UEFA Grassroots Week i Göteborg

UEFA Grassroots

UEFA och dess medlemsnationer hyllar och genomför en rad aktiviteter under namnet Grassroots Week 10-17 september runt om i Europa. I Sverige blir det Göteborgs FF som genomför en rad aktiviteter den aktuella veckan. Höjdpunkten blir den 15 september med aktiviteter på Heden och damlandslagets EM-kval mot Slovakien på Gamla Ullevi.

I Göteborg kommer en rad aktiviteter ske under veckan, bland annat flicklandskamper på Öckerö, talangträningar med mera.

Den 15 september blir det flickfotbollsmatcher på Heden före EM-kvalmatchen. Fokus där blir på fotbollens nya spelformer och mått (3-5-7-9-11-manna), på domarnas roll liksom publikens uppträdande. Efter matcherna går alla i gemensam marsch till Gamla Ullevi för att se EM-kvalet (avspark 18:45).

På Gamla Ullevi kommer sedan en flickmatch att genomföras i halvtidsvilan – och det helt utan domare. Ett sätt att lyfta fram våra domares betydelse och där spelarna får komma överens på planen om att bedöma regler!

- Det blir en manifestation för barn- och ungdomsfotboll över hela Europa. Prag är årets huvudstad för Grassroots Week, men i Sverige blir det Göteborg och damkvalet vilket är kul, säger Peter Brusvik på SvFF.

SvFF, ICA genomför tillsammans med en skola även en aktivitet i samma anda.