Annika Grälls föreslås till förbundsstyrelsen

Annika Grälls

Annika Grälls föreslås att bli ny ledamot i Svenska Fotbollförbundets styrelse vid årsmötet.
- Spännande, stimulerande och ett uppdrag jag verkligen ser fram emot. Fotbollen berör så många och har en stor betydelse för hela svenska samhället, säger Annika.

På SvFF:s 112:e årsmöte föreslås Karl-Erik Nilsson att på nytt väljas till ordförande för ett femte år. Annelie Larsson och Rose-Marie Frebran föreslås väljas om för två år, medan valberedningen föreslår att Annika Grälls ersätter Per Darnell på Elitfotboll Dams mandat, på en tid över två år (not: EFD håller sitt årsmöte fredag 18 mars, där föreslås Grälls ersätta Darnell).

Annika är från Örebro där hon har arbetat i KIF Örebros styrelse. Hon har dessutom suttit i Elitfotboll Dams styrelse sedan 2010 som vice ordförande och varit medlem i SvFF:s ekonomiska samrådsnämnd sedan 2012 och haft en rad andra viktiga fotbollsåtaganden. Hon är mycket väl insatt i svensk fotboll. Dessutom har hon skrivit böcker om fotboll och ledarskap. Till vardags jobbar hon med innovationer och entreprenörskap inom mat och dryck vid Örebro Universitet.

- Elit och bredd, flickor och pojkar, tränare, ledare, föräldrar från alla religioner, nyanlända och ensamkommande…precis alla är välkomna i svensk fotboll. Det ska bli kul men också ansvarsfullt att arbeta med våra gemensamma utvecklingsfrågor. Och vi gör det ju från en stark position: två lag spelar OS i sommar, herrarna är med i EM och senare i höst spelar F20 VM. Vi har utmaningar, men vi utgår från en stark plattform, säger Annika vidare.