Magasinet Fotboll - nytt nummer på gång

Magasinet Fotboll #4 2015i Nr 4/2015:

Gräskonst väcker känslor

Ett underlag som beter sig likadant oavsett väderlek och som erbjuder betydligt fler fotbollstimmar än naturgräs. Ändå är debatten om konstgräset fortsatt het. Magasinet Fotboll har plöjt djupt ner i granulaten och ställer fakta mot känslor. Stort spännande reportage om de underlag som svensk fotboll spelas på.

Visingsö visar ny väg

På en liten ö mitt i Vättern får ungdomar chansen att lämna missbruk och kriminalitet bakom sig. Det sker via fotbollen i Vais och på Stigby ungdomshem. Där tar ungdomarna sina första steg mot ett nytt och bättre liv.

Hjärngympa på frammarsch

Idrottspsykologerna Daniel Ekvall (IFK Norrköping och SvFF) och Sverker Fryklund (Malmö FF) är lika självklara i sina klubbar som fystränaren. Trots att idrottspsykologi är ett relativt nytt fenomen inom fotbollen, så har deras klubbar och de yngre landslagen fått en rejäl dos kunskap. Men branschen dras med en del oseriösa aktörer.

Idésverige 2.0

En cup mellan stenkastande ungdomar och brandmän. Fotboll på schemat för att få elever att stanna i Storuman. Och en klubb som finansierar sin nya plan via Facebook. Idéerna sinar aldrig i Fotbollssverige. Läs den andra delen om hur innovationer och nytänkande lyfter svensk fotboll.

Magasinet Fotboll är officiellt organ för Svenska Fotbollförbundet. Magasinet Fotboll ska ge läsaren "inside information" om den svenska fotbollen och spegla den verksamhet som sker utanför fotbollsplanen. Här finns utrymmet att titta in bakom kulisserna och gå på djupet med de viktiga utvecklingsfrågorna.
Kort och gott - en tidning för de som påverkar och påverkas av den svenska fotbollen!

Prenumerera på Magasinet Fotboll