Magasinet Fotboll - nytt nummer ute

i Nr 4/2014:

Tydliga tecken på att svensk fotboll lyfter

Magasinet Fotboll analyserar i årets sista nummer framgångsvåg som sker på såväl landslags - som klubbnivå för svensk fotboll.
Brons i U17-VM. U21-laget till EM, liksom medaljer på flicksidan. Malmö FF i Champions League. Rosengård och Linköping i damernas motsvarighet. Sverige klara för Dam-VM. Rekordmånga unga spelare i Allsvenskan och stort publikintresse på flera nivåer.

Talangtrio som nått eliten

De unga profilerna Gustav Engvall, Anna Oscarsson och Ferhad Ayaz spås alla en lysande framtid. Här ger de sin version av den egna men också den svenska talangutvecklingen.
SEF:s sportchef Stefan Lundin visar på positiv statistik och menar att vårt utbildningssystem på klubbnivå är och blir en allt viktigare faktor. Han har också idé om en tidigare specialisering av unga talanger – men enligt svensk modell.

Lilie manar till rörelse

Lilie Persson pekar på Tipselitsystemet, där samtliga damspelare i de senaste VM-trupperna passerat, men säger också: "så som Damallsvenskan ser ut i dag, med många utländska spelare, kan man behöva röra på sig för att få speltid. Inom landet, naturligtvis, men också utomlands".

Hareide hyllar den svenska fotbollskulturen

Åge Hareide, Malmö FF:s succétränare ser den svenska fotbollskulturen och hela samhällsbygget som en grund för de framgångar som sker nu. "Fotbollskulturen här är jättestark och svenska spelare är noggrannare och mer ödmjuka och samhället har inte ändrat sig lika mycket som det norska".

Tränare 2.0

Nu sjösätts en helt ny tränarutbildning som revolutionerar svensk fotboll. Bland annat kommer barn- och ungdomstränare få en skräddarsydd kursplan på olika nivåer. 30 procent av studierna utförs via webben.

Magasinet Fotboll är officiellt organ för Svenska Fotbollförbundet. Magasinet Fotboll ska ge läsaren "inside information" om den svenska fotbollen och spegla den verksamhet som sker utanför fotbollsplanen. Här finns utrymmet att titta in bakom kulisserna och gå på djupet med de viktiga utvecklingsfrågorna.
Kort och gott - en tidning för de som påverkar och påverkas av den svenska fotbollen!

Prenumerera på Magasinet Fotboll

Magasinet Fotboll kommer ut med fyra nummer 2014.