Kategori: Visa på svenskfotboll.se

En omreglerad spelmarknad: Fotbollens och ishockeyns villkor måste likställas med travsportens

På svd.se har SvFF och Svenska Ishockeyförbundet idag ett gemensamt debattinlägg som rör den kommande omregleringen av spelmarknaden. Tillsammans framför vi kravet att fotbollens och ishockeyns villkor måste likställas med travsportens.

Debattinlägget publiceras här nedan i sin helhet där också SvFF:s eget remissvar till Finansdepartementet på utredningen "En omreglerad spelmarknad" (SOU 2017/30) finns för nerladdning.

Simon Tibbling tackar främst sina föräldrar för sin framgång inom fotbollen.

Tibbling: Större klubbar borde hjälpa mindre klubbar

Flytt till storklubb som nioåring, därefter spikrak karriär. Simon Tibbling tackar sin omgivning för att han nått långt.
– Jag har sett fantastiskt duktiga spelare lägga av för att de inte fått nog med stöd, säger landslagets U21-mittfältare.

Kategori: Domare
Under onsdagen går Pernilla Larsson in i EM-turneringen.

Pernilla Larsson dömer Spanien - Portugal

Onsdagen den 19 juli dömer Pernilla Larsson EM i Holland. Matchen Spanien - Portugal i grupp D startar kl 18.00 och sänds i TV 12. Till sin hjälp har Pernilla assisterande domare Petruta Iugulescu, Mihaela Tepusa från Rumänien och 4:e domare Katalin Kulcár från Ungern.

Kategori: Antidoping, medicin & vetenskap

Knäskador vanligast

Knappt 20 av 1000 licensierade fotbollsspelare skadar sig akut varje år. Det visar en studie som Malin Åman, idrottsskadeforskare vid GIH, har genomfört av fem av landets mest populära lagidrotter. Knäskador visade sig vara vanligast förekommande i samtliga undersökta sporter.

Nathalie Björn kom igenom nålsögat och blev elitspelare i fotboll.

Björns väg till Damallsvenskan

Lång tid i moderklubben, stöttande föräldrar och tränare. Nu bankar Nathalie Björn, 20, på porten till A-landslaget.
– Jag har lagt ner så mycket tid, energi och hjärta att jag vill se hur bra jag kan bli.

Karl-Erik sommarbloggar

På båten från Visby till Oskarshamn författade förbundsordförande Karl-Erik Nilsson sitt sommarbrev till den svenska fotbollsrörelsen. Ett brev som du också kan ta del av i hans sommarblogg!

Nytt nummer av Magasinet Fotboll

Magasinet Fotboll nr 2 2017

I årets andra nummer av Magasinet Fotboll som kommer ut i dagarna kan du bland annat läsa om vägen genom nålsögat till elitfotbollen, om nya grepp för att lyfta tjejfotbollen, om en fotbollsverksamhet i förorten som är så mycket mer än bara fotboll. Och mycket mer!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter