Magasinet Fotboll - nytt nummer på gång

i Nr 2/2015:

Magasinet Fotboll #2 2015- ute under vecka 24

Damfotbollens potential kartläggs

Spelet utvecklas. Flickor strömmar till klubbarna. Många spelare har numera chansen att leva av fotbollen och Magasinet Fotboll går igenom potentialen för framtiden: Damallsvenskans ekonomi har vuxit med 370 procent på tio år, lönerna har under samma period ökat med 1.400 procent. Klubbledare tror att sponsorerna i framtiden kommer att ställa krav på fördelning av pengar, även om UEFA inte tar egna initiativ. Enskilda övergångar har stoppats på grund av individuella sko- och reklamkontrakt, men nu ställer klubbarna hårdare krav på spelarna i avtalen. Men det finns hot också, bland annat att svenska talanger har svårt att slå sig in i Damallsvenskan, och ett spelartapp i 15-årsåldern..

General Ericson manar till fotbollskamp

Håkan Ericson har tagit U21-landslaget till EM och är försiktig optimist inför mästerskapet. Han ser en individuellt skicklig generation, men varnar samtidigt för att andra viktiga fotbollsegenskaper går förlorade i jakten på bättre teknik. Hans "generalbrev" inför playoff i höstas tände spelarna ordentligt. Läs det och mer inför EM!

Anläggningsbristen hotar framtida mästerskapsspel

I damlandslaget, U21-landslaget och F19 som spelar mästerskap i sommar återfinns få spelare uppvuxna i Stockholm, Sveriges största fotbollsdistrikt. Framtiden för talangerna att utvecklas ser inte helt ljus ut på grund av planbrist. Enligt Stockholms FF och idrottsförvaltningen i Stockholm behövs 50 fullstora fotbollsplaner i huvudstaden fram till år 2022 för att bygga i kapp. Bristen på inomhushallar för fotbollen och andra idrotter är också enorm. Drygt 25 fullstora inomhushallar skulle behöva byggas de närmaste åren för att ge all idrott en chans att bereda plats åt stadens alla barn och ungdomar. Bara fotbollen behöver sex hallar, vilket är målet till 2016.

Magasinet Fotboll är officiellt organ för Svenska Fotbollförbundet. Magasinet Fotboll ska ge läsaren "inside information" om den svenska fotbollen och spegla den verksamhet som sker utanför fotbollsplanen. Här finns utrymmet att titta in bakom kulisserna och gå på djupet med de viktiga utvecklingsfrågorna.
Kort och gott - en tidning för de som påverkar och påverkas av den svenska fotbollen!

Prenumerera på Magasinet Fotboll

Magasinet Fotboll kommer ut med fyra nummer 2014.