20 miljoner ytterligare till flyktingmottagande

Regeringen har beslutat att avsätta 20 miljoner för att stödja svensk idrotts insatser i flyktingmottagandet.
Det är en del av ett totalt paket på totalt 11 miljarder i en tilläggsbudget med anledning av den akuta flyktingsituationen och som kompletterar de 64 miljoner för nyanlända som redan fanns med i budgetpropositionen.

- Idrottsföreningar över hela landet gör redan idag fantastiska insatser för att ge nyanlända en meningsfull och rolig sysselsättning, som samtidigt öppnar dörrar in i samhället och ger språkträning. Regeringens beslut idag är ett erkännande av det arbetet och idrottens roll i ett bra flyktingmottagande och snabb etablering, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

Inom Riksidrottsförbundet och dess distriktsförbund pågår planeringen av den förstärkta satsning de tidigare utlovade 64 miljonerna möjliggör. Många distrikt är redan igång medan andra ligger i startgroparna.

- Det nya tillskottet gör att vi kan göra ännu mer. Tillsammans med kommuner, myndigheter och det övriga civilsamhället kan vi göra skillnad för de flyktingar som kommer hit, säger Björn Eriksson.

Läs om regeringens beslut här.