Nytt nummer av Magasinet Fotboll

Magasinet Fotboll nr 4 2017

I årets sista nummer kan du läsa om Mohamed Said, Östersunds kulturgärningar och Växjös rekordsnabba klättring. Bland mycket annat!

Tre voteringar på representantskapet

Gerhard Sager avtackades efter 23 år i tävlingskommittén. Foto: SvFF.

SvFF:s representantskapsmöte på fredagen i Solna innehöll tre frågor som gick till votering innan beslut kunde fattas inför 2018 och följande års tävlingsverksamhet. Det handlade om avbytarsystem i division 2-3 herrar och division 1 dam, förslaget att införa en SM-tävling för 16-åringar på pojksidan samt frågan om dispens för cupsegrare i ungdomsturneringar

Inför fredagens representantskapsmöte

På fredag håller SvFF sitt årliga representantskapsmöte på Radisson Blu Royal Park Hotell Frösundavik i Solna med start kl. 13.00.
På mötet beslutas om Tävlings-, Representations- och Särskilda Tävlingsbestämmelser (TB, RB, STB), samt serieindelning för säsongen 2018. 45 röster finns att fördela, 24 från distrikten, åtta från Svensk Elitfotboll, sju från Förbundsstyrelsen samt sex från Elitfotboll Dam.

Kategori: Fotbollsgalan
Kosovare Asllani, Diamanbollsvinnare 2017.

Diamantbollen 2017 till Kosovare Asllani

Kosovare Asllani tilldelas Diamantbollen 2017, en nyckelspelare och ledare i landslaget.
- Jag är oerhört stolt över att ta emot det här priset. Det här är inte bara mitt pris, och jag vill främst rikta ett stort tack till min familj som stått vid min sida, till landslaget och till mitt klubblag. Det här priset är också till alla barn och ungdomar som har stora drömmar och kämpar för att bli något, säger Kosovare Asllani.

Kategori: Fotbollsgalan

Guldbollen 2017 till Andreas Granqvist

För sina insatser i landslaget och i klubblaget Krasnodar tilldelas Andreas Granqvist Guldbollen. Han tackade landslaget, lagkamrater, familj, tidigare klubbar, och avslutade:
- Jag vill också tacka svenska folket för det stöd och den uppskattning ni visat mig och landslaget det senaste året. Tillsammans ska vi spela VM 2018!

Kategori: Barn och ungdom

Pengaregn över fotbollen

Ungdomsfotbollen tilldelas 30.931.816 kronor i samband med årets utbetalning från Svenska Spels Gräsroten. Totalt får 2.337 föreningar i landet dela på pengarna tack vare sina 419.488 supportrar. Den förening som får mest är Hammarby IF FF med 1.569.031 kronor, följt av Djurgårdens IF FF som får 1.208.699 kronor och AIK FF som får 1.174.924 kronor.

Gunnar Nordahl-stipendiet 2017 till Kronängs IF

Stiftelsen för Gunnar Nordahls Minnesfond har tilldelat Kronängs IF 2017 års stipendium. Kronängs IF prisas för att man på ett utmärkt sätt arbetar med inkludering i sin ordinarie fotbollsverksamhet där värdegrundsfrågor tillåts stå i fokus.
Föreningens eget arbete och samarbete med andra organisationer i Borås stad visar på ett konkret sätt upp idrottens kraft och potential som viktig samhällsaktör.

Kategori: Fotbollsgalan
Björkegren, Gunnarsdottir och Riddez är nominerade till Fotbollsgalan 2017.

Nominerade Årets tränare Dam

Den 27 oktober offentliggjordes spelarnomineringarna till Fotbollsgalan 2017, som arrangeras i Ericsson Globe måndagen den 20 november och direktsänds i TV4. Nu är det klart vilka tränare som juryn har nominerat i kategorin Årets Tränare Dam. Nominerade är Kim Björkegren, Linköpings FC, Elisabet Gunnarsdottir, Kristianstads DFF, samt Joel Riddez, Djurgårdens IF FF.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter