Landslaget på Enskede IP

Enskede IP 11 juni 2015

- Grattis, Enskede IK och Stockholms Stad till de här nya konstgräsplanerna och tack för den här fina invigningen med alla ungdomar, det ger oss massor av energi inför söndagens EM-kval mot Montenegro!
Så sa SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand när han tillsammans med Stockholms idrottsborgarråd, Emilia Bjugren, Enskede IK:s ordförande Martin Månsson, landslagsspelaren Jonas Olsson och ett antal flick- och pojkspelare invigde en ny 11-mannaplan och en 7-manna plan vid Enskede IP genom att klippa ett band.

Grattis Enskede!Landslaget och SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand gästade en av landets största fotbollsklubbar Enskede IK när nya IP invigdes! Folkfest, lycka till EIK!

Posted by Svenska Fotbollslandslagen on den 11 juni 2015

Massor av ungdomar, troligen ett tusental med ledare och föräldrar, hade sökt sig till Enskede IP denna vackra tordagseftermiddag. Tio landslagsspelare kom till "ip": Jonas Olsson, Ola Toivonen, Pontus Wernbloom, Oscar Wendt, Erkan Zengin, Albin Ekdal, Pierre Bengtsson, Anton Tinnerholm och Marcus Rohdén, som alla representerar adidas vilka var medarrangör och är svensk fotbolls materialleverantör.

Spelarna blev sannerligen heta objekt för autografjägarna - och Zengin och Ekdahl pricksköt sedan lite straffar till publikens glädje.

Stockholmsfödde Albin Ekdal spelade på Enskede IP när han var ungdomssspelare i BP:

- Här har jag spelat, och självklart bara vunnit, sa Albin.

Pierre Bengtsson, uppfödd i Kumla men som spelat i AIK, hade inte varit på "ip" tidigare och givetvis inte heller skövdegrabben Oscar Wendt.
- Oscar är bäst i Bundesliga, sa den lille Olle som fick en extra klapp av Oscar för det uttalandet.

Runt anläggningen myste Bosse Ringholm, f d finansminister och tidigare ordförande i Enskede IK 1999-2005 och många andra i en av de största föreningarna i Stockholm och därmed i Sverige, med 2.400 medlemmar och cirka 140 lag i spel.

- Bra för stockholmsfotbollen som har brist på fotbollsplaner, Stockholms FF jobbar hårt för att förbättra detta för fortsatt fotbollsutveckling, fortsatte SvFF:s Håkan Sjöstrand.

I nya numret av Magasinet Fotboll finns reportage om den akuta planbristen i huvudstadsområdet. Du kan läsa tidningen här som e-magasin.