Brolin och Jansson leder Fotbollsgalan

Anna Brolin och Anders Jansson

Måndag den 21 november arrangeras den 22:a upplagan av Fotbollsgalan där årets prestationer ska hyllas och prisas. I år leds galan av TV4-profilen Anna Brolin och komikern Anders Jansson, som med bland annat en av Sveriges mest folkkära artister med speciell koppling till den svenska landslagsfotbollen bjuder tittarna på en riktig hyllningskväll.

Fotbollsgalan 2016 blir Brolins sjätte fotbollsgala och värdparets andra gala tillsammans. Under Fotbollsgalan 2016 hyllas svensk landslagsfotboll och årets vinnare av Allsvenskan och Damallsvenskan tillsammans med de enskilda spelare som prisas för årets främsta prestationer, däribland de prestigefulla priserna Diamantbollen och Guldbollen.

- För mig är det här alltid en extra speciell kväll då alla vi fotbollsälskare får reflektera och minnas tillbaka på årets största händelser. Det är en ära att få summera året från scenen i Globen. Extra kul att ha med sig Anders Jansson på nytt, som inte bara har ett brinnande fotbollsintresse utan också är en oerhört skicklig komiker, säger Anna Brolin och fortsätter:

- I år kommer givetvis ett OS-silver stå i fokus och så ska vi tacka av några av våra främsta genom tiderna i svensk landslagsfotboll. Kvällen kommer att bjuda våra tittare på mycket känslor, hyllningar och en hel del feelgood, säger Anna Brolin.

fogis.se - Fotbollsgalan