Magasinet Fotboll - nytt nummer

Janne Anderssoni Nr 3/2016:

Den vänlige vinnarskallen

Fotbollens nye förbundskapten, Janne Andersson, avskyr att förlora. Även i kortspel. Magasinet Fotboll har grävt i den halländska myllan och pratat med spelare, kollegor och vänner som hyser såväl beundran som respekt för vår nye kapten. Fram tonar bilden av en "vänlig vinnarskalle".

Hector visar vägen

Det finns drygt 50 områden i Sverige som något nedsättande kallas "no-go-zoner". Bortom krigsrubrikerna finns eldsjälar som får ungdomarna att välja fotbollen framför en kriminell bana. Hector Valeria i Biskopsgården är en av dem som försöker ge ungdomar stöd att hitta den rätt vägen.

Sensationen Dalkurd FF

De fascinerar svensk fotboll: Från division sex till Superettan på ett årtionde, det är en makalös vandring i systemet. Men det bubblar under ytan i Borlänge, där fotbollen blir allt starkare. En infekterad strid med kommunen kan få Dalkurd att leta ny hemvist.

Fotbollsförälder med fokus

Författaren och artisten Jonas Gardell önskar en mer återhållsam publik på barn- och ungdomsmatcher. Som före detta fotbollsspelare och numera engagerad fotbollsförälder menar han att det absolut viktigaste är att leken står i fokus.

I toppen för att stanna

Vi tillhör världstoppen i damfotboll, OS-silver senast. Men konkurrensen ökar när de stora klubbarna med stora resurser satsar på damfotboll, som på sikt ger bättre landslag. När Umeå och landslaget var som bäst spelade alla spelarna i Allsvenskan – nu är åtskilliga ute i Europa på gott och ont. Vi måste jaga nya resurser till damfotbollen, skriver Karl-Erik Nilsson i sin krönika.

Magasinet Fotboll är officiellt organ för Svenska Fotbollförbundet. Magasinet Fotboll ska ge läsaren "inside information" om den svenska fotbollen och spegla den verksamhet som sker utanför fotbollsplanen. Här finns utrymmet att titta in bakom kulisserna och gå på djupet med de viktiga utvecklingsfrågorna.
Kort och gott - en tidning för de som påverkar och påverkas av den svenska fotbollen!

Prenumerera på Magasinet Fotboll