Kategori: Anläggning/Arenor

Energi största utgiften för klubbarna

Energifonden

Energikostnader är den största utgiftsposten för de fotbollsklubbar som äger och driver en egen anläggning, det visar en ny undersökning från E.ON och Svenska Fotbollförbundet. 2/3 av dessa föreningar säger också att de skulle kunna spara pengar genom att energieffektivisera och de besparingarna skulle tillfalla ungdomsverksamheten. En majoritet av de klubbar som äger och driver sina anläggningar återfinns inom breddfotbollen och på landsbygden.

Kategori: Anläggning/Arenor
Konstgräs rullas ut

6,6 Mkr till arenasatsningar

I dagarna har 40 föreningar och kommuner fått ett välkommet besked om finansiellt stöd till fotbollsanläggningar och energieffektivisering. Medel ur Anläggningsfonden respektive Energifonden till ett värde av 6.650.000 kr fördelas i april. För Energifondens del innebär det även att man närmar sig milstolpen där man bidragit till energibesparande investeringar på 50 Mkr sedan starten.

Jan Ekstrand om konstgräsets utveckling

Jan Ekstrand (professor i Idrottsmedicin vid Linköpings Universitet) om konstgräsets historia och utveckling. Från SvFF:s Fotbollsmedicinska konferens 2014.

Kategori: Antidoping

Skaderisk konstgräs vs gräs

Intervju med Karolina Kristenson (doktorand i Football Research Group vid Linköpings Universitet) om en studie över skaderisken på konstgräs vs gräs. Undersökningen omfattade 32 lag i Sverige och Norges högsta ligor på herrsidan under säsongerna 2010 och 2011.

Energipriset till Bua IF

Bua IF:s klubbhus

Fotbollens Energipris, som delas ut för första gången, går till den halländska föreningen Bua IF. Föreningen mottog priset och en check på 15.000 kronor vid förgalan till Fotbollsgalan på måndagen.

Nominerad till Energipriset - Mörbylånga GoIF

Mörbylånga GoIF är en av fyra föreningar som nominerats till Fotbollens Energipris. Vilken av de nominerade föreningarna som får motta det nya priset avslöjas i samband med Fotbollsgalan i Globen den 11 november.

Se videon om öländska Mörbylånga som installerat fjärrvärme och bytt radiatorer i klubbhuset.

Fyra nominerade till Fotbollens Energipris

En tredjedel av driftskostnaderna hos en fotbollsförening kommer från användning av el. Vid förgalan till årets fotbollsgala den 11 november är det därför premiär för Fotbollens Energipris. Priset ges till den fotbollsförening som energieffektiviserat smartast.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter