Årets forward 2016: Harder och Ibrahimovic

Pernille Harder och Zlatan Ibrahimovic är årets forwards 2016.

Årets forward 2016 dam, motivering

Pernille Harder, Linköpings FC, är den suveräna skyttedrottningen som lyfte sitt Linköping till SM-guld. En komplett anfallare av högsta internationella klass som alltid skapar chanser både för sig själv och lagkamraterna.

Årets forward 2016 herr, motivering

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain FC/Manchester United FC sköt Sverige till EM där han låg bakom Sveriges enda mål. Under sista säsongen i Paris slog han ett 40-årigt rekord med 38 ligamål. Historien om Zlatan fortsätter nu skrivas i Manchester United.

Nominerade Årets forward 2016

Dam: Stina Blackstenius (Linköpings FC), Tabitha Chawinga (Kvarnsvedens IK), Pernille Harder (Linköpings FC).
Herr: Marcus Berg (Panathinaikos FC), John Guidetti (RC Celta de Vigo), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain FC/Manchester United).