Kategori: Tränarutbildning
Elisbaet Gunnarsdóttir.

Damblues

I snart sex säsonger har Elisabet Gunnarsdóttir tränat Kristianstads DFF. Lika länge har den 37-åriga isländskan varit den enda kvinnliga tränaren i Damallsvenskan.
– Det är ensamt, säger hon och suckar.

Torbjörn Nilssons frustration framför TV:n blev en bok om spelförståelse. Foto: Jonny Lindh.

Torbjörn Nilsson om spelförståelse

Svensk fotbollsutbildning har gett tekniska spelare – men till ringa nytta. Nu har Torbjörn Nilsson skrivit en bok om spelförståelse.
– Det är mycket svårare för en 25-åring att lära sig. Vi måste börja med det här redan när spelarna är sex eller sju år, säger han.

Kategori: Tränarutbildning
Calle Barrling.

Ledarskapets DNA

Att få alla i gruppen att känna sig sedda, bekräftade och viktiga. Det är många gånger nyckeln till ett gott ledarskap. Det menar Calle Barrling, förbundskapten för F19-landslaget, som skrivit boken "Ledarskapande – om människor som spelar fotboll".

Kategori: Tränarutbildning

Fystränarseminarium i Stockholm - reflektioner

Måndagen den 24 mars anordnade SvFF ett exklusivt seminarium för elitklubbarnas fystränare på både herr- och damsidan. Gästföreläsare var två internationella föreläsare; Chris Carling och Alan McCall från franska toppklubben Lille OSC Football Club. Chris Carling med 15 års erfarenhet från elitfotboll med fokus på performance analys, sport science, sport medicin, och Alan McCall som sport scientist och doktorand i Lille.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter