Celebra gäster på Fotbollsgalan

Roy Hodgson kommer, tillsammans med Stefan Löfven och Gabriel Wikström, att vara med på Fotbollsgalan kommande måndag.

Statsminister Stefan Löfven och idrottsminister Gabriel Wikström kommer att närvara på Fotbollsgalan på måndag i Globen, som även direktsänds i TV4 mellan kl 20.00 och 22.00. Även Roy Hodgson kommer att vara med under Fotbollsgalan.
- Det är en stor ära för oss att de är på plats och hyllar fotbollen ett historiskt år som detta, där OS-silvret, första OS-medaljen någonsin för damlandslaget, givetvis är det största, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på SvFF.

Såväl statsministern som idrottsministern blir en del i de olika hyllningarna. På plats i Globen kommer hela damlandslaget och dess ledare vara, herrlandslagets spelartrupp i somras representeras bland annat av Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson. Hela ledarstaben för EM-truppen, liksom den nuvarande med förbundskapten Janne Andersson i spetsen är också på plats.

15 spelare från U21-landslaget, där delar vann EM 2015 och nu kvalat in till EM 2017, kommer också. Malmö FF, BK Häcken på herrsidan och Linköpings FC och FC Rosengård på damsidan från den inhemska eliten är också på plats med spelare och ledare. Galan innehåller i sedvanlig ordning en rad prisutdelningar men även hyllningar, musik och andra nöjesinslag.

Roy Hodgson är årets hedersgäst. Roy och hans engelska kollega Bob Houghton kom till Sverige på 1970-talet och bildade skola för många tränare och lag med sina tankar om hur fotboll ska spelas. Fem allsvenska seriesegrar, två SM-guld med Malmö FF 1985-89 och två med Halmstads BK bland annat. Roys senaste uppdrag var att leda det engelska landslaget som förbundskapten mellan 2012 och 2016.

- Det är en stor ära för mig att bli inbjuden av Svenska Fotbollförbundet, och jag ser fram emot galan och att få träffa kollegor och fotbollskamrater som jag känt sedan många år, säger Roy.

- Roy Hodgson är en av Europas mest respekterade tränare, vi ser alla fram emot hans medverkan. Och jag hade faktiskt äran att som spelare träffa honom redan i Malmö 1986, säger Håkan Sjöstrand.

Som tidigare meddelats leds Fotbollsgalan av Anna Brolin och Anders Jansson.

Roy Hodgsons karriär

Roy har tränat Halmstads BK, IK Oddevold, Örebro SK och Malmö FF i Sverige och klubbar som Liverpool, Fulham, Blackburn, West Bromwich i Premier League, och i Italien Inter och Udinese. Han har även varit förbundskapten ibland annat Finland och Schweiz tidigare.

>> Köp din biljett och upplev galan på plats i Ericsson Globe

fogis.se - Fotbollsgalan