Magasinet Fotboll - nytt nummer

Mag 1-2017I Nr 1/2017:

Unik satsning för fler domare

Ett gäng erfarna daladomare tröttnade på hot, avhopp och dålig stämning på planerna. Glenn Nyberg har tagit täten i en unik satsning där 240 nya domare har fått en egen mentor. Vi har en unik statistik bland alla distrikt och bilden är något ljusare än vad man först kan tro.

Utveckling ger mer än elit

Den svenska fotbollsmodellen prövas då två distrikt (Skåne och Halland) väljer att hoppa av sommarens utvecklingsläger i Halmstad. Frågan handlar om hur våra talanger bäst ska utbildas i framtiden och där finns det många åsikter i fotbolls-Sverige.

Ryssen har flyttat in
Tio år efter att han grundade klubben flyttar Alex Ryssholm sitt
livsverk AFC från Solna till Eskilstuna. Galenskap eller genidrag, kommer Eskilstunaborna gilla sitt nya lag? Magasinet Fotboll har besökt klubben och Eskilstuna inför allsvenska starten.

Bättre samarbete är framtiden

SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson trycker på att samarbete och bättre dialog är fotbollen och idrottens väg framåt. Därför bör RF och SOK, liksom Specialidrottsförbunden, hitta en ny väg framåt för rekrytering, och att fler stannar i idrotten.

Låt lusten styra laget

Motiverade spelare ger vinster bortom de omedelbara resultaten. Läs om hur du odlar och underhåller lusten i laget, lika viktigt som allt annat i fotboll.

Magasinet Fotboll är officiellt organ för Svenska Fotbollförbundet. Magasinet Fotboll ska ge läsaren "inside information" om den svenska fotbollen och spegla den verksamhet som sker utanför fotbollsplanen. Här finns utrymmet att titta in bakom kulisserna och gå på djupet med de viktiga utvecklingsfrågorna.
Kort och gott - en tidning för de som påverkar och påverkas av den svenska fotbollen!

Prenumerera på Magasinet Fotboll