Sverige, Stockholm och Solna vill ha EM 2020

Sverige, Stockholm och Friends Arena har av UEFA (europeiska fotbollförbundet) blivit ombedda att delta i en ny ansökningsprocess om att bli värd för fyra matcher i herrarnas EM-slutspel i fotboll 2020.

Kategori: Fotbollsgalan
Köp din biljett till Fotbollsgalan

Köp din biljett till Fotbollsgalan

Upplev Fotbollsgalan tillsammans med landslag, mästarlag och andra stjärnor. Ett perfekt tillfälle för föreningar och lag att avsluta säsongen på bästa sätt. Eller att tillsammans med vänner och familj uppleva en kväll i fotbollens stjärnglans. Kända artister underhåller och årets bästa spelare koras i olika kategorier. Biljetter till Fotbollsgalan 2017 är släppta – i år med ett nytt och extra bra erbjudande till föreningar och lag!

Kategori: Fotbollsgalan

Är du nästa Number 10?

Vi vill hylla och belöna människor som på sitt alldeles egna sätt ger sitt hjärta för att ta svensk fotboll in i framtiden. De som vill och aldrig ger upp. De som lyssnar, men också går sin egen väg. På eller utanför planen.
Number 10 är ett stipendium instiftat av Volvo Car Sverige och SvFF. Beskyddare är ingen mindre än Zlatan Ibrahimović och den första Number 10 presenteras under Fotbollsgalan 2017.

Hur når fotbollen fler tjejer med utländsk bakgrund?

Anahita Ebrahim, Sevana Bergström, Sofia Andersson, Sahar Khalili, och Ella Karlsson träffades för fortbildning i frågan.

I samband med SvFF:s mångfaldsarbete och seminarium i distrikten är det tydligt: fotbollen måste bli bättre på att nå nya målgrupper, inte minst på tjejsidan och även fler tjejer med utländsk bakgrund.
- Vi har samlat in nödvändig fakta, vi startar nu med fortbildning i distrikten. Ambitionen är att de närmaste åren stödja föreningar och distrikt på olika sätt bland annat med detta, men även andra saker, säger Sevana Bergström, integrationssamordnare och ansvarig för mångfaldssatsningen "Alla är olika – olika är bra".

Kammarrätten förkortar NMR:s demonstrationstid

Av säkerhetsskäl överklagade SvFF Förvaltningsrättens dom att Nordiska motståndsrörelsens, NMR, demonstration skulle avslutas vid Gamla Ullevi en timme innan Superettanmatchen mellan GAIS och Brommapojkarna. Kammarrätten har beslutat att förkorta demonstrationstiden med en timme, klockan 15.00 – två timmar innan matchen.

SvFF överklagar Förvaltningsrättens beslut om NMR-marsch

Svenska Fotbollförbundet överklagar Förvaltningsrätten i Göteborgs beslut om att destinationen för Nordiska Motståndsrörelsens marsch kommer att vara utanför Gamla Ullevi - bara en timme innan matchen GAIS-BP.
- Vi tycker att det är direkt olämpligt och jag är väldigt oroad över konsekvenserna av beslutet, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Förortsskymning över fotbollen i Göteborg

Han har sett en rad av sina adepter nå eliten. 
Nu ser han med oro hur den jord där de odlats fram bränns av kriminalitet, utanförskap och brist på resurser. Frankie Boakye tvivlar dock inte på en sak.
– Fotbollen är ett verktyg för att åstadkomma så mycket mer.

Var med och påverka mål och strategi till 2022

Under två veckor (v 38-39) genomför Svenska Fotbollförbundet en "turné" med rådslag runt om i landet organiserade av våra distrikt och intresseorganisationer. Under rådslagen ska de synpunkter som svensk fotboll anser är de allra viktigaste att arbeta med under åren 2018-2022 lyftas fram.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter