankar och idéer för framtiden. Under paragraf 27 kommer jag att göra en kort föredragning i frågan.

Vårt samhällsansvar inom mångfaldsarbetet finns inom Alla är olika – Olika är bra!
Vår föreningstradition gör att med fotbollen som utgångspunkt gör våra föreningar stora insatser i sin närmiljö. Det görs oerhört mycket överallt. Vi har under året genomfört ett stort antal Mångfaldsseminarier runt om i landet för att öka kunskap och inventera behov i föreningar och distrikt. Vi planerar för ytterligare en mängd aktiviteter under det kommande året med vår Integrationssamordnare, Sevana Bergström, som primus motor i arbetet.

Viktigt samarbete med Civil Right Defenders!
Glada över samarbetet med CRD som rådgivare och utbildare rörande mänskliga rättigheter! Fotbollen behöver ständigt förhålla sig till situationer där frågor om mänskliga rättigheter är av betydelse – många gånger handlar det om komplexa frågeställningar, där det är mycket värdefullt att ha tillgång till den expertis Civil Rights Defenders besitter.

Förändringar på SDF-ordförandeposterna!
Några SDF-ordföranden har lämnat sina uppdrag efter vårens årsmöten: Carina Mattson Upplands FF, Bengt Augustsson, Norrbottens FF, Ingemar Carlsson, Dalslands FF samt Johan Johqvist, Hallands FF. Stort tack för ert arbete!
Varmt välkomna till ersättarna på SDF-ordförandeposterna Linus di Zazzo, Upplands FF, Robert Lindström, Norrbottens FF, Markus Svensson, Dalslands FF samt Cristel Brorsson, Hallands FF Tack!

Stort tack till alla jubilarer som tillsammans gjort 2057 år för Svensk fotboll i olika roller. Imponerande!

Tack också för alla positiva kommenterar under de senaste dagarna. Värmer gott när vi nu kavlar upp ärmarna och tillsammans sliter vidare för svensk fotbolls bästa: Vi vill varandras framgång!

Karl-Erik

15 mar 2018

Rekord i antal bevistade årsmöten?

Många årsmöten blir det! Har jag årets inofficiella rekord i svensk fotboll, månne?
Jag vet inte om jag varit med på flest fotbollsårsmöten i år, men tror faktiskt inte att det är så många som slår mig.

Det började med Västergötlands FF i Axvall för några veckor sedan. Distriktsförbundet firar i år 100 år och det präglade förstås årsmötet 2018. Stig Larsson, fotbollsledare i Axvalls IF, passade dessutom på att påminna mig om löftet från ifjol. Jag utmanade Västgöta-föreningarna genom att utlova ett pris till den klubb som var först med att starta gå-fotboll. För övrigt en utmärkt form av motion genom fotboll. Axvall var först och priset kommer. Jag lovar, Stig!
Vilka andra föreningar har nappat på denna utmärkta form av fotboll, som sagt; en bra form av motion?

Efter Västergötlands FF var det dags för UEFA:s årsmöte, ja de kallar det visserligen för kongress. Fast visst är det ett årsmöte! Många positiva beslut för Europa och Sverige. Otroligt glädjande att vi numera är två svenskar i ExCo, UEFA:s styrelse. Lars-Christer Olsson valdes in som representant för de europeiska ligorna. Riktigt bra och kul att fortsätta samarbetet också i den internationella miljön. Ja, egentligen är vi ju tre svenskar. Lennart Johansson deltar ju också i sin roll som Hedersordförande.

Väl hemma från UEFA var det dags för ytterligare tre distriktsårsmöten. Först i Göteborg och årsmöte med Göteborgs FF, därefter styrdes kosan till Växjö för årsmöte med Smålands Fotbollförbund. Lördagen den 3 mars var det sedan dags för Värmlands FF och deras årsmöte i Skoghall. VFF firar, precis som flera andra distrikt, 100-årsjubileum i år.

Det är med stor stolthet jag träffar föreningarnas och distriktens företrädare. Det år så otroligt mycket ideella insatser och stort engagemang som döljer bakom svensk fotbolls framgångar. Stort tack!!

Igår kväll var det dags för årsmöte hos en av våra allsvenska klubbar. Var i Örebro på ÖSK:s årsmöte. Välbesökt med bra diskussioner och utmärkt information till medlemmarna. Björn Åqvist lämnade efter 12 framgångsrika år över ordförandeskapet till Carl Pauly. Tack Björn för dina stora insatser för svensk fotboll, och lycka till i nya uppdraget Carl!

Nu är det dags att ladda om för ytterligare några årsmöten. På lördag är det dags för Ettanfotboll, intresseorganisationen för våra föreningar inom division 1 herrar. Johan Englund (nyligen vald till ordförande) öppnar mötet kl 10 på lördag morgon.
Nästa vecka laddar jag sedan för SEF:s och EFD:s årsmöten innan det är dags för Svenska Fotbollförbundets årsmöte lördagen den 24 mars.

Totalt blir det ett tiotal årsmöten under cirka en månads tid. I min roll är det ovärderligt att få chansen att i olika miljöer möta våra medlemsföreningar och distriktsförbund. Direkta samtal om viktiga frågor men samtidigt en ypperlig möjlighet att direkt få informera om säsongen som gått och vad som kommer under 2018.
Det är i alla avseenden, för mig, väldigt positiva och energifyllda möten. Stämningen i rörelsen är god och framtidstron finns där även om utmaningarna självklart är många.

Positivt att också få delge förslaget till Strategi för 2018-2022 som vi ska klubba på Förbundsmötet om en dryg vecka. Att få berätta om våra utvecklingsområden, våra strategier och initiativ. Vår satsning på att stärka värdegrundsarbetet och att rekrytera fler ledare och därmed nå större mångfald i framtiden.
Sedan är ju förstås väldigt många kittlade av att det väntar ett VM i fotboll för våra herrar i sommar och ett VM för våra damer nästa sommar, för visst ska vi dit också!

Avslutningsvis måste jag ju också säga att jag är tillräckligt nördig för att faktiskt gilla årsmöten och få möjlighet att svinga klubban som årsmötesordförande!
Tack alla som bidragit till många positiva fotbollsmöten den senaste månaden, och väl mött till Förbundsmötet den 24 mars i Stockholm.

Karl-Erik

2 feb 2018

Glädje, sorg och tacksamhet samt en vädjan till landets kommuner!

Årets första månad är slut och vart tog den vägen. Dagarna börjar bli lite längre och fotbollstemperaturen höjs dag för dag. Våra seniorlandslag har börjat på bästa sätt. Båda är obesegrade efter landslagsäventyren i januari. Bådar gott inför stundande VM och stundande VM-kval.

Vår näststörsta idrott är i spännande utveckling samtidigt som utmaningarna är stora.

En idrott som lockar en ström av nya spelare i en väldig fart.

Nej, jag talar inte om fotboll. Utan om futsal som är en av de tre idrotter vi på, namnet till trots, Svenska Fotbollförbundet ansvarar för (den tredje sporten är för övrigt beach soccer).

Futsalens explosionsartade utveckling är förstås oerhört glädjande. Här har vi en inomhusidrott som är lättillgänglig, internationell och med sin hemvist i fotbollsfamiljen kan dra nytta av de strukturer och den erfarenhet vår rörelse besitter.

Det borde vara frid och fröjd med andra ord, men jag kan ändå inte låta bli att känna en viss oro. Just i dessa dagar inleds ett arbete runt om i landets kommuner, nämligen med fördelning och tidläggning av den kommande höstens halltider. Futsalen konkurrerar givetvis om halltiderna, en knapp resurs på många håll, men vi gör det tyvärr inte på lika villkor på alla ställen.

Det vi ser som självklart, att vi har en etablerad inomhusidrott med fler föreningar och utövare än alla övriga bollsporter sånär som på innebandyn, är ingalunda solklart överallt. När halltiderna ska fördelas får futsalen på många håll inte den tilldelning som förtjänas. Idrottens utveckling hämmas och ungdomar nekas chansen att få utöva sin sport.

På vissa håll är insikten förfärande låg. Ett skrämmande exempel kommer från en storstadskommun där man i ett tjänsteutlåtande nyligen slog fast att "Futsal betraktas inte som en inomhusidrott av kultur- och fritidsnämnden."

Man häpnar. Vad är nästa betraktelse att vänta från nämnda nämnd? Gitarr är kanske inte ett instrument?

Det som i fallet ovan tycks ligga futsalen i fatet är släktskapet med fotbollen. Den styvmoderliga behandlingen av futsal motiveras med att det redan satsats på konstgräsplaner för fotbollen. Det är insiktslöst och lika felaktigt som att neka en innebandyförening tider med motiveringen att kommunen redan satsat på en konstfryst bandyplan. Varken futsaltjejen eller innebandykillen blir lyckligare av förekomsten av de planerna.

Jag har nu en vädjan till alla kommuner. Acceptera futsalen som den inomhusidrott den är och ge futsalen jämlika förutsättningar med övriga bollsporter när halltiderna ska fördelas.
Och en gång för alla, förhoppningsvis den sista. Inse att futsal inte är fotboll. Futsal spelas inomhus i hallar, ingen annanstans. Futsal är inte någon fotbollsvariant som enkom används av fotbollsspelare för att ha något att fördriva tiden med om vintern. Det är en idrott i sig, med egna landslag och ett nationellt seriesystem i vardande. Drygt 400 föreningar i Sverige bedriver futsal och det finns seriespel i 12 av landets 24 distrikt idag – det finns 163.000 spelare och potential till att bli ännu fler.

Låt den nya idrotten få växa och frodas! Låt oss ta emot alla ungdomar som vill lira, låt futsalen fortsätta att vara det utmärkta verktyg för integration som den visat sig vara.
I många kommuner är futsalen ett uppskattat och accepterat inslag i det lokala idrottsutbudet. Låt dem tjäna som goda exempel. Det kan ta tid att ta till sig förändringar och "nymodigheter" (innebandyn hade det säkert inte helt lätt att vinna acceptans i sin ungdom heller) och jag är medveten om att futsalens tillväxt inte alltid ses med blida ögon på alla håll när redan knappa timmar i hallarna ska fördelas. Men vi ska ha passerat det stadiet nu där futsalens företrädare ska behöva förklara självklarheter som att det är en inomhusidrott. Låt bollarna rulla!

Nu går vi in i februari och därmed börjar våra klubbtävlingar. Svenska Cupen har gruppspel och massor av intressanta matcher står för dörren. Bevistade IK Oddevolds styrelsemöte i måndags. Är suppleant, men dåligt närvarande. Oerhört bra när jag har möjlighet. Berikar mina andra uppdrag,utan tvekan. Där handlar det kanske om att årets matcher sker i februari. Halmstads BK och AIK på hemmaplan i Uddevalla i Svenska Cupen. Riktigt häftigt både sportsligt och publikt.

Igår, sista januari, tog släkt och vänner farväl av Lennart Johanssons kärlek och livskamrat Lola. En varm fin begravning och minnesstund. Många stora fotbollspersonligheter var med. Däribland UEFA-presidenten Aleksander Ceferin. Fint att så många fotbollsvänner dök upp som stöd till Lennart och övriga anhöriga. En sorgens dag, men samtidigt glädje över det stora stödet och tacksamhet över att många kom. Varmt, värdigt och ett, efter omständigheterna, fint avslut på årets första månad.

Karl-Erik

14 dec 2017

Årets sista styrelsemöte avslutar ett intressant nationellt och internationellt fotbollsår!

Om tio dagar är det julafton och steg för steg är det dags att summera året som gått. Omtumlande såväl på som utanför våra arenor. Det inhemska seriespelet bibehåller sin starka ställning och greppet om det folkliga intresset. Herrelitfotbollen hade totalt 2 678 000 åskådare och Allsvenskan var över två miljoner för tredje året i rad.

I mätningarna kring Damallsvenskan konstateras, enligt EFD:s hemsida, att under 2017 kan vi glädjande se att intresset för Damallsvenskan ökar! 22% av svenska folket säger sig vara ganska eller mycket intresserad av Damallsvenskan. Det är positiva siffror om man jämför 2015 då svaret var 16%. Totalt antal tittare i traditionell TV ligger i princip i samma paritet med förra året, 110 027 000. Det gör att Damallsvenskan tar ett steg upp jämfört med de andra ligorna till en fjärdeplats i antalet kontakter/räckvidd! Allsvenskan, SHL, Hockeyallsvenskan är trion före.

Visst har vi starka produkter på såväl herr- som damelitsidan!

2017 är också beviset för att vår spelarutbildning och talangutveckling fungerar ur ett topp-perspektiv. Våra U19-killar kvalade för första gången in till EM-slutspel och våra U21-killar var med i EM-slutspel igen. Ett gott betyg!

Våra damer förlorade i kvartsfinal mot mästarinnorna från Holland i sommarens EM-slutspel. Klart vi hoppades på mera, men vi laddar nu om för att ta oss till VM i Frankrike 2019 och VM-kvalet för Peter Gerhardsson och hans tjejer har börjat på bästa sätt. Full pott så här långt!

Herrarna hade en "omöjlig" uppgift med Holland och Frankrike i kvalet, men lyckades helt rättvist att knipa andraplatsen före Holland. Playoff-motståndet blev sedan värsta tänkbara med Italien på andra planhalvan. "Omöjligt" igen, men ledare och spelare tog chansen och lyckades bragdartat ta hem en VM-biljett. Nu väntar Sydkorea, Tyskland och Mexiko i gruppspelet i sommar. Och med den attityd som det här gänget visat kommer det att gå bra!

Futsallandslaget sliter och kämpar men fick det tufft i den nyligen avslutade Nordic Cup, som är ett nordiskt mästerskap. Matcherna spelades i Norge och det slutade med tre förluster och en seger. Nu laddar ledare och spelare om och tar nya tag inför 2018.

Knappt hinner 2017 ta slut förrän det är dags för nya uppgifter. Janne Anderssons herrlandslag möter Estland och Danmark den 7/1 och den 11/1 och Peter Gerhardssons damlandslag tar sig an Sydafrika den 21/1. Ingen rast ingen vila….

Utanför spelplanen har det också varit spännande. Personligen var naturligtvis UEFA-kongressen i Helsingfors och stödet från medlemsländerna häftigt. 5 april är en minnesvärd dag med plats i UEFA:s exekutivkommitté och dessutom utsedd till UEFA:s förste vice ordförande. Hedrande och ansvarsfullt! Efterträdde danske Allan Hansen som Nordens företrädare.

Min plan var att öppet redovisa den ersättning som jag får från UEFA, men det var inte så enkelt. Bokslutet från innevarande budgetår, 1/7 2017-30/6 2018, redovisas i februari 2019 och det finns inga beslut tagna om ev redovisning av ersättningar. Det har aldrig skett förut att ledamöters ersättningar redovisats och inga beslut är tagna i frågan. I Sverige redovisar förbundsstyrelsen på individnivå alla ersättningar, men det är olika kulturer i Europa och vårt svenska förhållningssätt är inte speciellt vanligt förekommande.

Alla ersättningar beslutas av en oberoende kompensationskommitté som har en majoritet av externa ledamöter. De redovisar sitt beslut och varje ledamot skriver under ett avtal. Jag har inte rätt att redovisa detta avtal offentligt, men har fått OK att redovisa min ersättning för mina styrelsekamrater i SvFF och det har jag gjort idag. Jag kommer att ta upp mina ersättningar som inkomst av tjänst i min självdeklaration och första gången blir 2018.

Utanför spelplanen har det varit många olika frågor som pockat på uppmärksamheten och det är inte alltid som själva spelet och idrotten är i fokus utan många andra perspektiv och angelägna frågor behöver dryftas.

Matchfixing! Detta gissel som hotar vår trovärdighet. All heder år alla ledare och spelare som står upp för vår idrott och ser till att Polisen kan utreda och förhoppningsvis lagföra! Tack!

Sexuella trakasserier och annan diskriminering! Det var en av rubrikerna på styrelsens agenda. Jag hade hoppats att vi aldrig skulle behöva ha en sådan punkt på dagordningen, men höstens #metoo-kampanj nådde även oss. Jag och förbundsstyrelsen välkomnar alla vittnesmål som framkommit och tar avstånd från alla former av övergrepp, trakasserier och diskriminering. Vi ska upprätta en tydlig handlingsplan och dessa frågor kommer att på ett skarpt sätt att prägla det förslag till värdegrund för kommande mål- och strategiarbete 2018-2022 som vi går fram med till förbundsmötet i mars.

Vi skärper också kraven på förmedlare/agenter genom ett nytt och skarpare reglemente. Nödvändigt och efterlängtat. FIFA släppte loss tyglarna häromåret och det har inte varit av godo. Nu skärper vi kraven igen!

När det gäller mål- och strategiarbetet och planen för 2018-2022 vill jag att du håller ögonen öppna. Förbundsstyrelsen kommer att lägga ut alla förslag i en öppen remiss på vår hemsida så alla med intresse för svensk fotbolls framtid är välkomna att lämna in synpunkter fram till mitten av januari. Vi sammanställer sedan och i början av februari lämnar vi vårt förslag till förbundsmötet för beslut.

Ja, det var endast ett litet axplock av det som skett på och utanför spelplanen och jag återkommer med en riktad julhälsning till svensk fotboll i nästa vecka! Då plockar jag fram några ytterligare tankar, men detta var det som hjärtat var fullt av idag, den 14 december!

Karl-Erik

Visa fler inlägg