Kategori: Anläggning/Arenor
Konstgräset har funnits i Sverige i 40 år men utvecklas ständigt.

Konsten att välja matta

Konstgräset kritiseras av många på elitnivå. Men hyllas av andra för att det kan ge tio gånger fler speltimmar än naturgräs.
– I framtiden kan en hybrid bli lösningen för många, säger Ronni Lundqvist på Svenska Fotbollförbundet.

Kategori: Anläggning/Arenor
Jonas Lindahl (t v) och Peter Green från Smålandsstenar mottar Energipriset vid Fotbollsgalan.

Smålandsstenar GoIF energismartast

Vinnare av Energipriset 2015 är Smålandsstenar GoIF. Tack vare sina inspirerande åtgärder för att spara energi fick föreningen komma upp på scenen vid Fotbollsgalan i Globen och ta emot priset på 15.000 kronor från Svenska Fotbollförbundet och E.ON.

Kategori: Anläggning/Arenor

SvFF på Träffpunkt Idrott

Träffpunkt Idrott

SvFF kommer att delta på Träffpunkt Idrott, Svenska Mässan i Göteborg den 15-17 mars.
Dels ska SvFF ha en egen sluten konferens på ämnet planskötsel, dels ska förbundet medverka på en fotbollsfokuserad seminariedel första dagen under ämnet arenor - både de som driftas av kommunen och de som driftas av föreningen.

Kategori: Anläggning/Arenor
Lagavallen, Ljungby Kommun

Ljungby först ut med hybridgräs

Under två år satsar Ljungby kommun totalt 40 miljoner kronor på att bygga om sin fotbollsarena Lagavallen. Förutom en ny A-lagsplan, med så kallat hybridgräs, kommer den nya fotbollsarenan innehålla även ny läktare och ett entrétorg.
- Vi blir först i Sverige med en konstgräsplan med hybridgräs så det här sätter Ljungby på fotbollskartan, säger Magnus Gunnarsson, stolt kommunalråd.

Kategori: Anläggning/Arenor

Landslaget på Enskede IP

- Grattis, Enskede IK och Stockholms Stad till de här nya konstgräsplanerna och tack för den här fina invigningen med alla ungdomar, det ger oss massor av energi inför söndagens EM-kval mot Montenegro!
Så sa SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand när han tillsammans med Stockholms idrottsborgarråd, Emilia Bjugren, Enskede IK:s ordförande Martin Månsson, landslagsspelaren Jonas Olsson och ett antal flick- och pojkspelare invigde en ny 11-mannaplan och en 7-manna plan vid Enskede IP genom att klippa ett band.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter