Kategori: Anläggning/Arenor
Foto: Björn Larsson Rosvall

Realisterna från skogen

Det började som en dröm. I dag har Ätrans FF möjligen landets bästa anläggning för en division sex-klubb. Den lilla landsortsföreningen märker nu att spelare söker sig hit.
– Vi är långt ifrån färdiga med våra planer, lovar ordförande Emil Tellvik.

Kategori: Anläggning/Arenor

Stort intresse för anläggningskonferenserna

Från konferensen i Växjö. Foto: SvFF.

Anläggningskommittén anordnade tre konferenser i slutet av september och början på oktober i Umeå, Solna och Växjö med sammanlagt cirka 120 deltagare. Ingvar Björkman har varit föredragande och medverkande har även kommit från Naturvårdsverket, Solna Stad och Luleå Tekniska Högskola. Många frågor är aktuella givetvis, men kanske framförallt diskussionen om konstgräset och dess påverkan på miljö och hälsa.

Kategori: Anläggning/Arenor

Delseger för fotbollen i Nacka-beslut

Fotbollen och Boo FF vann en delseger på onsdagen när Miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka kommun beslutade om åtgärder för att minska bullret från Boovallen. Nämnden anser att lagstiftningen, bland annat om hur/om man mäter buller vid idrottsplatser, behöver ses över. Dessutom ska bullerskydd byggas och tider för träning och matcher justeras.

Kategori: Anläggning/Arenor

Begränsa inte barnfotbollen på Boovallen i Nacka

Svenska Fotbollförbundet har idag, tillsammans med Stockholms Fotbollförbund, lämnat in en skrivelse till Miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka. Nämnden ska på onsdag besluta om begränsningar av möjligheten att spela fotboll på Boovallen i Nacka.

- Boo FF är den förening som använder planerna mest och en begränsning skulle få förödande konsekvenser för barn- och ungdomsfotbollen där, säger Lars Ekholmer, ordförande i Stockholms Fotbollförbund. Vi har med stor oro tagit del av en tjänsteskrivelse där man föreslagit bl.a. att på helger inte tillåta spel vare sig före kl. 10.00 eller efter kl. 17.30.

Kategori: Barn och ungdom
Nya spelformer för barn och ungdomar

Välkommen till Framtidens fotboll!

SvFF:s arbetsgrupp för nya nationella spelformer för barn och ungdomar inbjuder till utbildning/konferens i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Då detta är en av Sverige mest moderna anläggningar och de nya nationella spelformerna utgår från de senaste forskningsrönen inom internationell spelarutbildning så har vi valt att kalla detta event för - Framtidens fotboll!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter