fotbollsyta.nu

Från anläggningsoffensiven

Magasinet Fotboll har pratat med Robin Johansson som är projektledare för Anläggningsoffensiven i Stockholm.

Jens Fjellström vid MFF-träning

"Kursen ger mig en egen tränaridentitet"

Jens Fjellström är en av cirka 20 före detta elitspelare som just gått pilotutbildningen CBA Elit. Han är nöjd med kursen och siktar på nästa steg.
– Min tanke är att omgående hoppa på UEFA Pro-utbildningen, säger han.

Avstängning för brott mot matchfixingreglementet

Disciplinnämnden har den 25 juli 2018 beslutat att stänga av en spelare under ett års tid för brott mot matchfixingsreglementet. Spelaren har ingått vadhållning på två U21-matcher som han själv deltagit i som spelare, vilket enligt reglementet inte är tillåtet. Avstängningen gäller från och med den 27 juli 2018.

Nu kan du ansöka om att bli Fotboll Fitness-ambassadör

Bli Fotboll Fitness-ambassadör

Vill du bli en del av svensk fotbolls nya satsning? Nu kan du ansöka om att bli ambassadör för Fotboll Fitness.

Inbjudan till elfte upplagan av PRO

För elfte gången genomförs SvFF:s PRO-utbildning för tränare. Kursen 2019/20 inleds i januari 2019 och ansökan ska göras senast 28 september 2018.

Karl-Eriks tankar: Mötesfylld maj månad

Det var ett tag sedan det blev några betraktelser under rubriken Karl-Eriks tankar, men idag på lördagsförmiddagen kom lite inspiration. Tänkte beskriva vad som varit på tapeten under maj månad och när jag själv läser så inser jag att det är ett mångfasetterat uppdrag. Tror och hoppas att jag ska vara mer aktiv under juni månad.

Junselelägret i full gång

Spelare och ledare från flera distrikt förbereder sig för utvecklingslägret i Halmstad i sommar. Förbundskapten Pia Sundhage njuter av att följa aktiviteten!

Första regionala flicklägret för "Spelarutbildning - en helhet"

Vi genomför i helgen det första regionala lägret för flickor inom ramen för Spelarutbildning - en helhet. Lägret startade torsdags och slutar på söndag. Lägret genomförs i Uppsala.
- En fantastisk möjlighet till utbildning för spelare från olika distrikt. Upplägget på lägret ger också en möjlighet till samarbete mellan spelarutbildare och ungdomsförbundskaptenen Pär Lagerström, säger Lilie Persson, landslagschef Dam/Flick Elitavdelningen.

Analys av Allsvenskans ekonomi 2017

Svenska Fotbollförbundets analys av de allsvenska klubbarnas ekonomier 2017 är nu klar.
- Det allmänna tillståndet är gott för klubbarna, med en genomsnittlig soliditet på 32 %, vilket är bra, trots att det därutöver finns dolda spelarrättighetsvärden i balansräkningarna, säger Kjell Sahlström, CFO & Club Licensing Manager på SvFF, som författat rapporten. Dock finns det förstås undantag i form av två klubbar som redovisade negativa egna kapital.

Fotboll Fitness i Fan Zone

Fotboll Fitness är en träningsform som passar alla oavsett ålder, fotbollserfarenhet eller fysisk form. Ta chansen att prova Fotboll Fitness i Fan Zones under våra kommande landskamper.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter