Anledningarna till att vara med i Landslagets Fotbollsskola är många. Konceptet erbjuder administrativ hjälp, kläder från de svenska fotbollslandslagen men framför allt ett upplägg för dagarna som gör att fotbollsskolan blir rolig och utvecklande för alla deltagande spelare och ledare. Det största anledningarna till att arrangera Landslagets Fotbollsskola är följande:

Skaffa nya spelare
Landslagets Fotbollsskola (LFS) är ett tillfälle att få flera barn att testa fotboll i er förening. Svenska Fotbollförbundet tillhandahåller marknadsföringsmaterial och manual för spelarrekrytering och skolbesök till alla arrangörer av LFS. LFS är en stor möjlighet för er förening att öka medlemsantalet och bygga upp en större bas med spelare i lagen.

Skaffa nya ledare
Landslagets Fotbollsskola är ett bra tillfälle att låta nya ledare testa ledarskapet för att sedan bestämma om de vill fortsätta som ledare mer regelbundet. Detta kan till exempel vara en bra utbildning för föreningens äldre spelare som en del i deras utveckling. Landslagets fotbollsskola har en egen ledarutbildning helt anpassad efter att fotbollsskolan unika förutsättningar. När ni anmäler er till Landslagets Fotbollsskola får ni även tillgång till en manual för ledarrekrytering.

Spelarutbildning
Arrangerande föreningar får tillgång till träningsprogram och teori från Svenska Fotbollförbundet (SvFF). Under träningarna får barnen på ett lekfullt sätt träna på fotbollsmoment som är lämpliga för sin ålder. Teoriuppgifterna handlar om olika typer av värdegrundsfrågor. Till exempel allas lika värde, Fair Play och domarens roll i fotbollen. Allt innehåll baseras på SvFFs spelarutbildningsplan och finns i fotbollsportalen där ledarna kan välja mellan att se övningarna på film eller läsa hur de fungerar i text och bild. Se exempel här

Så här går det till