Sök det andra Pia-stipendiet

Pia Sundhage besökte Virserum där Moa Anderssons minnesfond, första Pia-stipendiaten, finns.

Vet du någon som är värd att bli ambassadör till historiens andra Pia-stipendiat och erhålla 50.000 kronor? Pia-stipendiet ska delas ut till en person i ungdoms- eller seniorfotboll på tjejsidan, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare. Ansökan ska vara inne senast den sista juni 2018 och stipendiet kommer att delas ut i september.

Kategori: Disciplinnämnden

Disciplinnämnden bötfäller Dalkurd

Disciplinnämnden har beslutat att bötfälla Dalkurd till följd av att supportrar som föreningen ansvarar för har brutit mot förbudet mot politiska budskap i samband med två av lagets matcher i Allsvenskan. Läs beslutet i dess helhet här (PDF-dokument, 406 kB).

Kategori: Samarbetspartners - Nyheter
Sebastian Larsson, Albin Ekdal och Martin Olsson iklädda årets VM-kostym från Cavaliere. FOTO: Tobias Lundkvist.

Cavaliere skapar VM-kostymen

Cavaliere har återigen fått det ärofyllda uppdraget att klä våra hjältar inför VM i Ryssland, ett samarbete som sträcker sig över 20 år tillbaka i tiden. Albin Ekdal har varit delaktig i framtagandet av VM-kostymen, som kommer att säljas i utvalda butiker fr.o.m. maj 2018.

UEFA-licenser och delbeslut om elitlicens 2019

Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd har behandlat ansökningar från elva klubbar som ansökt om UEFA-licens för säsongen 2018/19.
Licensnämnden har också licensprövat samtliga klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan - samt fattat delbeslut angående elitlicens 2019.

Kategori: Spelarutbildningsplan
Lilie Persson pratar om läger inom Spelarutbildning - en helhet

Viktiga läger under maj och juli

Inom parollen Spelarutbildning – en helhet, Svenska Fotbollförbundets utbildningsplan, kommer tre läger hållas på flicksidan under maj och juli. Det blir ett första regionalt läger i Uppsala i slutet av maj och sedan två Tipselitläger på Bosön i juli.

- Det är viktiga läger. Allt för att i linje med Spelarutbildning – en helhet ge fler spelare chansen att få en bra fotbollsutbildning men också så klart en möjlighet att visa upp sig för våra förbundskaptener, säger Lilie Persson, landslagschef U23/Flick Elit.

Möte med kandidaterna för VM 2026

Karl-Erik Nilsson, ordförande SvFF.

Ordförandena i de nordiska fotbollsförbunden träffades idag i Köpenhamn för att diskutera gemensamma frågor. Mötet gästades också av representanter för de två kandidaterna till att arrangera VM 2026: Marocko, samt "United Bid" som består av Kanada/Mexiko/USA.

Kompletterande info - nya förmedlarreglementet

SvFF:s styrelse har beslutat att införa ett nytt reglemente för förmedlare (Reglementet), vilket träder i kraft den 15 juni 2018 och då ersätter det nuvarande regelverket.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter