Futsal

Grundkurs i futsal

Under hösten 2015 genomförde Svenska Fotbollförbundet (SvFF) Grundkurser i Futsal. De hölls vid sex olika tillfällen på sex olika orter (Malmö, Göteborg, Jönköping, Örebro, Stockholm och Umeå).
Kurserna administrerades av SvFF med hjälp från flertalet av de lokala distrikten bl.a. med det praktiskta kring bokning av lokaler, mat m.m.
Intresset var stort och totalt genomförde 132 deltagare grundkursen.

Vad händer med grundkursen i futsal 2016?

Under 2016 kommer SvFF:s instruktörer finnas tillgängliga för utbildningsuppdrag ute i distrikten alt. hos föreningar. Detta innebär att distrikt/föreningar (som förening internt i föreningen, och genom att bjuda in andra föreningar) kan arrangera en grundkurs i Futsal, och genomföra utbildningen med hjälp av våra utbildare. Efter genomförd utbildning får varje deltagare ett Intyg från SvFF.

Fördelarna är många med att hålla utbildningarna i distrikten/hos föreningar bl.a. är det enklare att hålla ner kostnaderna för kursen, genom att använda egna klubblokaler/kansli, man samlar alla tränare inom föreningen en dag, och alla får samma utbildning.
Tanken är att våra utbildare behåller samma upplägg som kurserna som genomfördes 2015 – att kurserna vänder sig till alla som är intresserade av lära sig mera om Futsal, och innehåller grund-läggande teori och praktik.
Alla SvFF:s instruktörer har ett engagemang och uppdrag inom Futsal i Sverige på olika nivåer och brinner för att vara med och utveckla sporten vidare i Sverige

Intresserad av att boka en instruktör för en Grundkurs i Futsal?

Vill ni arrangera en Grundkurs i Futsal? Kontakta då Anna Molin på SvFF, och meddela vilket datum (gärna alternativ på datum) ni vill ha kursen, så återkommer vi med namn och kontaktuppgifter till en av våra instruktörer.

SvFF:s instruktörer

Sergio De Souza, Malmö Tränare i Malmö Futsal Club.
Lars Ternström, Göteborg Tränare i IFK Göteborg Futsal samt Förbundskapten för FU17 landslag i Futsal.
Per Broberg, Göteborg Utvecklingsansvarig för Futsal på SvFF.
Miguel Angél Beas Martinez, Göteborg/Jönköping Ass. tränare i Jönköping Södra IF samt Videoanalytiker och Fystränare i A-landslaget i Futsal.
Albert Krasniqi, Stockholm Sportchef i Falcao Futsal Club.

Vidareutbildning inom futsal

SvFF kommer inom kort att påbörja arbetet med att ta fram en vidareutbildning: UEFA-B Futsal.

I samband med Nordic Futsal Cup i Skövde (träningsturnering för herrlandslag), 2-4 december kommer SvFF att erbjuda SFL tränarna en fortbildning till självkostnadspris via instruktör från UEFA eller FIFA.