Kategori: Tränarutbildning

Inbjudan till tränarkurs Elite Youth A

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) inbjuder till tränarkurs UEFA Elite
Youth A. Kursen vänder sig i till tränare verksamma inom den elitförberedande spelarutbildningen för åldrarna 16-19 år. Tränare med anställning i SEF- eller EFD-klubbar prioriteras, liksom huvudansvariga i NIU-verksamheten.
Kursdeltagare som genomgår utbildningen med godkänt resultat erhåller examensbevis UEFA Elite Youth A.
SvFF genomför under 2016 en kurs vid följande datum: del 1 29/8-2/9 och del 21-2/11 2016

Kategori: Tränarutbildning
Tränarutbildning

Utbildningsportalen lanseras i sommar

Arbetet med SvFF:s utbildningsportal fortskrider och ambitionen, som vi delar med samarbetspartnern SISU Idrottsböcker, är att kunna lansera den i slutet på kvartal 2.
Det övergripande målet med portalen är att höja tränarkompetensen. Syftet är att skapa en sammanhållen plats på webben för SvFF:s spelar- och tränarutbildning.

Kategori: Tränarutbildning

Allsvenska tränarnas träffar världsunika

I samband med Allsvenskans januariturné så samlas de Allsvenska tränarna för fortbildning varvat med studier av landslagets träningar. Något som inte hör till vanligheterna om du jämför med andra ligor.
– Det vi gör är unikt i världen, säger Claes Eriksson, Spelarutbildningsansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Kategori: Tränarutbildning

Belgiens ungdomsfokus: goda miljöer, lärande och spelformer

UEFA Study Group i Belgien. Foto: SvFF.

UEFA Study Group (USG) i Belgien var inriktad på presentation och genomgång av de nya riktlinjerna för UEFA Grassroots Programme. Belgien stod som modell och sju länder deltog bl a Sverige. Belgien presenterade en tydlig struktur och en systematisk genomtänkt verksamhet. Lärande och spelformer är i fokus, där målet är att skapa goda miljöer.

Kategori: Tränarutbildning
SvFF-representanter på UEFA:s futsalutbildning i Belfast. Fr.v. Sergio De Souza, Miguel Angel Beas Martinéz, Albert Krasniqi, Anna Molin, Lars Ternström och Per Broberg.

SvFF startar tränarutbildning i futsal

SvFF bjuder in till Grundkurs i futsal. Kurserna kommer att genomföras i sex olika städer vid olika tidpunkter under hösten och vintern. Kursen vänder sig till alla som är intresserade av lära sig mera om futsal. Kursen innerhåller både teori och praktik.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter