Satsning på elitförberedande fotboll

Svenska Fotbollförbundet satsar sex miljoner kronor fördelat på tre år i projektet Världsklass. Projektet är ett samarbete mellan SvFF och Elitfotboll Dam och innefattar flera insatser med fokus på elitförberedande fotboll i åldrarna 15-23 år.

- Insatserna ska spetsa befintlig verksamhet i klubb- och landslagsmiljö och underlätta för unga spelare att ta steget och etablera sig i yppersta eliten, säger Lilie Persson, landslagschef U23/Flick Elit på Svenska Fotbollförbundet.

Foto: SvFF.

Stort intresse för att bli första Pia-stipendiat

Den 22 februari – på självaste Pia-dagen – var sista dagen för att ansöka om det första, av två under 2018, nyinstiftade Pia-stipendium på 50 000 kronor som ska delas ut till en eldsjäl för flick-damfotbollen. Ett 70-tal ansökningar har kommit in från hela Sverige.

Pia Sundhage mottog hederspriset och Pia-stipendiet under Fotbollsgalan 2017.

Vi söker ambassadörer till Pia-stipendiet

Är du flick- eller damfotbollens eldsjäl? Då har du chansen att tilldelas 50 000 kronor och bli stipendiat i Pia Sundhages anda. Ansök själv eller nominera en eldsjäl till att bli ambassadör i Pia-stipendiet innan den 22 februari.

- Jag ser verkligen fram emot att få utse ambassadörer för det arbete många gör för att utveckla flick- och damfotbollen. Det är med stolthet jag ser fram emot att läsa ansökningarna, säger Pia Sundhage.

Karl-Erik bloggar om hallfrågan

Karl-Eriks blogg

Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson är bekymrad över den styvmoderliga behandling som futsalen, en av landets största hallsporter, ges i vissa av landets kommuner och han vädjar om bättring när höstens tider ska fördelas.

Riksidrottsnämnden skärper straff för spel på egen match

Riksidrottsnämnden (RIN) skärper den påföljd som SvFF:s disciplinnämnd tidigare beslutat för den spelare i Syrianska FC:s U19-lag som befunnits skyldig till brott mot matchfixingreglementet, från nio till tolv månaders avstängning från all idrottsverksamhet.

Nytt reglemente för förmedlare

Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat att införa ett nytt reglemente för förmedlare. Det nya reglementet träder i kraft den 15 juni 2018 och ersätter då det nuvarande regelverket.

Kallelse till förbundsårsmötet 2018

Idag sändes inbjudan med föredragningslista till årets förbundsårsmöte i Svenska Fotbollförbundet ut. Mötet äger rum på Vasateatern i Stockholm den 24 mars.

Caroline utreder stödfunktion

Caroline Waldheim

Caroline Waldheim kommer att förstärka SvFF under sex månader för att undersöka förutsättningarna för att skapa en funktion hos förbundet för samordning och stöd kring ekonomiska stöd för projekt. I uppdraget ingår bland annat att inventera möjliga ekonomiska stödsystem som finns tillgängliga för fotbollsrörelsen, inte minst från EU.

Extra Representantskapet: fler ersättare - men vid tre tillfällen

På tisdagskvällen beslutade Svenska Fotbollförbundets extra Representantskapsmöte att ändra det beslut som togs på det ordinarie Representantskapsmötet 1 december 2017 om att införa ett avbytarsystem med flygande byten, i division 2-3 herrar samt division 1 damer.

Det nya beslutet, som Förbundsstyrelsen (FS) föreslagit det extra Representantskapet, innebär att antalet ersättare utökas från tre till fem i berörda serier, men att det ska vara samma ersättarsystem som tidigare, d.v.s. inga flygande byten. Dessutom beslutades att byten får ske vid tre tillfällen under pågående spel, halvtid undantaget.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter