”Råsunda En sagolik historia 1937-2012”

Nu är den ute: Fotbollförlagets stora härliga minnesbok: "Råsunda – en Sagolik historia 1937-2012.

Råsunda - en sagolik historia 1937-2012Minnesboken innehåller massor av läsning och underbara bilder från de 75 åren.
Lennart Johansson, f d UEFA- och SvFF-ordförande skriver förordet och det är en stor hyllning till Råsunda. Lennart som för övrigt besökte Råsunda första gången redan 1937.

Svenska Fotbollförbundet köpte 1909 ett 22.000 kvadratmeter stort tomtområde ute i Råsunda för att där anlägga en modern fotbollsanläggning, Råsunda idrottsplats, föregångaren till Fotbollstadion. Råsunda, municipalsamhället som satsade på idrotten redan under första årtioendet där man bland annat var med och arrangerade OS 1912, skildras av Tore Nilsson.

I boken finns all väsentlig statistik från det som skett på Råsunda och i boken avhandlas även vad som händer med platsen där Råsunda nu stått, och vad det blir istället i framtiden.

Claes-Göran Bengtsson (f d Expressen-journalist), Lars Sandlin (f d Aftonbladet-journalist), och Huvudsta-sonen Urban Dahlberg har tillsammans med redaktören Tomas Glanell och Fotbollförlaget tagit fram all text och bilder, och det är ett synnerligen gediget arbete de har gjort. Boken är en utmärkt present att ge bort och blott till kostnaden av 200 kronor + frakt.

Boken kan beställas i Fotbollförlagets webbshop eller från telefon Holmbergs i Malmö (040-660 66 50, distribution@holmbergs.se).