Sara Persson

Saras team leder Chelsea-Lyon

Det är en svensk domarkvartett med Sara Persson i spetsen som har tilldelats söndagens semifinalmöte i UEFA Women's Champions League mellan Chelsea och Lyon.

Inbjudan UEFA B/A för f.d. elitspelare

Svenska Fotbollförbundet inbjuder till Tränarkursen UEFA B/A för före detta elitspelare (UEFA B/A Coaching course for long-serving professional players). Arbetsnamnet för kursen i svensk version är "CBA Elit".
Kursen vänder sig till före detta elitspelare på högsta nationella serienivå och innebär att kursdeltagaren erhåller diplomet SvFF Tränarutbildning C, UEFA B respektive UEFA A-licens i en och samma kurs.

Inbjudan UEFA Elite Youth A

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) inbjuder till tränarkurs UEFA Elite
Youth A Diploma. Kursen består av tre tillfällen uppdelade på 4, 4 och 2 dagar.
Kursen vänder sig till tränare som är verksamma inom den elitförberedande spelarutbildningen, 16-19 år, samt skolinstruktörer inom NIU-verksamheten
Kursdeltagare som genomgår utbildningen med godkänt resultat erhåller examensbevis UEFA Elite Youth A Diploma.

Inbjudan MV-tränare A Nationell 2019

Svenska Fotbollförbundet inbjuder till Tränarutbildning Målvakt A nationell, maj-september 2019 på Bosön, Lidingö.
Kursen riktar sig till målvaktstränare som arbetar med träning för målvakter på såväl senior – som äldre ungdomsnivå.

Licensfortbildning 2019 för UEFA A eller Pro-diplom

SvFF införde 2017 tränarlicensfortbildning för alla som har genomgått tränarutbildning UEFA A eller Pro-diplom och är innehavare av diplom till dessa kurser. Tränarlicensen har en giltighetstid på tre år och intygar en uppgraderad tränarutbildning. Ansvaret för detta åligger varje enskild licensinnehavare. SvFF anordnar årligen godkänd licensfortbildning och du som deltagit vid tidigare SvFF anordnade Licensfortbldningen är naturligtvis välkommen med en ansökan och kommer i mån av plats erbjudas möjlighet att delta. 2019 års fortbildning hålls på Bosön 13-14 februari.

SM för F17 från nästa säsong

Årets SM för flickor 16 var det sista i ordningen. Från nästa säsong (2019) ersätts det av ett SM för F17 med geografiskt indelat seriespel följt av slutspel. Det är nu dags att anmäla sitt lag till F17-SM 2019. (uppdaterad sista dag för anmälan)

Beviljade elitlicenser för 2019

Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd har beviljat elitlicens avseende år 2019 för alla klubbar i Allsvenskan och Damallsvenskan 2018, vilka alla ska elitlicensprövas inför säsongen 2019.
Licensnämnden har bordlagt behandlingen av elitlicensärendet avseende Norrby IF. För övriga klubbar i Superettan 2018 har Licensnämnden beviljat elitlicens avseende säsongen 2019.

Sara och Julia dömer i dag

I dag dömer Sara Persson gruppfinalen i Grupp A i U17 VM för damer i mötet Nya Zeeland-Ghana.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter