Woody ungdomsledarstipendium

Woody ungdomsledarstipendium riktar sig till ungdomsledare i föreningar med lag i distriktens ungdomsserier. Stipendiet ska ge de utvalda ungdomsledarna kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte under en utbildningsdag. Stipendiet instiftades 2012 genom ett samarbete mellan Woody Bygghandel och Svenska Fotbollförbundet.


10px

Woody Ungdomsledarstipendiater

Här nedan är de 35 ungdomsledarna som utsågs till stipendiater av Woody Ungdomsledarstipendium 2016. De 35 stipendiaterna kommer från 11 distrikt och 28 föreningar.

Woody ungdomsledarstipendiater 2016

SvFF & Woody

Ungdomsledare i elitföreningar (dam- och herrallsvenskan samt Superettan) kan inte ansöka om stipendiet som enbart riktar sig till ungdomsledare i breddföreningar.

Ansökningsförfarande

Ansökan om Woody Ungdomsledarstipendium sker endast via internet och det formulär som finns under Ansök här i menyn till vänster. Där har föreningarna möjlighet att anmäla och föreslå ledare till stipendiet. Dessa ansökningar sammanställs och selekteras sedan av respektive SDF som föreslår stipendiater till SvFF. Antalet stipendiater per SDF tas ut enligt samma mall som används för A-tränarutbildningen.

Ansök om stipendiet från någon eller några ledare genom att klicka på Ansök här i menyn till vänster. Fyll i alla uppgifter i formuläret och en motivering till varje ansökan.

Ansökningstiden för 2017 är mellan den 1 april till 31 augusti.

Kriterier

Woody ungdomsledarstipendium har några enkla men viktiga kriterier som ska uppfyllas för att vara berättigad att söka:

Ungdomsledaren

  • ska ha minst 3 års erfarenhet som ungdomsledare i en förening
  • ska vara tränare/ledare för ett lag i åldersklassen 12 – 15 år
  • ska tillhöra en breddförening (ej elitförening i dam- och herrallsvenskan samt Superettan)

Utbildningsdagar

Stipendiaterna får vara med på två utbildningsdagar där bl.a. de senaste trenderna inom internationell ungdomsfotboll behandlas och föreläsaningar om ledarskap. Utbildningsdagen ska också ge möjlighet till erfarenhetsutbyte bland stipendiaterna. Ett specifikt program utarbetas för utbildningsdagen som genomsyras av kompetenshöjning, inspiration och utveckling.

Utbildningsdagarna genomfördes 2016 den 10-11 oktober i samband med landskampen Sverige-Bulgarien. Stipendiaterna måste närvara på utbildningsdagarna för att bli en officiell stipendiat av Woody Ungdomsledarstipendium,

Speciellt diplom

Stipendiaterna kommer att få ett speciellt diplom som visar att man erhållit det stipendiet och deltagit på utbildningsdagarna som på sikt syftar till att höja statusen på ungdomsledaren och skapa stolthet över det arbete man utför.

Från ungdomsspelare till landslagsspelare

En tidigare dam- och herrlandslagsspelare kommer att presenteras för stipendiaterna under utbildningsdagen. Syftet är att visa ungdomsledarens betydelse i verksamheten från spelarnas egna erfarenheter.

Affisch för utskrift - A3 (PDF-dokument, 219 kB)
Broschyr för ex. hemsida (PDF-dokument, 8,8 MB)