VM-blogg nummer 7

Söndagen började med frukostmöte med representanter för Elitfotboll Dam. Bra snack om viktig framtidsfråga plus förstås om Damallsvenskans häftiga seriefinal igår, i midnattssol, mellan Piteå och Rosengård. Fin publiksiffra i svensk sommarmiljö.

Efter frukost kickade vi igång årets Ordf-konferens. Efter upprop och praktisk information började vi prata Vision, Värdegrund och Verksamhetsidé plus våra tre utvecklingsområden: Fotbolls-, Förenings- och Förbundsutveckling. Deltagarna fokuserade på att dela med sig om tips och idéer kring hur vi nu går från ord till handling i kommande verksamhetsplaner. Bra diskussioner och en stor ambition finns hos svensk fotboll att bli ännu bättre! Härligt positiv anda.

Nästa, viktiga, programpunkt handlade om hur vi utvecklar framtidens förening och om vår satsning på "Diplomerad förening", ett arbete som syftar till att kvalitetssäkra våra föreningar.

Eftermiddagen handlar om Spelarutbildning, Våra mötesplatser och beslutsstrukturer i framtiden. Det är en givande dag med debatt och diskussioner som syftar till att skapa underlag för kommande beslut.

Ikväll träffar vi företrädare för svenska ambassaden samt guvernören för Nizhny Novgorod i samband med kvällens middag.

Och imorgon är det dags för första matchen i herr-VM på 12 år, som vi har längtat!

Karl-Erik