Damlandslagets nationalarena invigs med Sverige-Brasilien

Det är nu klart att Sveriges och Brasiliens damlandslag kommer att mötas vid den officiella invigningen av Gamla Ullevi lördagen den 25 april. Gamla Ullevi blir som tidigare meddelats officiell nationalarena för svenska damlandslaget.
Sverige tar emot Brasilien på Gamla Ullevi den 25 april.
Att damlandslaget nu får en egen nationalarena är en historisk händelse.
- Det är en nationell angelägenhet och det är fantastiskt roligt att det har gått i lås här i Göteborg. Nationalarenan är otroligt viktig för staden. Det är i damfotbollen vi har potentialen och tillväxtmöjligheterna, säger Leif Nilsson, VD på Göteborg & Co.
Avspark sker kl. 18.00, men invigningen startar redan ett par timmar innan med öppet hus, spelarmöten och artistframträdanden.
- Det blir en sprakande fest för hela familjen och vi hoppas att Brasilien kommer hit med sin bästa laguppställning. Extra roligt är det naturligtvis om de får med sig Marta, säger Svante Hjertén, evenemangschef på Göteborg & Co.
Svenska Fotbollförbundet är väldigt stolta över utvecklingen.
- Vi skriver historia den 25 april eftersom det är första gången vårt duktiga damlandslag får en arena de kan kalla sin egen Nationalarena samtidigt som nya arenan officiellt invigs. Att vi kan bjuda på en så bra fotbollsmatch bör också kunna locka många göteborgare att komma dit, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.Det svenska damlandslaget spelar just nu Algarve Cup i Portugal och har gått till final, där man onsdagen den 11 mars möter USA.
- Det blir spännande och häftigt att komma till den nybyggda arenan i Göteborg och få känna på den som vår egen Nationalarena, säger förbundskapten Thomas Dennerby.
Tisdagen den 14 april arrangeras en presskonferens i Göteborg där en rad nyheter kring invigningen presenteras liksom den svenska truppen till landskampen.
Nybyggda Gamla Ullevi - damlandslagets nationalarena från och med i år