Magasinet Fotboll - nytt nummer ute

Magasinet Fotboll #1 2014i Nr 1/2014

Svenska Fotbollförbundet fyller 110 år och temat vi har gått på djupet med är:

Vart är breddfotbollen på väg?

Nedlagda lag, få kvinnor och invandrare på ledande poster, ungdomar som slutar vid 15. Fotbollen står, som andra idrotter, inför stora utmaningar de kommande åren.
Vi tar en närmare titt på fem av de tuffaste, presenterar också de som lyckats vända trenden.

Dessutom:

Jonas Eriksson till VM med klocka och spray

Jonas Eriksson och hans domarteam är Sveriges enda representanter i VM i Brasilien i sommar. Under slutspelet har domarna två nya vapen till sitt förfogande, en sprayburk och en ny funktion i klockan.

Nicka den som Nilla

Nilla Fischer är för ensam i luftrummet. Förbundskapten Lilie Persson efterlyser mer fokus på huvdudspelet för att damlandslaget ska kunna ta sig till nästa nivå. Se tips hur du blir en bättre huvudspelare.

Immunsystem mot hot och mobbing

Hotfulla tränare, mobbning bland spelare och svärande föräldrar. Fotbollen hanterar dagligen mängder av avarter inom sin egen verksamhet som inte bör finnas där. Djurgårdens har testat ett nytt grepp – ett whistleblowersystem.
– Vi måste skapa ett eget immunsystem kring fotbollen, säger klubbens CSR-ansvarige Filip Lundberg. P

Ny arena ger Gefle ny kraft?

Gefle IF gör sin tionde raka säsong i Allsvenskan. Pelle Olsson och flera trotjänare har lämnat. Kvar finns en kultur uppburen av Leif Lindstrand, ny tränare i Roger Sandberg och snart också en ny arena. Ständiga outsidern Gefle IF gör sin tionde raka säsong i Allsvenskan - men räcker klubbens inneboende kraft till även denna gång?

Magasinet Fotboll är officiellt organ för Svenska Fotbollförbundet. Magasinet Fotboll ska ge läsaren "inside information" om den svenska fotbollen och spegla den verksamhet som sker utanför fotbollsplanen. Här finns utrymmet att titta in bakom kulisserna och gå på djupet med de viktiga utvecklingsfrågorna.
Kort och gott - en tidning för de som påverkar och påverkas av den svenska fotbollen!

Prenumerera på Magasinet Fotboll

Magasinet Fotboll kommer ut med fyra nummer 2013.