Magasinet Fotboll - nytt nummer ute

Puff Magasinet Fotboll 2-2014i Nr 2/2014

Hur ska vi nå VM 2018?

VM startar i dagarna i Brasilien, fotbollens hemland. Det är andra världsmästerskapet i rad som Sverige inte kvalat in till och diskussioner om fotbollens framtid pågår. I Magasinet nr 2, 2014 har vi därför ställt frågan: Hur ska vi nå VM 2018?

SvFF har inlett ett stort projekt över tre år, initierat av bland andra förbundskapten Erik Hamrén. Claes Eriksson (SvFF) och Stefan Lundin (SEF) är projektledare. Elitspelare mellan 15 och 21 år ska prioriteras genom ett tiotal olika projektdelar, bland annat bättre kost, fysträning och "skugglandslag".

Hur äter elitspelarna?
Kostrådgivare Hennings Svendsen siffror hur elitspelarna äter avslöjar att orken tryter i slutet av matcherna hos de som slarvar med maten. Svendsen, som normalt arbetar med landslaget, har frågat 338 allsvenska spelare. Han säger vidare att individuella idrottare är mycket mer medvetna om kostens effekter på prestation än lagspelare som fotbollen.

Ekdal: "Spelarna bör ta mer ansvar själva"
Albin Ekdal, kanske de kommande årens nyckelspelare i landslaget, vill öka professionaliteten hos spelarna som bör ta mer ansvar själva, och att fotbollen ska satsa mer på teknik, kombinerat med bättre passningsspel.

Kritisk blick!

Vår meste VM-spelare Henrik Larsson, nu succétränare i Falkenbergs FF, vill tillsätta en kommission med spelare från VM-laget 1994 som ska fungera som ett utvecklingsstöd för svensk fotboll.
Vidare anser Henrik Larsson att vi måste få stopp på talangernas alltför tidiga flytt utomlands och han kan tänka sig att införa en artistskatt för att motverka att våra mest lovande unga spelare lämnar svensk fotboll i förtid.
Och - Henrik kan också tänka sig att bli förbundskapten i framtiden.

Dessutom:

I Magasinet berättar också Björn-Anders Larsson på Idrottsekonomiskt Centrum om fotbollens samhällsnyttovärden, som han anser motsvarar ett värde av åtta miljarder kronor om året.
– Men politikerna förstår varken de hårda eller de mjuka ekonomiska, anser Björn-Anders Larsson.

Magasinet Fotboll är officiellt organ för Svenska Fotbollförbundet. Magasinet Fotboll ska ge läsaren "inside information" om den svenska fotbollen och spegla den verksamhet som sker utanför fotbollsplanen. Här finns utrymmet att titta in bakom kulisserna och gå på djupet med de viktiga utvecklingsfrågorna.
Kort och gott - en tidning för de som påverkar och påverkas av den svenska fotbollen!

Prenumerera på Magasinet Fotboll

Magasinet Fotboll kommer ut med fyra nummer 2013.