Anledningarna till att ditt barn ska vara med i Landslagets Fotbollsskola är många, oavsett hur mycket eller lite tidigare erfarenhet barnet har av att spela fotboll. De viktigaste anledningarna till att vara med i Landslagets Fotbollsskola är följande:


Kompisar
Under hela fotbollsskolan umgås barnen med jämnåriga killar och tjejer. Hur barnen är med och mot varandra är en viktig del genom hela fotbollsskolan. Varje dag får barnen träna på att "att göra varandra bättre", dels genom teori men framför allt på planen i träningssituationen. På så vis utvecklar barnen relationerna till de andra barnen och lär sig mera om hur deras ageranden påverkar andra.

Etik och moral
Teorimaterialet för Landslagets Fotbollsskola behandlar olika frågor kring etik och moral med anpassning efter olika åldrar. De arrangerande föreningarna kan välja mellan teoretiska teman som allas lika värde, Fair Play och domarens roll.

Fysisk aktivitet
Under fotbollsskolan är barnen fysiskt aktiva största delen av tiden. Att vara fysiskt aktiv som ung förbättrar motoriken för hela livet och bidrar till hälsosamma levnadsvanor som barnen ofta tar med sig till vuxenlivet. På kort sikt leder fysisk aktivitet dessutom till förbättrad koncentrationsförmåga. Fotbollen är en väldigt effektiv motionsmetod som förutom att kontrollera bollen består av bland annat riktningsförändringar, tempoväxlingar och hopp. Aktiviteter som bygger upp både kondition, styrka och motorik.

Utveckling
Träningarna på Landslagets Fotbollsskola följer Svenska Fotbollförbundets spelarutbildningsplan och anpassas därmed efter spelarnas ålder. Målsättningen är att alla spelare, oavsett tidigare erfarenheter av fotboll, ska lära sig nya saker och utvecklas under fotbollsskolan. Detta sker genom individuell feedback från ledarna under träningarna men främst genom spelarnas delaktighet där de får svara på frågor och fundera på lösningar av olika situationer både i teori och praktik.

Deltagarpaketet
I Landslagets Fotbollsskola ingår ett deltagarpaket bestående av en landslagströja, en boll och en vattenflaska.

Landskamper
Alla deltagare i Landslagets Fotbollsskola kommer in gratis på alla ungdomslandslagens hemmamatcher mot uppvisande av fotbollsskolans tröja. Herr- och damlandslagets hemmamatcher kostar pengar för alla åskådare men deltagare i fotbollsskolan har möjlighet att köpa så kallade föreningsbiljetter som är billigare än ordinarie biljetter.

Försäkring och skadehantering
I fotbollsskolans koncept ingår gratis telefonrådgivning från sjukgymnast. Spelare, ledare och föräldrar kan ringa 020-44 11 11 för att få råd om hur man förebygger skador och hanterar redan uppkomna skador. Vid behov får du besöka hos idrottsmedincinsk kunnig specialist. Alla spelare i fotbollsskolan är försäkrade via Folksam. Ring 0771-950 950 för frågor om försäkringar.

Landslagskortet
Deltagande i Landslagets Fotbollsskola ger 20 % rabatt på valfri Adidasprodukt hos Intersport.

Så här går det till