"Vi har ett större målvaktsurval på herrsidan"

Patrik Carlgren är bara en av många unga duktiga målvakter som finns på herrsidan i svensk fotboll.

Även om "Målvaktsprojektet" har burit frukt på damsidan i svensk fotboll är urvalet fortfarande betydligt större på herrsidan. Riksinstruktören, specialiserad på målvakter, Leif Troedsson ser en god framtid framför sig.

Hur ser det ut på herrsidan när det gäller unga målvakter?
– Jag tycker att återväxten är god.

Artikeln är hämtad ur Magasinet Fotboll #1 2016.
Läs hela numret här!

Om du jämför med andra länder?
– Vi ligger ganska väl framme. Det är bara att titta på hur det såg ut i U21-EM-slutspelet i somras. Vi hade tre bra målvakter med i truppen. De var inte sämre än målvakterna i de andra nationerna. Nu var det visserligen bara Patrik (Carlgren) som stod, men jag vet ju att de andra två (Jacob Rinne och Andreas Linde) också håller måttet.

Gör ni något liknande som damerna, tar med unga målvakter på landslagsläger, eller med jämna mellanrum samlar ett antal unga målvakter och gnuggar dem extra?
– Nej, det gör vi inte. Damerna har begärt pengar och fått det, vilket jag tycker är jättebra. Vi jobbar mer traditionellt med målvakter ute i klubbarna och i samband med landslagsläger. Och nej, jag är inte avundsjuk på damerna. Skillnaden är ju att vi har ett mycket större urval, det är fler målvakter på herrsidan, helt enkelt.

"Behövs fler målvakter på damsidan".
Läs artikeln via länken.

Vem tar över efter Andreas Isaksson som herrlandslagsmålvakt?
– Han har varit fantastisk i landslaget under många år, och jag hoppas verkligen att han fortsätter. Om han skulle bestämma sig för att sluta i landslaget tar vi den frågan då. Jag är helt säker på att vi kommer att kunna plocka fram en duglig ersättare.