Kategori: Tränarutbildning

Allsvenska tränarnas träffar världsunika

I samband med Allsvenskans januariturné så samlas de Allsvenska tränarna för fortbildning varvat med studier av landslagets träningar. Något som inte hör till vanligheterna om du jämför med andra ligor.
– Det vi gör är unikt i världen, säger Claes Eriksson, Spelarutbildningsansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Kategori: Tränarutbildning

Belgiens ungdomsfokus: goda miljöer, lärande och spelformer

UEFA Study Group i Belgien. Foto: SvFF.

UEFA Study Group (USG) i Belgien var inriktad på presentation och genomgång av de nya riktlinjerna för UEFA Grassroots Programme. Belgien stod som modell och sju länder deltog bl a Sverige. Belgien presenterade en tydlig struktur och en systematisk genomtänkt verksamhet. Lärande och spelformer är i fokus, där målet är att skapa goda miljöer.

Kategori: Tränarutbildning
SvFF-representanter på UEFA:s futsalutbildning i Belfast. Fr.v. Sergio De Souza, Miguel Angel Beas Martinéz, Albert Krasniqi, Anna Molin, Lars Ternström och Per Broberg.

SvFF startar tränarutbildning i futsal

SvFF bjuder in till Grundkurs i futsal. Kurserna kommer att genomföras i sex olika städer vid olika tidpunkter under hösten och vintern. Kursen vänder sig till alla som är intresserade av lära sig mera om futsal. Kursen innerhåller både teori och praktik.

Kategori: Antidoping, medicin & vetenskap

Minskad skaderisk genom utbildning

30 procent av alla idrottsskador är fotbollsrelaterade och skaderisken är hög redan i unga år. Vissa av skadorna är svåra att förebygga men många kan förhindras med rätt kunskap.
SvFF och sportskyddsföretaget Rehband gör nu en gemensam satsning för att förbättra skadestatistiken. Projektet bygger på ett utbildningsprogram som skapar möjlighet för våra föreningar att öka förebyggandet av fotbollsrelaterade skador

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter