VM-blogg nummer 8

Igår kväll avslutades konferensen med en Sverige-kväll som arrangerades av Svenska Ambassaden tillsammans med Nizhny Novgorod. Det var svensk underhållning genom Jenny Abrahamsson och det var riktigt bra. På bilden har jag tackat den svenske ambassadören, Peter, och Nizhny Novgorods kulturchef Olga! De gula tröjorna uppskattades.

Karl-Erik med svenske ambassadören, Peter, och Nizhny Novgorods kulturchef Olga.

Idag, äntligen matchdag. Vi har väntat 12 år på en VM-match för vårt herrlandslag. Jag lämnade hotellet redan 08.30 för några timmars konferens innan det var dags för match. Idag handlade konferensen i huvudsak om organisatoriska frågor. Efter några timmar träffade vi våra viktiga samarbetspartners och under en gemensam lunch laddade vi upp för match.

Jag var på arenan cirka 1,45 före avspark och njöt av miljön och det faktum att vi tagit oss ända hit. Samtalade och överlämnade gåva från Svenska Fotbollförbundet till min kollega i Sydkorea. FIFA-presidenten, Gianni Infantino, var på plats och han fick en Sverige-tröja som souvenir.

Äntligen började matchen och de svenska supportrarna skapade mycket fin stämning på arenan. Vi skapade många chanser i första halvlek men fick inte hål på Sydkorea förrän genom en straff i andra halvlek. Och Andreas Granqvist blev vår matchhjälte. Senast våra herrar vann en VM-match var 15 juni 2006. Då nickade Fredrik Ljungberg in segermålet mot Paraguay i Berlin.

Ikväll firar tusentals svenskar segern i Nizhny Novgorod och den lokala chefen för det största bryggeriet fick avstå möte med Ambassadören idag. Ölen tog slut igår så det har nog blivit övertid för personalen i bryggeriet idag, och lite extra att göra även för bryggerichefen.

Tänk vad roligt det är att vinna tävlingsmatcher i fotboll...

Imorgon drar vi mot Sochi och jag ser verkligen fram emot att träffa min tyske kollega där!

Karl-Erik