Kategori: Disciplinnämnden

Kim Källström stängs inte av

Riksombudet anmälde Kim Källström till Disciplinnämnden för att han ska ha uppträtt som ledare i Djurgårdens match mot Jönköping trots att han var avstängd. Disciplinnämnden har i dag beslutat att Kim Källström inte ska bestraffas. Nämnden anser att Kim Källström inte kan anses som en ledare enligt definitionen i tävlingsbestämmelserna och vidare att det förhållandet att han normalt är lagkapten i Djurgården inte innebär att han haft en ledarroll i en match han själv inte deltog i.

Kategori: Disciplinnämnden

Anmälan mot Kim Källström

Riksombudet har anmält Kim Källström för att i samband med match ha agerat på visst sätt trots att han var avstängd. Disciplinnämnden meddelar sitt beslut på torsdag den 2 november 2017. Parterna får beslutet kl. 11.00 och beslutet kommer sedan att läggas ut på denna hemsida.

Kategori: Disciplinnämnden

Böter för AIK för brott mot SvFF:s reglemente för förmedlare

SvFF:s Discplinnämnd har behandlat och fattat beslut i ärende rörande AIK:s agerande i samband med Alexander Isaks övergång till Borussia Dortmund.
Nämnden finner det klarlagt att AIK betalat ersättning till förmedlare i samband med övergången, vilket inte år tillåtet när det gäller spelare under 18 år, och har beslutat om 350 000 kronor i böter som påföljd.

Kategori: Disciplinnämnden

Riksombudet anmäler Helsingborg

Svenska Fotbollförbundets Riksombud (RO) har nu lämnat in en anmälan mot Helsingborgs IF till förbundets Disciplinnämnd. Anmälan gäller pyroteknikanvändning och att flera åskådare togs sig in på planen och angrep bland annat Helsingborgsspelare vid kvalmatchen mot Halmstads BK i söndags.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter