Kategori: Tränarutbildning

Handledarutbildning i Sörmland

Riksinstruktör Ramin Kiani har genomfört tränarutbildning i Sörmland.

I helgen har Södermanlands FF genomfört handledarutbildning för 22 utbildare under ledning av Svenska Fotbollförbundets riksinstruktör Ramin Kiani.
Detta betyder att man i Södermanland nu sätter full fart och börjar utbilda ungdomstränare enligt den nya ungdomstränarutbildningen C- och B-ungdom.

Kategori: Tränarutbildning
Roar Hansen och Åge Hareide - två av tränarna på Elittränarkonferensen i Abu Dhabi.

Elittränarfortbildning i Abu Dhabi

Under tisdagen inleddes Elittränarfortbildningen med en majoritet av de allsvenska tränarna på plats vid landslagets januariturné i Abu Dhabi.
– Det är ett bra initiativ och en möjlighet för oss tränare att byta erfarenheter, säger Gefles Roger Sandberg.

Kategori: Barn och ungdom
Tomas Turesson ger tips om hur du som ungdomsledare kan entusiasmera dina spelare i vinter.

Maxa vintern!

Varierad träning. Löp- och fysträning via fartleksmetoden. Testa andra sporter, men se till att de är fotbollsrelaterade.
Se där – några tips från Tomas Turesson, förbundskapten för U17-landslaget, om hur du som ungdomsledare kan entusiasmera dina spelare i vinter.

Kategori: Tränarutbildning

Barn- och ungdomsfotboll ur ett barnrättsperspektiv

Under ett par år har SvFF arbetat med att FN:s barnkonvention ska ligga till grund för barn- och ungdomsfotbollen. Det har nu godkänts av fotbollsrörelsen och införts i "Fotbollens spela, lek och lär" som alla ungdomsledare får ta del av, liksom i SvFF:s Spelarutbildningsplan 6-19 år som är helt komplett efter fyra års arbete.

Kategori: Tränarutbildning
Elisbaet Gunnarsdóttir.

Damblues

I snart sex säsonger har Elisabet Gunnarsdóttir tränat Kristianstads DFF. Lika länge har den 37-åriga isländskan varit den enda kvinnliga tränaren i Damallsvenskan.
– Det är ensamt, säger hon och suckar.

Torbjörn Nilssons frustration framför TV:n blev en bok om spelförståelse. Foto: Jonny Lindh.

Torbjörn Nilsson om spelförståelse

Svensk fotbollsutbildning har gett tekniska spelare – men till ringa nytta. Nu har Torbjörn Nilsson skrivit en bok om spelförståelse.
– Det är mycket svårare för en 25-åring att lära sig. Vi måste börja med det här redan när spelarna är sex eller sju år, säger han.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter